Zagazio sam nekih tri sata u Metroid Prime 4: Beyond.
Za sada vrijeme veoma lijepo tece i 15-20 minuta mi prodje za cas. Sa druge strane, daleko je ovo od originalne Prime Trilogije, apsolutno nedostaje osjecaj misterije i istrazivanja mrtve planete ili pale civilizacije. Istrazivanje je poprilicno linearno, tako da se tesko i moze nazvati istrazivanjem(bar za sada), boss fightovi su veoma losi i neinspirativni, a onaj motor koji je postao sastavni dio gameplaya je za sada poprilicno dosadnjikav dodatak.
Al ajde, sacekacemo jos koji sat da vidimo hoce li se utisak popraviti.
Amibo najveca kradja i prevara, a Nintendo najgora kompanija.
Btw sinoc razmisljam, Metroid Dread i Metroid Samus Returns su mnogo bolje igre, a Metroid Fusion koji je izasao prije 30 godina je i dalje bolja igra od ove.
Evo i mene sa nekim novitetima. Trenutno igram dve igre za koje mogu da kazem da su poprilucno kvalitetne. Na PCu prelazim Inscryption koji je jedan od najboljih Roguelike igara. Igra je puna sadrzaja i misterija, kao i questova koje se ne nalaze na tabli. Muzika i atmosfera je za 10ku. Mi smo izgubljeni u nekoj kolibi sa bićem koje menja maske i prezentuje vise osoba, muzika se menja u zavisnosti od maske koju stavi. U svakom trenutku mozemo ustati od stola gde igramo sa ovim bićem i istražiti prostoriju u kojoj se nalazimo. Ista je puna misterija i svasta nesto se krije. Uspeo sam da nadjem neke karte resavanjem odredjenih puzzle questova a ceka me jos dosta. Igra ima chill atmosferu i ionstantno te drzi u “sta ce biti dalje” modu.
Drugu igri sam uzeo za fon i u pitanju je Deep Rock Galactic Survivor. Pogadjate, jos jedna roguelike igra . Ovde smo baceni na vanzemaljskoj planeti i potrebno je da izvrsimo odredjeni quest. Uglavnom to podrazumeva da skupimo odredjene resurse i ubijemo bossa na kraju. Igra jako podseca na dobro poznati Vampire Survivors. Grafika i optimizacija za mobilne uredjaje je sjajna. Ja je igram na Iphone 15 PM.
Sve u svemu, jake preporuke za obe igre. Inscryption je dostupan za konzole i PC a DRG Survivor je dostupan za sve platforme. Prva je ako cenite ozbiljnu indie igru, kvalitet i sve sto to prati a druga je ako ste vise za haos na ekranu
Dying Light the Beast nije nimalo naivan. Side questovi koje trenutno igram su jako dugacki. Neki traju po 60 minuta sa više faza, povratkom na lokacije, noćnim sekcijama pa i mini boss borbama. Zahtevi su na vise nivoa. Mehanicki se trazi parkour preciznost, tiho kretanje i pametno povlačenje. Resurano igra zna da te ostavi bez ammo-a, medikta itd sto izaziva veci pritisak da prezivia nocne deonice. Ocajan je onaj gps kada vozis auto. Tesko vidljiv i prelako se izgubis sa njime
Drustvo, kakva je igra Lords of the Fallen (2023)? Jel se isplati uzeti je, sada je 15$ na popustu. Izgleda mi dobro ali ne znam sta da ocekujem u odnosu na Dark Souls. Da li je teza od klasicnih souls igara?
Fino sam odmakao u Lords of The Fallen. Porazio sam nekog lika na konju, on mi je 6i Boss ako se ne varam. Igra je top iskreno, bas me vraca u dane kada sam Dark Souls Remastered prvi put zaigrao. Dosta me podseca na isti i to je ogroman plus. Stvari koje su mi do jaja u LotF:
Tranzicija izmedju sveta zivih i mrtvih. Eksploracija terena je podignuta na visi nivo. Jedino me nerviraju oni krljavi paćenici sto se stalno stvaraju u svetu mrtvih. Jednom sam zaginuo od njih prilikom sredjivanja slotova
Dva zivota! Ovo je retko za souls zanr, svidja mi se sto imamo sansu da nastavimo bitku i kada umremo, jer tada zapravo se prevacujemo u svet mrtvih.
“Bonefire” bilo gde! Ovo je jos jedna kul mehanika. Imamo sansu da dosta cesce postavljamo “bonefire” tako da iako zaginem, nece me vratiti u tri lepe pa da opet pesacim pola mape.
Unit Collision! Koliko puta me u DS igrama iznervira kada u toku bitke zakacim zid sa macem… Ovde na svu srecu toga nema, zidovi jednostavno nisu prepreka
Ostale stvari poput grafike i muzike ne treba spominjati. Sve je to lepo upakovano i fino se vrti u performance modu. Tu i tamo zna da bude manji fps drop ali ne utice na gameplay.
Sve u svemu, bas mi je drago sto sam je uzeo. Super je sto developeri daju i trial da probas igru. Kada je tek najavljena mislio sam da je jos jedan soulslike garbage, ali igra me bas odusevila. S obzirom da me elden ring ubio u pojam, ovo je pravo osvezenje.
Odigrasmo A Game About Digging A Hole unutar dve veceri – simpaticna mala tvorevina, ne treba vise od 3 sata da se zavrsi.
Mislim da moze da se stavi u isti kos sa onom igrom gde cistis stvari sprejom. Kome se to svidelo verovatno ce uzivati i ovde, isti je zen fazon. Ostavlja utisak da je vise proof-of-concept nego puna igra, al i ovo sto su napravili je zabavno dokle god ne ocekujes mnogo.