Xbox Series X: Bliži pogled na tehnologiju sledeće generacije

99% igara jos uvek nije bilo u gamepass-u, sasvim dovoljno za postapokalipsu :smiley:

1 Like

Jej!

2 Likes

Kad smo već kod kutija, ovo mi je najlepši concept:

2 Likes

Ljudi koji su probali sense kažu da je strava

Stoji, ali nadamo se da će ovaj biti bolje iskorišten i naravno sa boljom autonomijom…

Spencer bi volio da vise proda, ali trenutno nije u poziciji pa prica marketinske price za malu djecu.

To je svakako mnogo vise od marketinga, promenjena je strategija, konzola ce biti samo jedan deo ekosistema, to je vizija. Xbox ce biti bilo koja “kutija” koja moze da direkno pusta ili strimuje igre iz gamepass-a. U takvom kontekstu, izjava ima smisla, iako naravno i Phil zeli da prodaju sto vise.

Problem vidim u vremenskom okviru, MS manicno ima potrebu da se prilagodi promenama ili da ih cak predvodi, i u stalnoj je sizofrenoj potrazi za isplativijim biznis modelima, a to moze lako da ispadne prazna fantazija kao i okretanje TV-u i angazovanje Spilberga. Ne zanimaju ih vise igre za konzolu, sada je TV glavna stvar… pre toga Kinect… konkurencija je sada Google, moz’ misliti… dok Sony izbacuje jedan hit za drugim i zakucava jedan po jedan ekser na njihov kocveg u toj grani entertainment industrije, a ljudi na Xbox republika forumu koji zapravo poseduju Xbox mogu da se izbroje na prste, Phil sve vreme blista od zadovoljstva i uzbudjenja, sve je super pozitivno, hajp do plafona pred svaki event, a na kraju - mucak.

Srecom, pojacali su investicije u 1st party, core biznis je jos uvek ipak dosta snazan, kao i sama next gen konzola, tako da ne rizikuju zapravo previse.

Interesantno je da je Sony upravo obrnuto postavio strategiju: oni zele da prodaju duplo vise next gen konzola nego Xbox, koliko god to bilo. U sustini, zele da odrze status quo iz ove generacije, ovakva situacija im savrseno odgovara.

Sudeci po ovome, Fable nece skoro. :joy:

Neće sigurno ali su rekli da radimo na tome. Isto kao što je Sony 4-5 godina pokazivao uncharted ili Days Gone. Ali super je da oživljavaju taj IP i da su ga dale kvalitetnom studiju.

Nisam bas siguran ali mislim da su obe igre izasle u roku od 3 godine od kako su najavljene. Ne secam se tacnih datuma.

Prve sličke XSX konzole u divljini (Nemačka).

8 Likes

Mislim da cu drzati vodoravno.

4 Likes

Meni baš ovako uspravno lepše izgleda

2 Likes

Vertikalno kida bas je SEXy

2 Likes

TOWER OF POWER!

2 Likes

Xperion e-arena u Saturn radnji.

2 Likes