XBOX360 JTAG - Noob Friendly F.A.Q

Di god sam citao o Jtag-u naisao sam da konzola mora da ima datum proizvodnje stariji od 1.6.2009 je to istina???

u pravu si.

Tri pitanja:

1. Izvinite stvarno ako ste vec napisali, ne zelim da dosadjujem, ali posto imam stari dashboard (ocigledno), pa samim tim novije igre sa Anti Piracy 2.5 ne mogu da pokrenem sa DVD-a. Da li cu moci da ih pokrenem sa HDD-a ako JTAG-ujem konzolu? Jer ako ne mogu, ne vidim poentu ovoga.
  2. Posto mi je DVD drajv “otisao u aut”, da li je bolje da koristim JTAG za pokretanje igara sa diska ili da kupim novi drajv i flesujem najnovijim firmware-om? Napominjem da ne koristim uslugu Xbox Live, posto nemam trenutno uslova, a cisto sumnjam da cu imati u narednih godinu dana.
  3. Da li mozete da mi preporucite nekoga iz Beograda ko moze da mi odradi JTAG? Ako ne, poslacu Dusanu u Novi Sad :expressionless:

Hvala unapred :slight_smile:

1. Da, mozes i sa eksternog (neMS) ili sa original MSovog hdda.
  2. Kako ti volja, u svakom slucaju ako ti je drajv krepao skroz (znaci ne samo laser vec sve sa maticnom) onda ti je jedini nacin JTAG da izvadis dvd key (koji ti je potreban za dalje flesovanje) ako me secanje sluzi (tj ne mora JTAG ali se obavi dobar deo posla)
  3. ///

Hvala puno na informacijama.
Nije skroz pokvaren citac, jos on radi, ali ne cita sve, pa pretpostavljam da je samo laser “odsluzio svoje”. Inace JTAG bi mi dobro dosao, posto sam uzeo externi HDD od 500GB, pa cu 150GB odvojiti za Wii, a ostatak za Xbox :] (Pod uslovom da Xbox nema problem sa citanjem posebnih particija).

A sto se trece stavke tice, probacu da nadjem nekoga u BG-u sutra, pa ako ne budem uspeo, Vama cu poslati.

Ama nemoras mi persirati, nisam ja neki dingospo.

Da li neko zna kako da ubaci Castle Crashers u svoj Xbox Slim LT+, tamo gde sam skinuo igru pise “you need to do the jtag hack and install xexloader (google them)and if u are currently on xbl, then u cannot use homebrew cause the hole has already been patched by micosoft.” E sad ja se bas ne razumem pa ako neko moze da pojasni i uputi me, hvala!

sta ti nije bilo jasno na ono sto sam ti vec odgovorio? tj uputio na ovu temu, ajde sad lepo PROCITAJ SVE sta pise pa ce ti biti jasnije, a ti si samo lupio isto pitanje ovde…

Pa ocigledno da mi nista nije jasno, objasnjeno mi je sta je JTAG a ne kako da igricu koja nije .iso ni .dvd prebacim na xbox?? Lupio sam pitanje jer mi treba pomoc a ti ako si moderator vec trebalo bi da mi pomognes, hvala unapred…

pa treba da imas JTAG konzolu, nemas sigurno, znaci oprosti se od XBLA igrica na mufte… vrlo prosto…

Pa eto mogao si da mi kazes to odma, ali nema veze. U svakom slucaju hvala.

nisam ti odgovorio odmah jer postavljas pitanja na koja vec ima odgovor, a na vrhu foruma stoji OGROMNO obavestenje o tome da se ne postalvjaju pitanja na koja vec ima odgovor, a nisi dobio ban…

pa objasnjeno ti je sta je jtag a objasnjeno je i ako imas noviji update od napisanog da JTAG vise ne radi. da si procitao do kraja, ovo sad ne bi pisao, a to sto je on moderator ne znaci ,da treba svakog sad da vodi za ruku i odgovara na pitanja za koje postoji odgovor…

OVo izgleda super.

Zašto na forumu ne postoji posebna JTAG sekcija? Nabavio sam JTAG pre nekoliko meseci al uglavnom posećujem stare forume (xbox360iso npr.), naišao sam na nekoliko preoblemčića prilikom pokretanja nekih DLC-ova, pa bi bilo dobro da podelim iskustva sa nekim na našem jeziku :slight_smile:

Inače JTAG je odlična stvar, bio sam dosta skeptičan pre kupovine al sad se ne bih vrnuo na običan xbox sve po cenu live-a… :smiley:

Mozda zato sto ljudi koji poseduju jtag nema dovoljno ni da naprave politicku stranku, a kamo li podforum da im se posvecuje.

JTAG, hmmm dobra stvar.

da da debela je sa hdmi izlatom /elite /

JTAG/RGH poslije njega nebi trebalo da ima vise problema ??

Nemas razlog za brigu posle toga, imas sve i mozes sve da uradis bez ikakvih alata…

Da kazem onima sto ne znaju i ne razumeju XGD3 je protekcija diska, i to stiti sadrzaj diska od kopiranja sa proverama… ako se uradi JTAG, ne da xbox ne zanima XGD3 nego on pokrece sa HDD, Flasha i ext HDD i prosto je apsurdno misliti da moze da ne cita XGD3 kada on cita XEX fajl igre sa HDD bez protekcije.
Znaci JTAG/RGH konzola cita sve sa HDDa, homebrew,arcade, dlc i ni jedna protekcija mu ne smeta.

ako se uradi JTAG kako poslije ide update jel se smije ili opet uvjek treba majstor da zavrsi??

Ne, evo ti tutorijal http://www.xboxrepublika.com/jtag-rgh-podr�ka/3560-update-dashboard-a-jtag-konzole-sa-rawflash.html.