Xbslink (alternativa za xbox live)

ajde neki popis ljudi koji igraju mw3 preko xbs-a. da mogu zaigrat sa nekim ko rauzumije psovke :smiley: sve sami spanjolci i madjari. inac emoj nick je nero. onaj koji uvijek ima najmanje kilova :tmi:

A zasto si ga skidao na racunar kada si mogao onako kako si napisao u predhodnom postu…Y na zadatu igru i menage TU i to je to…

A sto se mw3 ja ga igram preko XBSlinka i imam poslednji TU i nailazim konstantno na 5-6 servera,tako da ne moras da brises TU-ove da bi igrao mw3…Udjes u ovaj cloud-mw3 xbox XXOO,i to ti je to…imas dobre servere sa jako malim lagom ili nikakvim…Pozdrav…

El moze to preko wi fi ??

Moze :slight_smile:

Znaci mogu bilo koje igre da se igraju?Jel radi ovo na RGH konzolama?

Radi na RGH konzolama, ali ne mogu bilo koje, vec samo one koje u multiplayer modu uz standardni xbox live, imaju i system link opciju…
Znaci,preko system link-a se igra…Ukratko, Halo serijal, Gear-si, COD serijal, Dirt serijal, je ono sto mi prvo pada na pamet…sportskih simulacija /fudbal, kosarka/ vrlo malo ima…

Aj moze neki tutorial,meni ovaj link nece da otvori.Bio bih vam veoma zahvalan! :slight_smile:

meni je na xlink kai…el moze neki tut??

ja nisam bio zadovoljan sa xlinkom. nikako ga konfigurirat pa puca veza… xbslink je zato skroz jednostavan. cak sam dugo vremena igrao i bez da sam napravio port forward i nije bilo nikakvih problema. samo start engine/load clouds/join i to je to…

Ljudi juce sam pokusavao da povezem XBSLink, umrezio komp sa konzolom, sve super forwardovao port,gledao jedno 10-ak sto video sto slikovitih uputstava za namestanje i opet izbaci onu carobnu rec port closed… Ovde vec imamo 6.strana o Xbslinku ajd ko je nastimao i kome radi nek napravi mali tutorijal . U svakom slucaju dok cekamo tut. da obrazlozim sta mi pravi problem.

1. Imam TP Link WIFI ruter 3G usb. U koji sam steknuo VIP-ov net i taj ruter mi je nakacen na komp. Ujedno preko njega "sirim"net po kuci i komsiluku. Konzola mi je nakacena na taj ruter bezicno i ima net(skida update,covere a i prebacujem fajlove sa kompa na konzolu i obrnuto) znaci radi.

Kad aktiviram XBSLink i kliknem start on izbaci gore pomenutu poruku port closed. Iako ja u ruteru gledam i widim da je port forwardovan.

***EDIT inace link TUTORIAL iz Prvog posta nije u funkciji

Dajte neka pitanja sugestije…bilo sta samo da namestim ovo.

Imam isti problem. Ja koristim Dlink kao ruter i imam SBBov modem (cisco)

@Danijel-e a jel si podesio XBSlink kako treba…Mislim nema nekog preteranog podesavanja ali vidi na network setings-u u XBSlinku da li je sve podeseno kako treba tj jel si upisao IP adresu, incoming port,da li si ubacio MAC adresu boxa u XBSlink??? Ne znam to je jedino sto mi pada na pamet…

ljudi naucite da oborite NAT 3 na NAT 2 ili da otvorite portove, na google ima milion tutorijala za to. Sto se tice nekih uredjaja oni stvarno ne mogu da se otvore jer zezaju, rade malo pa onda opet zatvore portove. TP-Link mislim da moze i to bez problema.

Ja sam odradio sve kako treba radi mi normalno program, nego nzm kako da povezem komp sa xboxom :open_mouth:

pogledaj tutorijale po youtube.

LAN kablom, wifi.

Upravo sam uradio ono sto sam nasao na netu. Povezao SBBov modem i router. Onda iz routera povezao kablom PC, i iz Xboxa isto tako. Ali nista…Imam internet konekciju na xboxu, ali nemogu da nadjem nikakvu sobu za igru…pricao sam sa nekim likom da mi pomogne, on je napravio tu sobu ili party kako god, ali ja to nemogu da vidim :frowning:

@Marko96…Pazi ovako…

Pod 1- Otvoris port na ruteru tj forwardujes ga …(imas tutorijale na youtube-u)

2- Podesis XBSlink isto po nekom tutorijalu sa gore pomenutog site-a…

3- Startujes ili loadujes cloud listu na XBSlinku sa tim site-om koji je po defaultu…(izbacice ti razne servere sa igrama koje podrzavaju sistem link…

4-Udjes na zeljeni “server” sa zeljenom igrom (na pr. mw3 xbox XXOO)

5-Startujes igru na xboxu

6-Udjes u sistem link i igrassss… Nadam se da ce ti ovo biti od pomoci…Pozzzz

To sam sve uradio…ali verovatno sam nesto zeznuo sa forwardovanjem, jer nisam nigde mogao da pronadjem tutorial kako forwardujem na D-Link ruter (najkomplikovaniji su) Odradio sam ja to, al verovatno nisam dobro…
Meni to izgleda ovako
Private IP: 192.168.0.1
Protocol: Both(UDP/TCP)
Private port: 31415
Public port: 31415
I imam jos neku opciju “Shedule” to nzm za sta je, pa to nisam ni otkacio.

E to ces morati sam…Potrazi po google-u za tvoj ruter kako se forwarduje port…I vidi da ti Lan i public port budu isti tj da budu za program za koji zelis da ga otvoris,u ovom slucaju za XBSlink koji je 31415…

Da, to sam i odradio. Lan port bi trebalo da bude private, i to sam stavio na 31415. A da li trebam da iskljucim ruterov firewall ?