LOL. To bi bilo sve super da nema steama i PS+ ponude. Ovako, mast ce malo teze da dobiju.
Za cloud stvarno nemamo pojma kakav ce benefit biti za igraca. Za sada super radi na PS3 ali nije nesto bez cega ne moze da se zivi. Mislim na cloud sejvove. Super stvar je recimo sto igram Guacamele na Viti, uploadujem sejv na cloud, dodjem kuci i downloadujem sa clouda sejv i nastavim gde sam stao na PS3.
Always on na PS3 znaci da mozes da zadas period od 2h svakog dana kada se on sam upali i ugasi a za to vreme skida sistemske patcheve, patcheve za igre. That’s about it.
Koje su prednosti oni istakli clouda za sada?
- To sto se kopija igre nalazi na cloudu, pa mozes da igras sa tudje konzole po svojim profilom - ovo ce mozda 1-2% igraca koristiti, ja svakako ne.
- Drivatar? Are you kidding me? AI koji se prilagodjava stilu voznje imali smo u Real Racingu na mobilnom.
Dakle tih 300.000 virtuelnih servera je samo broj na papiru, i nemamo pojma kakvu vajdu cemo od toga videti. Znamo da ne mogu da rade real ime proracune, tako da su kao dodatni horsepower uglavnom beskorisni osim za light mape, kao sto je objasnjeno u tekstu eurogamera.
Ono sto mene malo brine je sto MS nema nikakav odgovor na GAIKAI. Nema svoj sistem/konzolu na kojoj mogu da se strimuju igre a off-tv play je huge thing u sledecoj generaciji i velika prednosti Wii U i PS4.
Tako da, mozda bude neka nevidjeno cool stvar, a mozda bude i nesto bezveze, samo marketinski trik. Ono sto je zabrinjavajuce je sto nam nisu cak ni zagolicali mastu. Igre se i dalje razvijaju na tradicionalan nacin, tako da iskoriste lokalnu memoriju.
@ Nemesis: postavio sam vec taj klip juce-prekjuce.
Angry Joe nije stvarno angry, stvarno si to mislio, lol. I stvarno si mislio da ce da se dere na MN-a?
Lol real world ne funckionise tako. To je samo biznis, velike pare ubija od svog kanala. Major Nelson je u sustini prodavac polovnih automobila. Ne vidim ni trunku iskrenosti i ljudskosti u njegovim odgovorima. A nije mi ni prodao svoju “viziju”. On i Don Matrik trenutno nisu bas omiljene face u gaming krugovima. Nije lako braniti takav proizvod, priznajem, ali oni ni najmanje ne pomazu da se poboljsa imidz.
Ova ridjokosa, redditor iz drugog intervjua je… my god!! <3 Od nje bih kupio bilo sta.