Xbox Series S|X tema (Part 2)

Continuing the discussion from Xbox Series S|X tema (Part 1) - #11044 by Dacha.

Previous discussions:

Prvi :sign_of_the_horns::joy:

4 Likes

Drugi,srebro je moje :grinning_face:

1 Like

Da, Quick Resume radi i sa fizičkim diskovima.

5 Likes

1 Like

Memo koji je poslan svim Xbox zaposlenicima. Zvuči kao plan ali nama ne znači ništa dok ne sprovedu u djela.

Najveća zanimljivost da neće više korisiti termin Microsoft Gaming nego Xbox kako je oduvjek i trebalo.
I meni lično zanimljivo što ovdje u jednom dijelu ne isključuju povratak ekskluzivama.

1 Like

Ako ništa nešto se dešava. Liči da je pozitivno za sada, ali korporacijama, a Microsoftu posebno nikad ali nikad ne verujem.

Moguće i da su ovo početni jeftini poeni za Sarmu da nas privole nazad, ali mislim da su toliko zaglibili da će na delu morati da se čupaju.

Eno glavna Xbox igra prelazi ‘43e u četnike… Odustali od battle Royale pa sad izgleda da prave standalone Extraction shooter… :smiling_face_with_tear:

Mislim kako bih im rekao, malo će opet zakasniti. Nekad je Halo vodio kolo, danas je pijani teča smarač kome se svi smeju i izbegavaju…

We are Xbox.

4 Likes

Što se tiče Halo, iskreno mislim da treba da ode. Nema šanse da uspije, batali ga, neka čeka neka bolja vremena, pusti ljude da ga požele do te mjere da budu sretni kad se vrati.

A što se tiče Xboxa, značajnije se neće vratiti bez ekskluziva. Meni ništa ne znače ali konzolaši ne znaju ni za šta drugo. Naučili su da stvari tako funkcionišu već preko 30 godina. Xbox može da napravi najbolju konzolu i najbolju platformu, konzolaši će opet reći, koja je poenta Xboxa ako nema ekskluzive.

Eh da, još jedna zanimljiva stvar iz ovog teksta je što u jednom momentu kaže da će napraviti Xbox da bude affordable. Do juče su govorili da će biti high end premium device, sad odjednom affordable. Ne znam šta da mislim o tome.

3 Likes

Pa dijagnoza je to, sta ima da mislis :joy:

@xX8Lampard8Xx tako je, sve lepo receno..

Ne moraju uopšte da jure ekskluzive niti da igraju igru PlayStation-a i Nintendo-a, ali moraju da imaju neki svoj fazon.
Evo na početku ove generacija sa Series X su makar imali najjaču konzolu. Nije to sad nešto presudno, ali za multiplatformu je značilo. Sad više ni to nemaju.
Do pre neki da su sve njihove igre dolaze day one na GamePass, a to Playstation nije imao. Sad ni to nemaju.

Moraju da smisle nešto zbog čega bi neko uopšte uzeo Xbox. Neki feature, nešto zanimljivo.

Tipa, nek budu konzola bez reklama…
Ako PlayStation 6 to nema, eto im prilike. Nek budu i malo skuplji, ali da UI bude skroz čist i nešto što bi bilo toliko satisfying koristiti da bi ljudi pre izabrali Xbox. (Ali opet, pričamo o Microsoft-u)
Xbox controller jeste prezgodan za korišćenje, ali možda na već postojaću formulu gurnuti nešto novo?
Haptic/audio/smell eksperimenti? Još veći fokus na xCloud i ekspanzija?

1 Like

Samo nova uprava. :wink:
Ne znam šta da mislim, jer zaista ne očekujem nijednu buduću konzolu da bude ono što većina zovu affordable. Neka me demantuju, neću se ljutiti.

1 Like

Imaće najjaču konzolu opet kad Helix izađe ali mislim da je to uopšte nije toliko bitno. Imaju i dalje Day 1 igre na Game Pass-u , kako nemaju.

Sve je to fino i to funkcioniše za mene na primjer ali velika većina ne razmišlja tako, sve što znaju su ekskluzive. Čitajući samo po netu, šta pišu u zadnje 2 godine, konzolaši ništa drugo ne znaju.

Postavili su sami novi logo

Pa isto kao stari? Podseca na ranu windows eru kada je sve moralo da bude 3D. Ne kontam moze neka pomoc tumacenja MS dijagnoze, pardon, nove uprave :joy:

Kida novi logo

2 Likes

Kida bas :smiley:

Podseca na windows aero fazu.

@robotnjik strucno misljenje?

Xbox je non-binary, još se traže :grin:

Danas se osećaju kao Xbox, videćemo sutra..

1 Like

Pa da, skoro isti, samo ima taj efekat kao da je staklen i sija zeleno.
Dijagnoze ću ostaviti vama. Meni Asha za sad ok djeluje. Booty-ja ne fermam.

Da. Sve je ok dok higher ups u MS-u ne najjaše opet i razjebu sve. :slightly_smiling_face:

Ja sam za originalni xbox logo

2 Likes