Apple Computers (Macintosh, Mac OS itd.)

Zasto Apple u godini 2024 :sob: I posle toliko godina kada ga stavim da se puni, ne mogu da verujem.

4 Likes

Kupi MX Master 3 ko čovek, reši se tog đubreta.

1 Like

Imam MX Master 2 samo sam ga zaturio negde ne mogu da ga nadjem. :sweat_smile: Ne znam kako. Premestao sam iMac i odjednom nestalo. Uglavnom volim touch funkcije na ovom misu.

2 Likes

Ma koji crni Apple mouse. Logitech M650 L (silent) radi ko singerica, o trajanju baterije da ne pričam, zaboravim kada sam zamenio istu…

Apple logika: Dizajn >>> Funkcionalnost.
To ih je Steve Jobs tako naučio, još se leče.

2 Likes

ja koristim prvi, zamenim punjiove baterije i vozi, radi od 2014 kao sat.
Ovo tehnolosko i funkcionalno resenje je odvratno i ne znam koja rec opisuje ovog frankestajna :slight_smile:

1 Like

Dobro to sto je frankenstajn je moje delo jer sam na 3D stampacu odstampao adapter da bude ergonomicniji. U onom orginalnom obliku je apsolutno uzas.

2 Likes

Takodje sam ljubitelj Magic Mouse-a i ne bih mogao na Macu nista da radim bez njega :sweat_smile:

Mislim da ljudi ne razumeju koliko su touch-gestures zapravo dobro odradjene… nmg ni da zamislim da koristim scrolling wheel posle toliko godina haha

Cak mi je i razlog sto se tako puni interesantan, a realno puni se (od zavidsnosti od koriscenja) retko.

1 Like

nisi me razumeo, mislio sam na guranje kablaza punjenje dole i mis stoji ko kod mehanicara, ne moze da se koristi, uzas.

1 Like

Samo Kensington lagana priča miš ubica

1 Like

Prodajem dva macbook pro iz privatne upotrebe
Macbook pro 15 2015 (600 KM)

Macbook pro 13 2013 retina (300 KM)

Razlog ne koristim skoro nikako

Mali savet, preskupo je to. Ili čuvaj i sačekaj da skoči cena ili spusti cenu. Da su ti macovi iz 2017-2019 onda bi bilo koliko toliko bolje, ali ponovo ne zbog komponenata nego samo kompatibilnosti jer nisu sve aplikacije i igre prilagođene za ARM još uvek.

M1 se može naći za 400-450 eura sada. Pre par meseci je najjeftiniji ovde u srbiji bio 460, pre izlaska M4 Air.

Inače M1 je fazon 4-5x jači od Pro iz 2019.

2 Likes

prebaci cenu u evre. Kako bese, 300km je 150e jel?

Da tako je u pola

1 Like

Koliko da ih stavim ?

Pojma nemam, ali macbook pre-2020 baš loše idu jer je M1 em jeftiniji em mnogo bolje performanse.

Ja sam razmišljao nekada kada imam keša da uzmem 2011-2 čisto eto radi nostalgije i zbog toga što ima tona “retro” igara koje ne rade na novim sistemima.

Evo upravo videh Macbook Pro iz 2015 na KP za 190 eura a ima i za 170.

2 Likes

Retro igre na Macbooku? :thinking:

1 Like

Ima igre koje su izlazile i za Mac, zamisli :smiley: ima negde i Halo dev build koji je trebao da izađe za Mac i samo može na starim laptopovima da se pokrene recimo. PowerPC i tako ti macovi, ali valjda može i sve do M1.

1 Like

Fazon, neke starije Nancy Drew nisu kompatibilne na novim M cipovima i bas sam se susreo sa tim problemom skorije kad sam hteo da ih odogram.
Resenje sam pronasao u emulaciji Windows-a, za neke bas stare stare delove, a za neke novije Nancy Drew delove, CrossOver je bio dovoljan.

Generalno emulacija Windows-a na Mac-u i za neke najnovije i zahtevnije igre funkcionise odlicno, sto pokazuje koje cudoviste su stvorili M cipom :grinning: