Kupovina bilo cega sa apple znakom uvecava uzivanje koje se proporcionalno uvecava sa brojem apple uredjaja do orgazmickog efekta apple ekosistema i uopste nisam sarkastican da znate.
I kod @padawan je ista situacija ![]()
Telefon, sat i ipad tastatura su zajedno slepo crevo od 2000e ![]()
E sad ako cemo tako ja sam trebao sve organe rasprodati ![]()

Samo benchmark moze da stavi ovakav naslov za ovakav tekst.
Opala je prodaja uredjaja uopste, ako uzmemo u obzir cenovnu klasu apple uredjaja, jasno je zasto je prodaja apple racunara najvise opala.
Ko prati Benchmark navikao je na to da motorola bude u usponu a svi u padu ![]()
A dobro, tekst sam prvo citao na apple insider, ali onda rekoh svi govore kupujte domace, pa reko da podelim benchmark.
Svi su zabelezili pad prodaje, ali je apple dobio najveci udarac, sumirano u jednu recenicu.
Jos vise neka dobije po nosu, da smanji cene ![]()
Ja ne znam da li sam pisao vec, ali ja sam prezadovoljan sa air m1, druga dimenzija u odnosu na ip. Sa telefonima sam potpuno razocaran, kao da ih ne pravi apple.
Gledao sam nekoliko Jućub recenzija i baš sam impresioniran viđenim i šta uređaj nudi/može za te novce. Nije plastična šasija, jaka baterija, dobar ekran, lagan i tanak, odličan procesor. Po meni jedina zamerka bi bile dimenzije tj mali ekran, ali dobro, uvek se može povezati na monitor itd.
Zavisi za koje potrebe ćeš ga koristiti. Da je dijagonala nešto veća, onda ne bi bio Air
za moje svakodnevne potrebe koje su ono minimalne, dijagonala, baterija, ma sve je savršeno.
Ma za ono everyday usage, internet, muzika, znači casual korišćenje. Igram se na konzolama tako da me u toj oblasti ne zanima.
Ja sam u pocetku isto mislio da ce mi 13 inca biti malo, ali se brzo naviknes, malo podesis tu i tamo kako ti odgovaraju neke stvari npr dock i to je to, posle i ne primecujes dok ne uzmes da koristis neki drugi veci komp. Inace za te casual stvari ce da leti, ja ceo posao radim na njemu.
Ma za posao imam ThinkPad (i7, 32GB RAM) koji svakako ne mogu da menjam jer je od firme laptop itd.
Ja sam prešao sa 17" na Air M1, bio sam skeptičan po pitanju dijagonale ekrana, ali je rad na Air modelu izuzetno komforan. Uopšte mi do sada nije zasmetala veličina ekrana, čak mi je i dosta bolje ovako, pogotovo za transport.
Ovde velik popust M1 Macbooka. M1 Max snižen za 1500€ ![]()
Ne znam kako se desilo, ali sam zaboravio passcode na ipadu i morao da ga erase-ujem i restorujem iz backupa. Pre toga googlao naravno nemoguce nacine da se zaobidje. Tacno ono sto coveku treba u 3 ujutru kad zeli malo da se opusti uz podcaste. Neverovatno da se to desilo jer sam ga znao napamet i koristio vec godinu dana.
Sada je restore-ovan, bez nekih lozinki naravno, jer nemam stari passcode… ali makar je upotrebljiv ponovo.
Inace restore from backup radi kao san - sve je ponovo tu i identicno kao pre erase-ovanja. Da nisam gubio zivce sa pokusajem da se setim passcode-a i zaobidjem ga, bilo bi i mnogo brze zavrseno.
U Saturnu (Nemačka) je na popustu 340 evra ![]()