Mozda jesi u pravu, ali ko ne bi recimo voleo da odigra i koju igru online koju ima u GP. Recimo onda bi opstao GPU kao servis koji MS nudi, ali sumnjam da bi svi bili srecni da placaju preskupu godisnju pretplatu. Elem sve je moguce.
Grijesis, ovo bi bio vrhunski potez za Microsoft, kao i za same korisnike.
Ja navijam da su ove vijesti istinite, ipak bi bar za mene osobno to bio veci boom od danasnjeg predstavljanja gamepada za PlayStation 
Ma jedno je za sta ti navijas a drugo je stvar realnosti
sto kaze Profa, onda se ukida i GPU kao nepotreban servis. Ostaje samo GP i besplatno online igranje. Ako to uspeju da izvedu, a da ne menjaju cenu pretplate za GP, oni su po meni sampioni i skidam im kapu.
Tesko da ce Sony to uraditi bez obzira na potez Microsofta.
Ne bi ukidali GPU jer u okviru njega imaš xCloud i već postojeći Game Pass za PC. Ako nekome to ne treba uvek može da se spusti na regularan Game Pass ako mu je stalo samo do igara.
Ako ukinu Gold, na kratke staze “gube” određeni novac ali na duže staze imaju veću dobit i korist. Sa željom da budu “Netflix of games” bilo kakva dodatna pretplata za konzumiranje Game Pass sadržaja je ono što blokira jednostavnost, pristupačnost i broj novih korisnika.
Možda ne uskoro, ali za godinu ili dve bi mogli da vidimo kako Gold nestaje. Trenutno se ne mogu direktno od MSa kupiti Gold kodovi za 12 meseci.
Ukidanje golda ne mora da znaci da ukidaju multiplejer koji se placa, vec da ce se on placati u okviru jedne gamepass pretplate.
Mozda ce ukinuti one besplatne igre koje su davali a koje i ne moraju obzirom na naslove proteklih meseci…
Plaćanje za multiplayer mora da ode u tom slučaju, jer je poenta da svoje igre igraš bez obzira na kojoj si platformi, i onda ako igraš Halo na PCu ili xCloudu bez pretplate za Gold a na konzoli ti treba, to baš nije tako jednostavno/jeftino kao što treba da bude ili kao što predstavljaju. Što više opcija gde možeš da igraš Game Pass igre, to je manje razloga da opravdaš zašto Gold postoji na konzoli.
Xcloud ce biti dostupan i za pc kolko sam ja shvatio sto je odlicna stvar. Ako ti je slaba masina treba ti samo net i rokaj.
Najbolje je da ti ne treba ni jak/gaming PC ni Xbox konzola da bi igrao novi Halo. Samo pretplata na XGP.
Microsoft ce ovaj tjedan zvanicno objaviti da ce sve svoje online usluge objediniti kroz jednu i kostat ce 59,99 US za period od 1 godine.
To je baš dobra cena.
Citao sam da su ukinuli gold 12 meseci pretplatu. Da ne moze vise da se kupi. Sto znaci da ce nesto uraditi. Sigurno nece ukinuti placanje, nego ce najverovatnije biti da ne mozes vise uzeti Online igranje bez Game passa. Sto znaci, game pass ultimate i cao. Sto je sasvim ok.
Svidja mi se sto je otvor za hladjenje na vrhu, dosta ce pomoci konzoli mego da je iza same konzole. Sad ne znam da li ce izaci samo ovakav xbox ili ce biti slim fat i to jer nisam bas upoznat sa xboxom, ako bude vise modela onda ce biti i bolje hladjenje. Sto se tice konzole kao hardvera odlicno je
Koliko su rekli, na ovom događaju će biti samo igre i ništa drugo, dok sve ostalo u vezi cena, usluga, eventualno novih studija i hardvera će biti rečeno u avgustu na posebnom događaju. Mada, nikad se 100% ne zna.
Ako bude bilo kakvih promena cena za live ili ako budu stavili multi da je free, te stvari se svakako objave na početku nove generacije, tako da je sada vreme za to.
Mene zanima gde će biti live event, pošto je Mixer ugašen, gde MS planira da streamuje čist event, YT?
Ne gotivim one komentatore sa raznih portala. Valjda će biti klasičan stream na YT.
YouTube i Twitch.