Iskreno mislim da nema više dugoročnog rešenja. Ovo mi je samo nastavak priče blokiranjea adblockera na svim chromium based browserima. Zinulo im dupe za pare jednostavno.
Ne mozes reci zinulo im dupe za parama jer blokiraju adblockere. Sta bi ti uradio da si na njihovom mestu?
Obrazloži mi kako im nije zinulo dupe za pare kad odjednom menjaju pravila koja su na mestu godinama? Pričam o googlu u celosti btw.
Jel su monopolisti? Ima li potrebe da pitam uopšte? Tiktok su uslovili da se ili proda američkoj kompaniji ili da se ugasi. Ceo kaže da će radije ugasiti app. Baš se pitam ko će najviše profitirati, jer murica, freedom, democracy.
Živimo u dobu kad mislim da je kvalitetan adblocker bitniji nego antivirus. Mislim da su mnogo veće šanse da se average joe upeca na maliciozan add nego virus u klasičnom smislu reči da ti briše fajlove, formatira drajv i sl.
Alternativa nije baš da ima, ok imaju neki forkovi firefoxa ali to je otprilike to.
Ja sam naveo konkretan primer, gledam yt video u pop upu, i igram igru istovremeno, pustim reklamu da dobijem neki item u igri, pritom je ton za igru i reklamu ugašen. Video se blokira dok ne prođe reklama. Kad to promene, tad ću ponovo da plaćam premium.
Ali neće naravno nikad, mogu da reportujem evony na playstoru 100 puta dnevno iz kog god razloga, 101 put će mi se opet pustiti isti jebeni add
Tiktok je uslovljen, ne zbog zarade vec zbog drugih stvari (user data).
Adblockeri unistavaju revenue Youtubea. To je cinjenica.
Zanimljivo je to da svi placamo kablovsku, pink i ostala sranja, a kad treba da se plati youtube premium koji ima dosta kvalitetnijeg sadrzaja, nastaje problem i youtube je zinuo za parama
Sve te kompanije zaradjuju toliko novca na context marketingu da im reklame i ne trebaju, to je samo nacin da se isforsiraju useri da predju na subscription - reklame sto dosadnije da budu, sa sto vise dranja, da se iznerviraju korisnici. To je dosta pokvaren model, ali sta ces, kapitalizam. Btw Youtube nema nikakvog sadrzaja vec je to samo platforma koja je omogucila demokratizaciju sadrzaja samih korisnika.
Ne znam šta bi reko. Da li prodaje komunistička partija kine ili cia moje podatke i digital footprint data brokerima nije mi baš od neke razlike.
Gledajući neki širi kontekst meni deluje da svakim danom dobijamo sve manje.
Kad su toliko moralni što na svakom ćošku iskače ovaj temu, samo čekam još jednog dana ko vođa nam da mi temu iskoči iz frižidera, ispada da dok daju reket tad su dobri liberalni kinezi.
Jasno je meni da su u rupi, ali ne znam, dosta contenta i usera banuju, lažni dmca, lažni copyright strike. Onda ispada da ne plaćaš da bi pratio content creatore nego google platformu i algoritam.
Kao “fan” louisa rossmana prešao sam na grayjay, svidja mi se app kao koncept, i radi super, primeti se čak da brže otvara klipove od regularnog yt
Sve te televizije imaju programe svoje produkcije, koje treba producirati jelte, snimiti, napraviti platiti kamermane, editore, voditelje i tako dalje, dok YT zarađuje na sadržaju koji prave obični ljudi, koji dobiju trunčicu onoga šta Google uzima.
Znači plaćanjem pretplate na YT, Google uzima taj novac u celosti plus od statičnih reklama. Šta misliš, zašto sve više YT kanala imaju pre-mid-end roll sponsored content? Zato što im se jebe da dele pare više sa YT-om
Haha, ma dobar je Temu. Ja sam pre neki dan narucio brdo nekih stvari, sad su na aerodromu
Od tih china based mi je banggood nekako najbolji. Za nijansu skuplji od ali i temu, ali bar ne rokaju toliko false advertising, nego stvarno ono što vidiš to i dobiješ.
Aj bas da vidimo sta cu sa dobijem.
Za sada ovo sto vidim cene su jedno 3x nize nego na KP.
Inace meni je upravo skinuo 3700 argentinskih pezosa sto je oko 300 ili 400 dinara ako se ne varam. Ne znam koji tacno kurs banka racuna.
A od cega su placeni content creatori?
Ne kontaš
Od reklama, od onih reklama od kojih google uzima fazon 60-70%.
To je praktično da ti sediš i uposliš 20 klinaca da ti rade nešto i uzimaš reket dok njima bacaš siću.
Nije bas tako. Google uzima 45%. Treba i on servere da odrzava, treba i on da plati zaposlene. Imaju milijarde troskova.
Ne znam da li si video Twitchov CEO se zalio na strimera jednog koji nece da upali reklame, i oni na njemu po streamj gube okk 7k
Jadan mali Gugl
Moram da editujem, malo kasno, i Amazon sa njihovim Twitchom propadaju totalno.
Toliko nemaju da Bezosu treba 500god da potroši keš koji ima ako bi trošio milion dnevno.
Otkazaše i meni pretplatu, majke im ga spalim.
Sutra ću da vidim mogu li šta i kako, mrzi me sad da se cimam oko ovoga…
Мени сутра истиче, али ћу да пробам преко Епл налога да купим па јављам да ли је прошло
E ovo i mene zanima, ovako plaćam Dizni u Turskoj. Javljaj.
Inače, gdje je sad najjeftiniji premijum? I ako može tutorijal u jednoj rečenici ko je radio skoro. Zaboravlja se jbg.
Ako si na argentini predji na tursku i to je to. Bilo je “ukljucis vpn” i to je to. Kazem bilo jer ne znam da li ovo i dalje radi. Ja sam cak skoro uspeo i da kompletiram family grupu.