Evo sada proverio, sve M1 mašine -45%. Razmišljam da prodam svoj M1 Pro i upgradujem se na M1 Max…
Ja pratim cene na Saturnu (Nemačka), trenutno je popust na osnovni, početni model Makbuk pro 14 inča 450 evra:
APPLE MacBook Pro, Notebook 14,2 Display, Apple M1 Pro , 16 GB RAM, 512 GB SSD, 14-Core GPU, Silver (-20% 2249,–) € 1799,–
Ako mislis na saturn nema vise. Steta sto nisam ranije video
Jedva čekam. ![]()
Animacija definitno podseća na sočiva.
Stiže mi danas MacBook Air (M1) jel ima nekih must have aplikacija koje bi trebalo da instaliram kada registrujem uređaj na nalog itd? ![]()
Zavisi za čega koristiš komp. Generalna upotreba ili nešto specifično?
Generalna upotreba, everyday usage što bi rekli
Pa realno, Mac dolazi sa dosta dobrim aplikacijama za svašta, ali kontam da je od dodatnih stvari ok da ubaciš VLC player.
Za obradu fotografija Adobe Lightroom je ok, ne znam da li postoji više free verzija.
Za video editing DaVinci Resolve je odličan profeesionalni i pre svega free program.
File manageri ti ne trebaju jer Finder radi posao savršeno.
Takođe nemoj nikako da instaliraš antiviruse ili programe koji će kao da ti ubrzaju ili čiste komp. To je sve smeće koje dodatno troši resurse a ništa realno ne doprinosi.
Baci pogled ovde, možda te nešto inspiriše:
Hvala Vi
![]()
Moja preporuka ide za IINA player, fantastičan je i prelepo izgleda.
U prevodu ne treba ništa instalirati za casual upotrebu.
Inače preporuka za Mac korisnike, pogotovo koji dolaze sa Windowsa i navikli su na onu „window snap“ funkciju, jedan odličan app:
Ovo je super, nisam ni znao da ima. Slicno sam na linux koristio.
71 posts were split to a new topic: Apple Vision Pro najavljen
U međuvremenu našao sam Magnet app, naravno da se plaća ![]()
Tek sam došao na posao, čekaj da se malo zaukam