Uzeo Falcona (ploča pre Jasper) kad su zatvarali Circuit City za $130. Flešovao LT na njega. Dan danas radi.
Ahaha, stvarno da li je realno da iko prica o brzem ili sporijem hardveru…
Vidi se da je svima dosadno u iscekivanju izlaska konzola.
Iste igrice za obe konzole u 90% slucajeva… Sve isto. Radice isto. apsolutno isto.
Svako ko se ikada igra sa PC i sastavljao zna da te razlike o kojima se ovde toliko palamudi ne ovde vec svuda je smesna. Ne cini ama nikakvu razliku. Ama nula!!!
Niko ali niko ne moze da oseti razliku u brzini vecine SSD-a to je bas presmesno.
Te stvari se vide samo na nekim beskorisnim testovima koji sluze opet samo da bi neko pricao o tome. U realnom zivotu razlika NULA!
Tako ce i ovde biti razlika NULA.
Ali videla se razlika i kzmedju ps4 i onez a razlika u snazi je bila manja. Videla se razlika i izmedju ps4 pro i one x, razlika je bila oko 2 tf kao i kod novih. Mislim svakako da ce biti minimalna i mozda osetna tek kad krenu da izlaze prave nextgen igre.
Vreme ce pokazati da li je ova prica o I/O i varijabilnoj frekvenciji bila samo marketinski trik, ali ljudima su te stvari interesantne. Ne bas superheroji u helankama interesantne za uz kokice i 0,5 coca colu, ali ima tu dovoljno intrigantnih inzenjerskih resenja, da ne pricam o tome kako ce cela paradigma developmenta da se promeni i neces vise imati nikakvih ucitavanja nivoa. Sva poredjenja sa proslom generacijom i PC-jem su neadekvatna. Kome nije zanimljivo, eno lepo tema o automobilskim gumama. Ova tema zove se blizi pogled, ne dalji pogled, svejebesmisleno, mi smo samo zrno prasine u univerzumu pogled. I mislim da je bilo dovoljno edukativne debate da opravda taj naziv, bez glupih gifova i nepotrebnih komentara.
Nikada neces shvatiti umjetnost, dzabe ti sve Sony ekskluzive 
Ok, malo offtopica i istorije nece nas ubiti. Mislim da Sony vise ulaze u tradicionalni development i igra na sigurno, jake single player ekskluzive oduvek su bile motor industrije, i to rade vrhunski. MS je dosta lutao sa nekim bizarnim izletima u svet televizije i filma, PC crossover-om i value-oriented pristupom sa “ultimativnom” pretplatom. Bill Gates je veliki vizionar, ali nema vise mnogo dodira sa kompanijom. Epohalni proboj na trziste konzola, sada vec pre skoro dve decenije, nije bas ni bila njegova zasluga, i morali su da ga ubedjuju u vrednost projekta. Interesantna prica, baci pogled.
Pa i tv, kamere, kao i muzicka oprema ( ovde su bili gigant bukvalno), ali nemaju oni tu dobru zaradu ako je imaju uopšte, na stranu sto su to dobri proizvodi.
Pa naravno ali vremenom kako im neki deo firme ne zaradjuje dobro kapiram i da se manje para ulaze i onda se pojave neke druge firme koje ih pregaze. Eto i ti imas na kraju Samsung tv, skoro svi koje znam imaju ili Samsung ili Lg, jer uglavnom daju vise za iste pare kao Sony.
Uglavnom se prica o tome da je Xbox ugrozen, ne i Sony… a onda procitas stvari kao sto je prodaja HQ zgrade u Tokiju, i zapitas se. Medjutim to je bilo 2013, nema sumnje da im u ovoj generaciji ide neverovatno dobro sa Playstationom.
LG je pregazio Samsung, to je jasno.
Nego, ako nekoga zanimaju finansijski detalji o Sony-ju, evo kompletne raspodele zarade po divizijama za prethodnu godinu.
Imam njihov tv, kvaliteta je za 5, ali tu Samsung dominira po prodaji pa i LG zbog oleda. Mislim da je u toj diviziji glavni problem cijena.
Kod njih je ocito konstantno skor sve u padu ali mislim da je na ovo uticao malo i covid ako sam dobro video, samo sam preleteo.
Ovo je iz 2019, nije zbog kovida, mada je Azija i Kina vec bila pogodjena krajem 2019. U sustini image senzori i gaming su jedino perspektivni. Gaming relativno, jer je pad u odnosu na 2018 ali je relativno u odnosu na kraj generacije ipak rezultat pozitivan. Pictures mislim da je u dugotrajnom problemu, bez obzira na blagi rast, striming servisi su trend koji sve vise pogadja velike blokbastere i bioskope, a Sony nema jos uvek svoje resenje.
Japan je gospodarski opcenito u problemu, imaju veliki vanjski dug, tu je nepovoljan valutni tecaj itd. Tema koja nije za ovaj forum.
Jbt koliko daleko vi idete, a samo čekamo da izađu dve nove konzole 
A šta ako nikad ne izađu i ostanemo u ovom paklu zauvek?!
Možda nam je svima samo lakše da razmišljamo o “nebitnim” konzolama nego da mislimo šta će biti sutra…
Pa dobro, za Sony se zna da je zanja profitabilna stvar koju su izbacili bila walkman 
Bacite se na zenske dok ne izadju nove konzole