To je vise pitanje menadzmenta. Ako “odela” odluce da se visokobudzetne single player igre ne isplate, ponovo cemo imati fokus na multiplejer i porodicne igre. Isti Ninja Theory je cini mi se pravio jedan Hellblade i ovu bezvezariju Bleeding Edge. Srecom, vracaju se nastavku…
Danas bi imali totalno drugaciju situaciju da su zadrzali fokus na jakim single player IP-jevima, kao Mass Effect, Jade Empire, Fable, Ninja Gaiden… Oni su pusteni niz vodu jer nisu imali multiplejer potencijal.
Sve je kako ti kazes i nema potrebe da nas dvojica vise komuniciramo.
Kad se sprdas i ismijavas sa korporacijom kao sto je Microsoft, onda me ne cudi sto ismijavas i omalazavas nas obicne ljude. Ipak mi nismo tvoj nivo.
Nema potrebe da vise komuniciramo.
Pozdrav!
Za mene je glupost slijepo slijediti i biti emotivan prema odredjenom brendu bez obzira o kome se radi. To sam pisao i prije. A vidim koliko ti burno reagiras, kao da se nista ne smije reci protiv Sony-a.
Ti bi se svadjao sa mnom i vrijedjao kao onaj prosli? Samo sto si ti gori od njega, rekao sam svoju trenutnu poziciju a ti bi se ovdje svadjao i vrijedjao.
Naughty Dog nece opstati ako im ovako sav talenat bezi.
Ma koliko para bacao na ljude, ako ih ritam rada slomi pa pobegnu negde normalnije, neces moci dovoljno kvalitetnih ljudi da nadjes. Mani me se tih prica kako oni tamo rade do deset uvece svaki dan i ne vide porodicu mesecima, jer su, prosto, toliko posveceni igrama.
Ta ljudska cena je pregolema. Licno ne znam kako da u svojoj glavi pomirim ljubav prema fantasticnim igrama ko sto je TLoU ili Witcher 3, sa spoznajom da su ljudima propadali brakovi, zdravlje i odnosi sa bliznjima kako bi ja dobio da se igram.
@Dario primi moje iskreno saučešće… Nema potrebe da burno reaguješ, Profa nije imao lošu nameru apsolutno… I ja sam tvrdim da je zaljubljenih u određene brendove (Xiaomi i PS) Ali to je njegova stvar svakako, ja ga ne krivim, jer i ja sam priznajem da sam Xbox fanboy (koliko god se to može nazvati tako)
Elem, mene su generalno obe konzole razočarale u ovoj generaciji… Kao da se od početka nije znalo gde biju i šta rade… Prvo MS sa onim beskorisnim kinectom, a Sony sa konzolama na kojima je toliko loše odrađeno hlađenje, da sam imao utisak da će onaj moj debeljko koji sam imao početi da levitira dok sam bio u igri…
Generalno najigranije igre su MP (Fortnite, PUBG, BF, COD, FIFA, NBA) i to ne može da mi kaže apsolutno niko da nisam u pravu, jer mislim da je apsolutno tako… Naravno Sony je imao isto nekoliko igara, koje su bile super, takođe i Xbox, kao što je forza, gearsi i slično… No nebitno… MS je uradio pravu stvar sa game pass, sony imao dobre ekskluzive, ali ako mene pitate… Mnogo mlako za ovu sezonu… I moraće baš dobro da me zainteresuju da bih kupio novu konzolu…
@Dexter995 Hvala. Slazem se sa tobom. Mislim da ce slicna situacija biti i sa ovom generacijom, da nijedna konzola nece imati ono sve. Slicna stvar je recimo sa servisima koje pruzaju usluge za gledanje filmova (Netflix, Disney, Apple tv, HBO produkcija…), tako da nas tjeraju da sve moramo imati tj. kupiti ako zelimo potpuni ugodjaj, u suprotnom smo zakinuti za nesto. Gaming je postao nikad skuplji sport, uz dobru konzolu ide dobar tv, uz dobar tv ide dobar soundbar… a da ne govorimo da je svaka bolja igra bar 50€. Da ne govorim o cijenama za brz i stabilan internet, i pretplate na servise za samu konzolu… Cinjenica je da nas svugdje deru po novcaniku i zato je zalosno sto se vecina gamera prepire u tome sta je bolje kao i zastupanje odredjenog brenda. Bio sam najsretniji sa PlayStation 1, vise je pruzao zabave i ljudi su bili drustveniji, sakupljalo se po stanovima i kucama, a ne online.
Nisam emotivno vezan ni za jedan brend i takodje sam imao xbox 360 i kupio bih i One da je bilo igara koje su me zanimale(osim Forze) ali nazalost nije pogotovo sto ne gotivim MP igre i nisam htio da kupujem konzolu radi jedne igre koju bih igrao a mogu da je igram i na PCu. I ne znam zasto si napisao da bih se ja svadjao sa tobom i vrijedjao kad ni u jednom momentu moje diskutovanje nije govorilo nista ruzno prema tebi.
Izgledalo je tako kao da si zelio uci u prepirku sa mnom, na sto i imas pravo jer je ipak ovo forum, ali rekao sam razlog zbog kojeg mi to ne treba. Osim toga najlakse se prepirati, trebamo pomagati jedni drugima (govorim opcenito).
Dosta ljudi odlazi ali dosta njih i dolazi u ND. Kontam da radno iskustvo u takvom studiju itekako diže cenu za sledeće zaposlenje. Verovatno je nekima od njih rad u ND prijao ali su dobili bolju ponudu, jaču poziciiju ili izazov da rade na nečemu što su oduvek želeli.
Ono što me raduje je da The Initiative postao super star studio što se tiče talenta.
Da ne otvaram novu temu samo cu ovde postaviti klip. Navodno se radi o novoj konzoli, ovo sam video u nekim americkim medijima mada meni ovo izgleda super fake . Evo pa bacite pogled.