Xbox Scarlett Cloud box and Traditional system info leaked

Pa da ali kapiram da je to vecina, sigurno nije vecina kao na ovom forumu da broje piksele. :laughing:

Pa baš zato što su konzole nikad sličnije sa PCjem ne treba ponovo da kupujem istu igru za novu konzolu ako je već posedujem.

1 Like

Salu na stranu, trebalo mi 100 postova da procitam dok nisam shvatio sta BC znaci :smiley: Stari se, ne moze covek da odrzi korak sa svim tim skracenicama…

Licno, nikad nisam shvatio sto svi pricaju da je kompatibilnost bitna, ne mogu ovako na prepad da smislim ijednu igru kojoj bih hteo da se vratim s prethodnih generacija. Novu konzolu valjda uzimamo radi novih igara, al to je samo moje subjektivno misljenje.

Aj dizite ruke, ko je ikad iskoristio BC, a da nije bilo samo kurioziteta radi?

Dok sam imao xbox one ubio sam se od trials hd kao pre 10 godina kada je izašao :joy:

Ja konstantno igram Silent Hill, imam sve delove na xbox-u (osim prvog dela i Shattered Memory’s), igramo Black Ops 2 zombie mod u cetvoro split screen, MK9, Burnout, Nfs Most Wanted, Carbon, Forza Horizon 1, Gears of War, Far Cry 3, Alice Madness Returns, Alan Wake itd, itd. :smiley: Rado se vratim starim naslovima koji su mi obeležili celokupno gaming iskustvo. :upside_down_face:

Iskreno mislim da sledeca generacija treba da ima BC, a ne kao sto su u ovoj generaciji pravili remastere za skoro svaku igru, tu se Sony bas istakao ( God of War 3, Uncharted 1-2-3, Heavy Rain, Beyond Two Souls, The Last of Us itd.). Po meni ako hoce da preprave igru to mogu isto kao sto su radili na ovoj generaciji, primer je The Witcher 3 ili Forza Horizon 3 koje su dobile upgrade za X a da to korisnike koji su imali tu igru nije dodatno kostalo. Inace od BC igara odigrao ponovo Red Dead Redemption, Forza Horizon, Gears of War 2, Gears of War 3. U planu Mass Effect 2, Mass Effect 3 , The Witcher 2 i Alan Wake.

1 Like

Ti sam sebe demantujes.

Ovo toliko nema smilsa da je strasno, mesas babe i zabe. Kakve veze ima broj prodatih konzola sa brojem pregleda na YT? Ne vidim poentu poredjenja.

Kako nije realno stanje? Game consoles, da ponovim, game consoles se uzimaju iskljucivo radi igara, ne da li ima ovakav servis ili onakav, live ne live, zato je i MS bio iza PS-a jer fokus nije bio na igrama. Kroz istoriju mozes videti da su losije prolazile konzole koje su hardverski kao ozbiljni ali nemaju sta da ponude od igara. Sega Dreamcast, Nintendo GameCube sve jake masine ali flopcine.

Mislim da je najveci problem Xboxa ne to sto nemaju veliki broj kvalitetnih ekskluziva vec sto sve izlaze i na PC pa se postavlja opravdano pitanje zasto kupovati skupu konzolu od 500 eura. Nekako logika kaze prodacu stari pc, dodacu pare spremne za novi Xbox, eventualno uloziti jos nesto para i eto brutalne Microsoft pc/konzole :slight_smile:

Ono sto stoji Horza, Gears i Halo su izuzetno velika imena u gaming industriji ali jednostavno to je premalo za sest godina zivotnog veka konzola i to je izgleda i Microsoftu konacno jasno. Ne mora da znaci ako je One slabije prosao da ce ista sudbina zadesiti i Starletu, najsveziji primer je Switch koji je jako uspesan, a dosao je posle meganeuspesne Wii U…

2 Likes

Osim što veliki broj ljudi preferira konzolno igranje. Xbox se pretvara u opcije. Ako ćeš igrati na PCju, izvoli igraj, ako ćeš na konzoli, izvoli igraj, ako ćeš strimovati, ok evo ti xCloud pa igraj. Jedan ekosistem, nekoliko opcija. Njima više nije bitno koliko će kutija prodati nego koliko će ljudi imati vezano za sebe.

1 Like

Ne kazem da nije tako ali ta opcija igaj sve sa Xbox na kompu opasno smanjuju bazu igraca na konzoli. Mislim da Xbox vise nikada nece imati potencijal da se recimo proda u 100+miliona kao Sony konzole. Cinjanica je da je Microsoftu svejedno i da njima svakako idu ti novci ali je i cinjenica da ce sama konzola trpeti zbog toga. Sad vec polako imamo i sutaaciju da im se igre prodaju i na Steamu. Opet vidi se da je Microsoft svestan situacije oko ekskluziva i da nece dozvoliti da im sledeca konzola oslanja samo na tri krstene ekskluzive.

Ne demantujem sam sebe, podatak za LoU je tu samo da bi video da ocito postoji potraznja za starijim igrama sa prosle generacije da je ps4 BC ta brojka sigurno ne bi bila tolika.

U ovo slucaju broj prodatih kopija je ekvivalent kvalitetu jer je igra remek delo ali na prosloj generaciji koliko se secam na obe konzole je CoD bio u top tri igre, hoces mi reci i da su ti CoD-ovi svi bile remek dela gaminga pa je prodaja tolika? Pogledaj koje se igre navise prate na strimovima jel su to sony ekskluzive ili su Fortnite i slicne igre?

Ms ovom politikom nikada nece imati prodavaniju konzolu cak i da Skarlet bude pun pogodat sto se tice svega jer jednostavno njima to nije bitno, broj hardverskih jedinica koje prodaju, kada ionako svi gube pare na herdveru.

Ali zasto bi to ikome bilo bitno, te igre ce onaj ko zeli da igra igrati na konzoli pcu ili na cemu vec, oni ce uzimati lovu verovatno i vecu nego dosad, i taj broj prodatih konzola ce biti eventualno bitan za neke forumske rasprave i to je to.

Kad smo vec kod toga, samo cekam dan kada ce omoguciti dual boot u Windows na Xboxu. Game over.

Jedini razlog zasto mislim da se to nece desiti je zato sto ce ljudi masovno kupovati Steam igre i igrati na konzoli. A da blokiraju Steam, tek bi to bio shitstorm.

1 Like

Jedna igra u moru novih naslova meni ne odaje utisak da je velika potraznja.

Svidelo se to nama ili ne CoD je najbolja FPS fransiza koja postoji. Modern Warfare original iz 2007 jedna od najboljih FPS igara. Tako da mene apsolutno ne cudi zasto je CoD toliko popularan kada su mu jedini konkurenti Battlefield, Tom Clancy i MoH (mrtav vec skoro 10 godina).

Ovo ne znam ni da li da komentarisem, jer realno streamove utglavnom prate retardirana deca, tako da njihova gledanost i popularnost nisu merodavni.

Da li ti stvarno verujes u ovo sto si napisao?

Aj ne lupaj.

4 Likes

Nema sta da verujem to je cinjenica.

Kako smanjuju broj igrača kad proširuju platforme na kojima se useri nalaze? Za multiplayer igre imaš crossplay (npr igrači koji igraju Halo: Reach ma Steamu imaju crossplay sa igračima koji su igru uzeli preko Win Storea). Za single player igre ti ne trebaju druge platforme.

55% of Twitch users are between the ages of 18 and 34 (21 years is the average age of Twitch active users.)

This is also not a surprise as the majority of gamers are young people. The only surprise that may be here is that there are 45% of users outside that age group.

This is probably due to the 13 to 17-year-olds and the older age group.

Nemoj da iznosis subjektivne zakljucke ako to ne moze da potvrdis argumentima.

I dalje lupaš. Između 18 i 34 su deca? I gde tu piše ‘retardirana deca’?

Prestani da se blamiraš.

nova godina, bratstvo medj ljudima i tako to

3 Likes