Xbox Series X: Bliži pogled na tehnologiju sledeće generacije

Ma Cerny je bog bogova, zna ona valjda zašto.

Meni je Černi ko Vucic, cim on mora onoliko da zvali i da tupi, i sve nesto u teoriji umesto samo da kaze ljudi napravili smo najjacu konzolu na tržištu jasno mi je koliko je sati.

1 Like

Ne apsolutno pogođena tema. Ako nisi razumeo onda nisi igrao igre ove generacije. Nemaš igru koja je izašla a da je jebeno radila. Nije više bitna snaga konzola koliko ubisot zabole da napravi sveti igru ili EA… Ja na prstima jedne ruke mogu nabrojati igre koje su izašle i radile day one. A mogu sat vremena pisati naslove koji i danas ne rade. Koliki god bio SSD i koliko brz u PS 5 i koliko i kakav god CPU-GPU u xbox ubisoft neće napraviti normalan AC nikada. A da ne govorimo o malim studijima. Ili o BF serijalu koji je postao jedna tragikomedija bagova i nesposobnosti… Tako da snaga konzola osim u ekskluzivama je po meni nebitna i ako će možda xbox lepše izgledati.
ps: neću da govorim o tome da nema tog SSD-a koji će da pokrene destiny 2 u sekundi.

1 Like

Ovu sad generaciju se i pored baronisanja sa “oblakom” i sta ja znam ispostavilo da je bila jaca konzola koja je imala vise teraflopa. Na ovoj sledecoj ms ima 2 trraflopa jacu konzolu i to ako se uzme da ps5 radi na sto posto a nece uvek raditi na sto posto. Ne vidim da se neko bunio da je one x komplikomana konzola za razvoj igara ista vise od ps4, stvarno ne verujem da je umesto koraka napred ms otisao unazad i zakomplikovao drasticno razvoj tako da opet, sanse da se ps5 ispostavi kao jaci su stvarno minimalne.

Tačno tako, peglaju skoro svaku igru kroz gomilu apdejtova, mnoge sam prešao a da nisu stigli dovoljno da ih poprave…

1 Like

Bezveze se prepirete, bitno je da se ima sta igrati i uziva o tome. I Sony i Microsoft boli ona stvar za nas, zato je glupo voditi te ratove oko brendova i korporacija.

Kada je u pitanju snaga konzola, oba tabora su pokazala koliko su “jake” da se sad cak hvale i sa 4K/60fps, a sjetite se pocetka i sramnog marketinga 4K/120 fps.

PlayStation je brend i prodat ce dosta konzola kako god bilo. Takodjer, cinjenica je da ne mora biti najbolji proizvod onaj koji se najvise prodaje.

Xbox 360 je drzao neku ravnotezu po pitanju prodaje samo zato sto je imao piratske igre.

Sony izvlaci sto ima odlicne timove za igre, a inace su i oni postali cudni kao korporacija. Mobilna divizija propast, audio odjel propast, odjel za tv srednja zalost… Da nema PlayStationa do sada bi bili na jako niskim granama…

Sta reci za Microsoft, imaju toliko para da mogu uraditi sve, ali puno je tu menadzerske politike, cilj je profit i samo profit. Eno cika Bill pravi i inekcije, samo neka se zaradi.

Kada su opcenito igre u pitanju, to je prije bilo puno bolje, bez obzira sto je grafika bila losija. Cak je i EA imao odlicne igre, jedan NFS Porsche ni danas nije skinut sa trona.

Bice da je 100% zbog toga :smiley: lol Inace opste poznato da se na balkanu prodalo najvise x360 konzola.

Nije nego je svako kupio bar dva puta 360, ja lično 3 kom jer su prethodna dva popila rrod :grin:
Prvi posle mesec dana, drugi izdržao 13 meseci, konačno jasper doživeo da ga udomim nekom liku…

Zato se kupovao model sa Jasper plocom (mislim da sam dobro napisao model, vise se ne sjecam).

A pre jaspera svi crkavali, nije jasper tako brzo izašao, kad da ga kupim :grin:

Zato Microsoft od tada ima najbolji sistem hladjenja, to ih je bas kostalo.

Meni je Falcon poziveo 10 godina, eno ga kod drugara jos sljaka, i ps3 je imao preobleme sa pregrevanjem samo u manjem obimu, bila je cela ta generacija malo felericna.

Možda tvoj jeste, pa nije baš svaki crko, ali mnogo problema su imali sa rrodom, nije ni bitno samo sam se našalio…

Sto se tice piratskih igara, ne bi vjerovao da to nije samo na Balkanu. Jedna Njemacka je imala puno piratskih igara, pogotovo za PlayStation 1 i 2, kao i za Xbox 360. Pravi biznis bio za cipove i prodaju piratskih igara. Samo kod njih se to vise krije kod same prodaje, a kod nas javno u oglasima.

Slažem se, x mi radi kao povetarac a ps4 košava sa dunava :joy:

X mi je po kvalitetu izrade najbolja konzola do sada.

Odličan je, ali ps1 i ps2 su bili nesalomivi, sećam se.kad dođe društvo pa se zaigramo, redovno se nadje neko pametan da ustane ili skoči sa kontrolerom u rukama i ps na patosu :grin:
Nije problem malo ga kao prodrmaš i vozi dalje.
E kako je gejming nekada bio lep…

A možda samo malo više nostalgičan. Šta ćemo sa insert disc? Seti se tih muka.

Svi mi imamo to u sebi, da nam je sve starije bolje u percepciji a u stvari nas samo udara nostalgija i veže za neki prošli period.

Realnost je malo drugačija.

Isto i ja kažem dreamcast i n64 su mi najbolje konzole, i x360 ali realno ps4 i xo su u praksi mbogo bolje po maltene svim parametrima.

E sad bilo lepo vreme tamo 2000e…

Mislio sam na to vreme druženja, kada smo se skupljali po kućama i cepali pes, to je neprocenjivo, ovo danas online nije ni blizu…

2 Likes

Pa kad si ubo odmah jaspera, ja još imam traume od rroda(zephyr i falcon) :grin:
Ostalo sve top.