Subjektivna stvar, ne zaradjuje svako 300 eura. I nije problem MS-a, Sony-ja ili Nintendo-a sto nam je bedan standard pa za 500 eura dizes kredit Ili sakupljas mesecima. Svakako im je istocni blok apsolutno nebitno trziste.
Onda kupi NES pa pici Mario Bros i Duck Hunt ako te radi retrospekcija, mislim koliko to nema smisla to je strasno.
Ja ne mogu da shvatim da li ti sve nas ovde malo zezaš ili si ozbiljan. Kao da pokušavam da komuniciram sa zidom.
Porediš BC ps4 igara na ps5 sa NES-om… Kapiram da nas sve ovde malo troluješ, pa bih te zamolio da se bar malo uozbiljiš.
druze uopste nisi u pravu za BC. Ja sam tek prosle godine nabavio xbox one i taj bc mi je dosao ko budali samar. Naigrao sam se igara sa x360 i tek cu ih jos igrati. Itekako ima ljudi kome je ovo mocna stvar počevši od mene.
Pa vidim koliko je bitno, do sada ni jedan PS nije imao BC kao MS pa je svaki prodat u vise primeraka od X. Cak i bedni PS3 koji je imao masu problema i bio manje na trzistu od X360. Tako da smatrati BC za selling point nema smisla.
Druze nemoj tako da pises ako si neupucen!!! BC je izmislio Sony licno!!! PS2 je imao BC za PS1 zatim debeljko PS3 je takodje imao softverski emulator za PS1 i cip dvojke-zato je inicijalno i bio onoliko skup u pocetku. Zatim naravno da vecina nas zeli BC cak mislim da je bila neka anketa i tu je tipa 90% bilo za BC. Ali ja i dalje tvrdim da si ti dosao ovde da trolujes i da ne razmisljas zdravorazumno.
BC nikad nije glavna stvar koja prodaje konzole, nego dodatni servis koji nekim korisnicima znači. Ako je BC toliko nebitan, zašto Sony onda insistira na njemu da bude od prvog dana na PS5???
Kao prvo, ti i ja nismo drugari. Kao drugo u neku ruku si u pravu, imao je PS2 i PS3 BC ali samo rani modeli i nisu sve igre bile igrive. Zato sam i napisao da PS nije imao BC kao MS, procitaj malo bolje post pre nego sto odgovoris i bez uzvicnika, nismo na pijaci, nema potrebe da imam osecaj kao da vices. Hvala.
Koja je poenta ove konstatacije? Ako bi mogao da mi objasnih.
Zamisli da nema BC-a pa da moras da cekas da naprave opet ove popularne multi igre, recimo Fortnite, PUBG, Destiny, Palladins… Ovako kupis novu konzolu i odma nastavljas na svom accountu ako se ne varam…
A baza igraca koja igra ove naslove je ogromna.
Predpostavljam da je zato Last of Us remastered, treca najprodavanija igra na ps4. Bas nikog ne zanimaju stare igre… Ili je to ova nasa sirotinja nabila na 10 miliona prodatih kopija.
Igra je masterpiece, plus je to remastered edition kao sto si rekao. Tako da to nema veze sa BC. Ali kada se vec hvatamo brojki samo su LoU,Crash (Nsane i Nitro) i FF Zodiac prodati u milionskim brojkama. Sto po meni dovoljno govori koliko ljudi u sustini nisu zainteresovani za te starije naslove.
Da Sony ima BC sumnjam da bi se vodila debata o tome da li BC treba ili ne. To bi bilo nešto najbolje što se svetu dogodilo još od kada smo dobili vatru. Ovako, je to glupost koja nikome nije potrebna. Mada svi grizu mud*, Jer da mogu da igraju sve igre od PS1 do PS5 na jendom mestu, to bi bila vrhunska fora. Pogotovo za one koji ranije nisu imali Sony konzole… U svakom slučaju, cela priča o tome da je to dobra stvar, pa jednostavno, sada sedneš i nastaviš gde si stao sa ME1-3 na PS3(samo ubaciš disk i igraš ili skineš) ili maraton, svaki god of war redno BC postoji na PC-u, Nintendo ga ima, Xbox i svuda je odlična stvar, samo kod sonijevaca je to čista glupost… Ma da, kako da nije Samo vi lažite sebe
Realno gledano trecina prodatih pseva je rezervisano za ljude koji gaming ne prate i nisu ni culi da postoji neka druga konzola. PlayStation je u tom svetu najzvucnije ime i samo na konto toga imaju prodju makar napravili glupost kao sa ps3.
Pricati o brojkama prodaje i time potvrdjivati vrednost necega je ekstremno glupo u danasnjem vremenu. U Srbiji je najgledaniji program zadruga a Miley Sirus ima na 2 pesme pregleda na youtubeu kao sve pesme zajedno Rolling Stonsa za njihovih 50 godina karijere. Tako da ne znam sta tacno potvrdjuje sto je nesto gledanije ili popularnije, osim da ta kompanija uzima ogromnu lovu, uglavnom na budalama.
PlayStation generalno kupuju jako cesto ljudi koji ne znaju da postoji nešto drugo, ne nuzno nesto bolje, a oko takvih stvari je bas diskutabilno sta je bolje,ja i pored te savrsene konzole ipak igram xbox a ps ne palim. Drugi deo nije imao veze sa konzolama. 360 je po mnogo toga bio bolja konzola od ps3 a prvi xbox je u mnogim aspektima bio bolji od ps2 a odnos prodaje je bio 120 miliona prema 20 miliona. To definitivno nije realno stanje kvaliteta kada je taj prvi xbox imao i Live u to vreme i bio daleko harderski jači, a imao je i sasvim solidne igre, u svakom slucaju cinjenica je da nije realno stanje kvaliteta kada pogledas brojke.
Ja polazim i od sebe, dok sam u to vreme igrao ps2 samo sam nacuo da postoji nesto ato se zove xbox, ali bio sam u fazonu ma to je neko sranje koga boli uvo xD.
Pa i meni je teško, ali gledao sam par testiranja trzista i to medju gamerima, i nisam mogao da verujem koliko ljudi nemaju pojma u suštini. Sad sam zaboravio te podatke ali u nekoj anketi i to medju gamerima tipa njih recimo 50 posto je culo za xbox a tipa 80 za PlayStation. Sto mi je bio ozbiljan mind fuck da se smastra gamerom a nisi ni cuo za PlayStation…