Xbox Series X: Bliži pogled na tehnologiju sledeće generacije

Mislim da je to bas nerealno. Sigurno ce imati losiji hardware i to verovatno nesto malo jace od one x.

Sad sam malo bolje pročitao članak, u pravu ste. Ali takođe piše da će X “bez diskova” tj. digital biti 300$ što je isto odlična cijena i dosta jeftinije od PS5 digital.

Ako se ovo obistini MS će definitivno igrati mnogo veću ulogu u ovoj generaciji, a to može samo da bude dobro po nas igrače, bez obzira kojoj se konzoli priklonimo.

3 Likes

Xbox Series S je samo digital, ali ima slabije specifikacije jer je namenjen za 1080p gaming. Dakle ista igra koja na XSX ide u 4K ovde će ići u 1080p.

1 Like

Ok, S je slabija konzola, ali ako dobro shvatam i X će biti u dvije verzije od kojih će jedna biti čisto digitalna ali će imati isti hardware kao i punokrvni X.

Cijene za S/digiX/X predviđaju da budu 200/300/400 dolara što je po meni odlična cijena za koju god konzolu se odlučite. X bez diskova je konzola kojoj se lično nadam, i mislim da vrijedi 400$ a ako bude 300$ biću baš oduševljen.

1 Like

Onda mi bednici cekamo pad cene trenutnog X :rofl:
Koji ce mi moj S.
Al ako novi digital bude 300 onda nema sta.

Pa taj s bi i pored manje teraflopa trebao bolje da pokrece next gen igre jedino sto nece biti u 4k vec za one koji nemaju toliko para ili im nije bitno fullhd je i dalje sasvim ok.

Ja sam kod drugara, jer nisam jos uzeo 4k tv, gledao malo igru u 4k na x-u i iskreno jedino sto sam video da je razlika je bio HDR, a sama rezolucija meni ono uopste nije neka razlika bila, cistija je slika ali nista to nije bilo wow kad sam video, daleko od toga.

2 Likes

Zavisi i koji TV ima… A i do igara. Neke igre u 4K I da HDR-om ništa posebno, kao zato neke stvarno su neverovatne…

Samsung 49 4K + HDR.
Generalno sa ovog mog S na X bi bila velika razlika posle toliko godina.

Lg b8 55 incha, tesko da moze mnogo bolje od toga, hdr je stvarno super, ali igra i ne izgleda sada nesto drasticno bolje pogotovu rezlocuja to jedva primecujem, veci razliku sam video u filmovima u poredjenju sa mojim prastarim tvom.

1 Like

Da ali nova generacija će valjda da opravda :smiley:

Svaki noviji 4K TV lepo radi upscale sa 1080p. Jednostavno ogroman broj ljudi će i dalje biti na full hd televizorima i monitorima.

Ja sam i dalje na HD ready, ne znam o cemu pricate :joy:

2 Likes

Šuška se da ćemo uskoro dobiti datum prezentacije…

2 Likes

lol

Sve se vise prica:
Xbox Series X = 400$
Xbox Series S = 200$

Mnogi youtuberi bliski Microsoftu ovo navode. Bilo bi odlicno.

1 Like

https://youtu.be/JE3WolFKkYo
Vidim i AC u traileru, da li to mozda znaci da ce igra raditi u 60fps nekim cudom?

https://youtu.be/gj1_esNtkwY

Ne mora da znači, ali da bilo bi lepo, makar kao opcija u Performance modu.

Mislim da ćemo dobiti $500/$300. Konstantno zaboravljamo šta je u stvari zapakovano u ove mašine.