pa ja razmisljam da se oni nose mislju Xbox LIVE-a. ako se ne varam rekli su da 70 miliona ljudi koristi LIVE. pa kontaju ako prodaju 70 miliona konzola, njima dovoljno, jer je velika verovatnoca da onih 70 miliona koji koriste LIVE, nemaju nikakv problem biti always on i ostalo…
Pitanje je koliko je korisnika od tih 70 miliona always online, koliko ih ima gold, koliko su voljni da podrže ove odluke… Sigurno će neko kupiti tu konzolu, ali neće biti uspeh kakav je bio Xbox 360
ja bi jos vise stavio 
pa to ti je isto ko sto WOW ima 12 miliona pretplatnika a realno ne znam dal ih ima 3 miliona aktivnih
Baš to, a i evo, ja imam 3 profila na LIVE, znam da ima ljudi koji imaju nekoliko profila u različitim regionima, da bi mogli da koriste prednosti koje nude, koliko li ljudi to isto rade? I tako, kada razmišljaš o svemu tome, koliko je onda “pravih” profila na LIVEu? Broj pada, pada i pada, how low can you go?
pa moje misljenje je da hoce da nametnu nesto novo sto pise u clanku koji si postavio, i sto se mene tice, ok. Svako ima pravo da radi invoacije pogotov ako je toliko jak kao MS. I mogu slepo i tvrdoglavo da se drze toga. Dok ne stave na papir i pogledaju koliko su konzola prodali oni a koliko Sony kad se nove konzole pojave. Onda sve pada u vodu. nista vise nije bitno samo zarada, ako prodje ostaju, ako ne, mogu da se kladim da posle prvog kvartalnog “obracuna”, ako razlika u prodaji bude velika a u korist Sony-ja samo ce da pritisnu off na sve ovo. E a dal ce vec biti kasno ili ne, to je rizik koji ce morati da prihvate.
my 2c
Oni imaju pravu ideju, ali su previše ambiciozno i agresivno navalili sa njom. Sva ta sr*nja oko DRM i always online bi i bilo podnošljivo, da su oni rekli zašto to rade i koje su prednosti toga, šta ja, kao kupac dobijam od toga što oni pokušavaju, a ne ovo, kažu sve i svašta, a ne pojasne dosta toga, bilo zbog PR ili zbog toga što ni oni nemaju pojma šta hoće…
Upravo mi Brane poslao, ovo otprilike najbolje objasnjava percepciju ljudi. ![]()
Jusuf se pridruzio galeriji nadrealnih likova. Sve je pocelo onim ispadom Ortija da bi se razvilo u PR katastrofu o kojoj ce buducuce generacije uciti na Megatrendu.
Bas me zanima da vidim koliko to mogu ignorisati core gamere. Nintendu je uspelo u prosloj generaciji, ali nikada nije bio toliko blesav da to javno kaze kao Jusuf. Ono sto je posebno zabrinjavajuce je da govori dve potpuno suprotne stvari u jednom jedinom obracanju. Prvo kaze da treba edukovati consumere, a onda da oni ne obracaju paznju na detalje i da je to super jer tako mogu da im zavuku DRM. Sumnjam na podvojenu licnost.
Bojim se da im core gameri jako trebaju da bi oformili jaku bazu na pocetku. Pa njima su sve ove konferencije i namenjene, oni su ti koji su rani usvajaci, koji sire dobar ili los glas, koji kupuju AAA igre odmah na izlasku…
Pitanje je koliko je dubok racun Microsofta da podnese gubitke nastale zbog lose reklame. Ali zasto bi, kad im ceo svet govori, ljudi, idete u pogresnom smeru, zasto bi cekali bezizlazan trenutak za killswitch, otkaze celnih ljudi, dramaticne grafikone koji pokazuju pad prodaje od 700%. Ne treba da ulazu milione u istrazivanje trzista, svi im vicu u lice i masu pesnicama. Ako zaista ciljaju dudebro/family populaciju, mislim da postoje i suptilniji nacini da se izbegne vredjanje core gamera u lice: vi ste neobrazovani i paranoicni, a i ne trebate nam zaista.
Nikada u zivotu nisam video tacnije izjave, ali koje se jednostavno ne smeju komunicirati.
Sva ta sr*nja oko DRM i always online bi i bilo podnošljivo, da su oni rekli zašto to rade i koje su prednosti toga, šta ja, kao kupac dobijam od toga što oni pokušavaju
Rekli su, evo objasnio je Jusuf. Moraju da zastite izdavace koji vredno rade na IP-jevima, zato to rade, kao sto sam i rekao. Benefiti za kupca su navodno: lakse deljenje, neogranicena moc oblaka, i slicno…
Mislio sam odmah, da su lepo rekli: Ok, mi hoćemo da uvedemo always online, a vi ete dobiti deljenje, cloud, itd. A ne da moramo da čitamo izjave Jusufa. Jednostavno, ljudi su se više nervirali oko toga što nisu rekli koje su prednosti svega toga što nude direktno i lepo na revealu ili na E3, ako bi napravili neki video gde bi rekli kako stoje stvari, možda bi bilo malo bolje, a ne ovako, da moramo da skupljamo informacije na mrvicu sa hiljadu izvora. A i to što si ti rekao, da u osnovi kažu da su core gameri glupi i da nemaju pojma šta hoće, i to su rekli više puta, samo na “suptilne” načine.
Vise nije dovoljno samo da kazu, moraju malo vise da se potrude i sta je to toliko fantasticno u njihovoj viziji sto Sony nece moci da nam pruzi, da bi opravdalo visu cenu.
- Da li je to sto X1 ima HDMI-in pa mogu da switchujem TV i igre seamslesly? Not.
- Kinect 2? Ne hvala.
- Drivatar?
Ja mislim da oni postavljaju bazu i zapravo ni sami ne znaju koje bi mogle da budu prednosti te njihove vizije. Pomesano sa stvarima koje je prosto nezgodno komunicirati jer tu nema nista dobro za gamere, dobijamo tako konfuzne i nespretne odgovore.
Ja pretpostavljam i nadam se da ce se izvuci iz ove situacije, ali za sada always on radi protiv njih, lose vesti sire se viralno i stizu do kupaca brze od svetlosti.
Za cloud bi morali da budu mnogo konkretniji. 300.000 servera nista ne znaci igracu on hoce da zna sta ima od toga. Morali su da izbace neku ekskluzivu koja nije tradicionalno razvijana nego da iskoristi potencijal oblaka. Drivatar je smesan, niko ga ne zeli.
Sony ima GAIKAI i VITU koja ce biti znacajna ispomoc, zasto MS nije ni jednom recju spomenuo striming, zasto nije pokusao da napravi sinergiju sa Lumiom?
Pa očigledno je da XO sad više nije konzola za igru.To je porodični uređaj gde će mama da gleda Sulju i da skajpuje sa kumom i komentariše seriju live.Gde će tata da gleda Fudbal na netu preko njega. A klinac kad očisti garažu i opere sudove dobiće pola sata free da se igra.Pre su konzole bile u decijoj sobi a sad je to modni detalj za dnevnu sobu.X ONE je sve u jednom uređaju i hvale se time. Kao to im je glavna prednost a sva njihova prednost se gubi smart TV-om koji ima i net i skajp …Nikad nisam voleo te 3 u 1 uređaje.Mogu sve al ništa kako treba.Što reče već neko na forumu pirati će presuditi šta ćemo kupiti.
Poslato sa Sony Xperia J
Hahaha to je njima kao nama 12,90 eur
Poslato sa Sony Xperia J
Ne XO nije konzola za igre, sada se prave palacinke na njemu, mana je jer konzola ima vise opcija za koriscenje, tacnije sve je isto kao na 360 samo sa unapredjenjima, Sony 1 ima samo igre mozda je to buducnost…
Naravno, iskljucivanje pola sveta od koriscenja konzole je samo jedna od “prednosti” koje XO donosi. ._. A sto se palacinki tice, ne bi me cudilo da i to ugrade, posto Ameri to gotive. Mozda ce se prodavati preko Teleshop-a, a ukoliko ga kupite prvog dana, dobijate set dijamantskih nozeva. ![]()
Ako uređaj A ima funkcije koje su tu samo da bi uređaj A bio skuplji, a već imaš uređaj B koji je AIO, koji će ti đavo uređaj A? Da pojasnim. Ti imaš PC, koji ima Skype, FB, i ostalo, sad i TV i telefoni imaju to, a šta će ti onda još jedan uređaj koji ima te opcije, koje verovatno nećeš da koristiš van PC, eventualno telefona? Tu su samo da se poveća cena uređaja i samo opterećuju uređaj glupostima koje nisu uopšte potrebne. Konzola treba da se fokusira na igre, a na XO je to, nažalost, izgleda u drugom planu.
XO je skuplji zbog kinetic senzora, oni gledaju na duzi rok, a ta da li su u pravu videcemo, ista je prica bila i sa telefonima, kao sta ce kamera na njemu kada postoji foto aparati, pogledajte sad kako stoji trzeste telefona…
I to je sigurno razlog, ali sigurno nije jedini. Smejao sam se kada sam pročitao ovo:
Turns out the headset is not bundled with all versions of the console. Retailer listings for the Day One edition say you get the Xbox One console, a Kinect sensor, a commemorative controller, the “exclusive achievement” and a HDMI Cable. For the normal edition it’s the same but without either the special controller or the achievement.
Shvatio sam, ako je ovo zaista istina, da su MS najvei klošari na svetu.
zbog cega su klosari?
News: Microsoft quashes Xbox One power “downgrading” rumours - “10 times as powerful” as Xbox 360 - Xbox 360 - The Official Magazine
Toliko o tim GLUPOSTIMA o downgradeu konzole.10x jaca od x360 bez clouda i interneta.
Zbog toga sto nece pakovati slusalice uz konzolu, ako je verovati ovom gore, da uz pakovanje od 500$ ne mogu da spakuju skušalice od 15$…
Pa i trebala bi biti jača no X360, da je slabija, onda bi ih spalili na lomači