Xbox Series X: Bliži pogled na tehnologiju sledeće generacije

Ma naravno, sve se slazem. Ma kako ja voleo PC i sada igram sam na PC imam xbox dzojstik pa przim tamo ali konzola je best buy iz mnogo razloga.
Predvidjena je da neko ko je polupismen udje u supermarket kupi jednu ode kuci, ubode u tv i cepa igrice po ceo dan. Ne mislis o tome a da ubacim jos memorije, hoce li raditi brze, a da promenim grafiku mozda dobijem 7.5 fps vise…
To obozavam kod konzola. Ma da me smara sada ovo, te nalozi, te skini, te uplati, te region ovaj te onaj, i ostale budalastine. Tako da nije vise bas sve tako jednostavno.
Fali mi ono ubodes u tv, ubacis CD sednes i igras!

1 Like

@ki111er @robotnjik sta kazu rumori jel ovo dzojped on digital edicije ili je neka bela varijanta za series X?

Bela verzija kolko sam ja video.

1 Like

Zar nije bilo neke price da ce Steam uleteti na Series X, ili se to sad nesto promenilo?

Obozavam Gabe-a ali ovde je lupio i pojednostavio do krajnjih granica. Pritom, secam se da je pricao o Alyx-u kao prekretnici u razvoju igara i da ce svi developeri morati da se prebace na VR jer ce to uskoro biti stvar prezivljavanja, a MS nema nikakvo VR resenje cak ni na vidiku.

Što bi lupio kad je u tehničkom smislu jača mašina od ps5?

Magicna recenica koju zeleni bas i ne kontaju. :joy:

možda ovo:

Pa da, ali kazu da je mozda ova digital only konzola od 200e, a meni treba beli series X :slight_smile:

Za sada ovo sto je najavljeno, bolje je igre najavio ms, daleko vise igara, meni i dalje nije jasno koje je to igre najavio sony i za koje znam da ce biti dobre. Njegova izjava je na mestu, ms je napravio bolju konzolu, hardwer, a kakve ce igre biti videcemo.

Kapiram da ce tek posle nekih godinu dana kada krenu prave next gen igre razlika u snazi doci do izrazaja.

3 Likes

Koje su to igre? Tetris? :joy: Mimo Halo, Forze i ove 3 igre ne vidim nista vredno spominjanja. Mada je i dalje diskutabilno koji ce kvalitet tih naslova biti. Za Forzu nema greske, nema tu sta mnogo da se ujebe ali ostali naslovi su dosta upitni.

:blue_heart: Plejka zakon :blue_heart:

Ni Sony ni ms nisu ništa posebno pokazali ako tako gledamo. Apsolutno ništa posebno… Ono što ms ima jeste gamepass i na to dosta igraju. Pogotovo što će dosta igara doći day one.

2 Likes

Nije svakome bitan value over quality. Kontam i da pregledam sta game pass nudi nasao bih gomilu igara sa 360, indie igre, igre koje vise niko ziv ne igra itd itd…Tako da je i taj game pass diskutabilan kao adut jer realno gadjaju budzet igrace. A to sto ce ekskluzive biti “free” day one ne mora ama bas nista da znaci ako nemaju kvalitet.

Sve tacno. Meni bi vise sony odgovarao bas zbog tog spiska igara. Dok vecinu tih neki levih sto kazes mogu na pc da igram.

Jeste jer da nije niko ne koristio share.

Ne razumem. :joy:

Ostaje da vidimo, mozda izbenade i ove neke od kojih se ne ocekuje tako puno. U svakom slucaju ako su ove Microsoftove malo bolje od ovih sa ove generacije a Sony zadrzi kvalitet svojih, sto isto ne mora da znaci da ce sve biti top, eto onda razloga za obe konzole, sto se mene tice to je win win kombinacija.

1 Like

Ostaje da vidimo ali ipak vise verujem kompaniji koja vec danas sutra 30 godina pravi nezaboravne igre nego MS-u koji za manje vise isto vreme uspeo da napravi 2 krstene fransize.