Xbox Series S|X tema (Part 2)

Jednom se opekli dosta im je

1 Like

Apple konzola bi bila skupa i bez igara, njih zanima samo mobilni gaming, njihova gaming strategija je “mobile first”, zato i ne promovisu gaming na Mac uredjajima.

1 Like

Ova vijest ne znači nužno da bi MS prodao Xbox iako postoji mogućnost i razmatrali su i to prema izvještaju. Nego bi samo funkcionisao kao MS podružnica. Npr. Playstation već funkcioniše tako, Sony Interactive Entertainment je podružnica Sony Group Corporation.
Ali, nekako se čini da je ovo razmatrano prije nekog vremena, prije nego što je Asha došla.

Ovo.

Razmišljali o tome da se Xbox proda, prisvoji MS-u. Niko sa strane nikada nije bio u priči niti treba da bude niti će.

Dosta je neisplativo za njih, ali u drugu ruku imaju i para za bacanje. Pogledaj šta Apple TV radi.
Već vidim da bi morali brzo da stvore gomilu talentovanih studija koji bi radili na “spec verziji M čipa” i te igre nikada ne bi napustile njihov ekosistem.

Mada, poznavajući ih, možda bi više funkcionisali kao Nintendo EPD, sa ne tako jasno odredjenim studijima.

Nema od toga nista, eventualno ako MS izadje iz trke, mada pre bih ocekivao tu nekog treceg, mozda Elon Musk uleti i napravi karambol sa nekom kvantnom konzolom :joy:

Kažu LinkedIn i GitHub sad funksionišu kao izdvojene jedinice pa bi to mogao biti neki model.

Neki imaju teoriju o joint venture sa Netflixom. :slightly_smiling_face:
Vjerovarno to misle jer se Asha sastajala sa CEO od Netflix-a ako se sjećate.

Jel petljao neko nekad sa VPN-om i Xboxom. Namestio sam NordVPN na TP Linku i selektovao da VPN radi za Xbox, međutim, otvorim Peacock aplikaciju na Xboxu i kaže Unsupported region?

Čak sam gledao i na WhatsMyIP na konzoli na Edge browseru, izbacuje USA IPv4, dok za IPv6 pokazuje Beograd. Ali jednostavno ne radi Peacock.

Dok na telefonu fino radi. Uz istu kombinaciju IPv6 domaća, a IPv4 američka.

Probaj da disejbluješ IP6 pa onda probaj

1 Like

Samo mi još fali da se zadužujem za igre. :grin:

5 Likes

Goat simulator na 12 rata zvuči odlično. :slightly_smiling_face:

5 Likes

To je bio problem. Čim sam ga ugasio, proradio je Peacock.

2 Likes

Klarna je tolko popularna po evropi, ali veću glupost mikro zaduživanja u životu nisam video.
Zašto bi bilo ko hteo 4 rate na svake 2 nedelje :smiling_face_with_tear:

Podseća me na američki ekonomski sistem gde ne znaš ni šta plaćaš, kad plaćaš, samo bez kreditnog rejtinga.

Ako neko dodje do toga da mora da razloži cenu video igre, možda ima većih problema u životu :sweat_smile:

Zanimljivo da se na konzoli može kupiti bilo koja igra u doloresima kao da si na Menhetnu ali da pogledaš neki striming sadržaj e tu se povlači granica. :roll_eyes:

1 Like

"Several studios in Microsoft Corp.'s Xbox gaming division, including Montreal-based Compulsion Games and San Francisco-based Double Fine, are in active negotiations to spin off as they try to thwart closure, according to people familiar with the company’s plans.

Cambridge, England-based Ninja Theory, the maker of Hellblade, is also in conversations with Xbox, as are several other studios across the portfolio that are at risk of being shuttered.

The studios may still have the opportunity to buy themselves back from Xbox and go independent, although many employees will likely lose their jobs as a result, said the people, who asked not to be named because they were not authorized to speak to the press. Employees at several studios have been informed of the situation and given permission to seek new work but were told that the status of the studios is still in flux."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-06-15/studios-in-microsoft-s-xbox-division-brace-for-closures

Znači Compulsion, Double Fine, NT, Arkane su studiji čija je budućnost jako upitna.

Edit: ludnica, upravo najavili Senuu.

3 Likes

Ovi ga baš seku iz korena…

Jezivo, ali koliko su studija nakrcali u zadnjih 10 godina, nije ni čudo. Glupi microsoft.

Sa druge strane, izgleda da oće još više da ulazu u njihove najveće franšize, Halo, Fallout, Elder scrolls…

Pakao, tako ti je to kad se kupuje bez dugoročnog cilja, nego samo trpaj lovu, zgrći još studija u svoj portfolio, a šta ćeš da tolikim studijima, boga pitaj.

1 Like

Jedino mi žao za Arkane ako zatvore. Mislim jeste da je faktički skeleton crew trenutno, ali mi je krivo zbog svih igara koje su izbacivali.

Koliko znam, oni ni pre MS-a nisu bili toliko profitabilni. Za Double Fine mi i nije krivo niti za Ninja Theory. Oba studija su živela na osnovu para koje ima MS da izbacuju svoje mokre snove. Ni jedna igra nije niti planirana niti mogla da ima globalni uspeh. Sve neke niše. Mislim Kiln, je l probao neko to?

Hellblade je kvalitetna igra, ali previše para za “filmsko iskustvo” koje nema gameplay. To za umetničke škole, ne za market.

Dobro sad, iskreno Double Fine je imao Psychonauts, to im je bila najbolja i najznačajnija igra. Po meni oni i Arcane ne zaslužuju zatvaranje, a Ninja Theory je zgrtao ozbiljnu lovu na Mock-up studiju facijalnih animacija, jer su radili i za eksterne klijente, što iz gejming, što iz filmske industrije.

Mislim da će ovi nastaviti da srljaju u potpunu propast. Šanse nema da ih iko živ izvuče iz govana, ono da ustane Jobs iz groba, verovatno bi posle mesec dana u Xbox timu otišao nazad u grob. Samo se nažalost odlaže neizbežno.

Kako iko za ozbiljno da shvati brend koji pre 8 dana predstavi na SVOM showcase eventu igru SVOG first party studija, da bi nakon 8 dana najavili gašenje tog studija. Pa jel moguće da se takve odluke donose preko noći, i neko takvoj firmi treba da da poverenje i kupi njihov hardver u narednoj generaciji.

1 Like

Lepo smo neki ovde pričali da promena plana GamePass-a i neizbacivanje budućih Xbox Studios igara na GP, uz price-cut kao zamazivanje očiju, mnogo smrdi.

Najžalije mi je Compulsion Games-a. Znam da se South of Midnight smatra mid igrom, ali me je mnogo očarala.

2 Likes