XBOX One rezime - diskusija, info, slike, video

LOL. To bi bilo sve super da nema steama i PS+ ponude. Ovako, mast ce malo teze da dobiju.

Za cloud stvarno nemamo pojma kakav ce benefit biti za igraca. Za sada super radi na PS3 ali nije nesto bez cega ne moze da se zivi. Mislim na cloud sejvove. Super stvar je recimo sto igram Guacamele na Viti, uploadujem sejv na cloud, dodjem kuci i downloadujem sa clouda sejv i nastavim gde sam stao na PS3.

Always on na PS3 znaci da mozes da zadas period od 2h svakog dana kada se on sam upali i ugasi a za to vreme skida sistemske patcheve, patcheve za igre. That’s about it.

Koje su prednosti oni istakli clouda za sada?

• To sto se kopija igre nalazi na cloudu, pa mozes da igras sa tudje konzole po svojim profilom - ovo ce mozda 1-2% igraca koristiti, ja svakako ne.
  • Drivatar? Are you kidding me? AI koji se prilagodjava stilu voznje imali smo u Real Racingu na mobilnom.

Dakle tih 300.000 virtuelnih servera je samo broj na papiru, i nemamo pojma kakvu vajdu cemo od toga videti. Znamo da ne mogu da rade real ime proracune, tako da su kao dodatni horsepower uglavnom beskorisni osim za light mape, kao sto je objasnjeno u tekstu eurogamera.

Ono sto mene malo brine je sto MS nema nikakav odgovor na GAIKAI. Nema svoj sistem/konzolu na kojoj mogu da se strimuju igre a off-tv play je huge thing u sledecoj generaciji i velika prednosti Wii U i PS4.

Tako da, mozda bude neka nevidjeno cool stvar, a mozda bude i nesto bezveze, samo marketinski trik. Ono sto je zabrinjavajuce je sto nam nisu cak ni zagolicali mastu. Igre se i dalje razvijaju na tradicionalan nacin, tako da iskoriste lokalnu memoriju.

@ Nemesis: postavio sam vec taj klip juce-prekjuce.

Angry Joe nije stvarno angry, stvarno si to mislio, lol. I stvarno si mislio da ce da se dere na MN-a? :smiley: Lol real world ne funckionise tako. To je samo biznis, velike pare ubija od svog kanala. Major Nelson je u sustini prodavac polovnih automobila. Ne vidim ni trunku iskrenosti i ljudskosti u njegovim odgovorima. A nije mi ni prodao svoju “viziju”. On i Don Matrik trenutno nisu bas omiljene face u gaming krugovima. Nije lako braniti takav proizvod, priznajem, ali oni ni najmanje ne pomazu da se poboljsa imidz.

Ova ridjokosa, redditor iz drugog intervjua je… my god!! <3 Od nje bih kupio bilo sta.

:bow hvala

@padawan :

Naravno da te razumijem ali nije poenta toga. Prvi klip sto sam vidio od ovog lika je kad skace, ebe sve po spisku MS-u za DRM i always online i prvo sto sam pomislio “Boze pa kakav mentalni sklop ovaj lik ima i kakvi su onda oni koji ga “prate”?” A sad drugi klip - sve OK, ko djete kad napravi neki problem pa se izvinjava. Shvatam ja da je to biznis i to jako unosan - hej, Ekrem Jevric zaradi mjesecno vise od mene! U takvom svjetu zivimo. Dalje, Major je mene odusevio svojim odgovorima jer sam i ja koliko toliko menadzer pa znam kako je na sastancima i kad te neko “handri” a ti mu s osmjehom sve odgovaras. Prodavac automobila ili ne - mjenajo bih se vrlo rado s njim

Pusti me menadzera i sastanaka s njima, sve se raspada a oni se smeskaju. Ali nisu svi takvi, samo oni najnamazaniji koji znaju da nemaju nista drugo da ponude osim laznog osmeha. Opet, oni samo pokusavaju da izvade malo stvar koju je PR i marketing upropastio, ali gameri su izuzetno inteligentni i ne mozes im prodavati maglu i izjave tipa “Jel ides samnom u buducnost Dzo”. Wtf pa nismo toliki debili. Ali kada vidim Balmera sve mi je jasno. Pametni ljudi ne mogu da se probiju u takvoj sredini.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

neko je pomenuo da ce MS opravdati DRM nizom cenom igara.

po tom pitanju evo informacija:

_Microsoft has announced it will sell its first-party games on Xbox One for $59.99, which is the same price most new releases are currently sold for.

Microsoft representatives confirmed the price to both Polygon and Kotaku, though it’s worth noting this does mean titles published by third-parties could be sold for more._

Da, pa to im je navodno dugorocni cilj. Znalo vec mesecima da ce ostati iste cene. Oni se za to i ne pitaju.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

i Cell na PS3, je bio 8 puta jaci od xbox 360 i PS3 sa pocetka generacije pa je na tome i ostao, sem par ekskluziva…

Tako da to sto je na papiruje uvek najbolje, najjace i najlepse, ali u praksi, hmm videcemo, daj boze pa da imamo takvu konzolu, koju necemo menjati . po ovome znaci da ce xbox one nadzivet tri generacije sonijeve konzole. ako je tako, onda ceo svet uzima xbox. videcemo…

Definicija je objasnila, svaka čast :bow

Nisam još odgledao, ali izgleda kao Felicia Day. Ovaj MN mi deluje kao neki klošar koji bleji ispred radnje, koji se nikad ne trezni i priča da će u budućnosti početi da ubacuju čipove u ljudske mozgove, da bi ih vlada pratila…

Chloe Dykstra je ime tog devojcurka :D.

To the google! :wink:

Ne znam da li je neko vec ovo postavio, ali evo kako izgleda XBONE iznutra:

Šta reći XBOX 360 Slim identična konstrukcija sa APUom ,toliko o novom svetskom čudu .
Hvala kolezi cirilu za fotke.

Fotke su vec odavno postavljene tako da… BTW ms je potvrdio kako ce njihve cijene za igre biti 59.99$ sto znaci jednaka cijena kao i danas

kacio sam ja vec ove slike…

Sorry, nisam imao vremena da prelistavam sada, banuo sam na kratko :slight_smile: ali neće da smetaju…

hehe nope taman sam sad uvideo nesto sto pre nisam a to je LED error code and diagnostics board levo dole… ili je zamena za RROD secondary code… ili je takodje i kao POST diagnostics, ili ce to samo imati ovaj engineering sample vrlo verovatno

ja sam iste slike wired kacio odmah po objavljivanje leakova za novi XBOX

pa ovde slike hardvera kacimo samo ti ja i ciril :smiley: svi drugi se uhvatili igre igre pa igre, meni zanimljivije ono na cemu cu da se igram, i ono na cemu cu da radim :smiley:

Cene u saudi arabijskom store-u. :hihi

[h=1]Microsoft’s Yusuf Mehdi: We Need To Educate Consumers[/h]
“This is a big change, consumers don’t always love change,” says Mehdi.
Audience reaction to the ongoing saga of the Xbox One is pretty much what Microsoft Xbox Chief Marketing and Strategy Officer Yusuf Mehdi was expecting, but then this is a big change, and people don’t always like change. “There’s a lot of education we have to provide to make sure that people understand,” says Mehdi. He went on to add that “we’re trying to do something pretty big in terms of moving the industry forward for console gaming into the digital world. We believe the digital world is the future, and we believe digital is better.”
There’s plenty of benefits in cloud connection, Mehdi claims. You’ll be able to take your library with you wherever you go, so long as there’s a decent connection. You can even digitally loan copies - up to a limit of ten - and there could be other, as yet undefined benefits. “You can imagine the capability to have different licensing models, different ways that people have to access games,” says Mehdi. “This all gets unlocked because of digital.” As to what those different ways could be or what they might mean for the industry, Mehdi was reluctant to go into details. As for DRM and used games, limits and potentially fees are a necessary evil, Mehdi claims, as Microsoft needs to keep publishers happy as well as consumers. “We do want to support everyone in that system, beginning with the consumer,” he said, “but we want publishers to get paid for the great IP they work on.”
And the negativity? Well, it may not matter so much to Microsoft. Sure, core gamers complain, but the folks who don’t really pay attention and who just want a fancy box will be fine with Microsoft’s Xbox One. “In a broader set of community, people don’t pay attention to a lot of the details,” said Mehdi. “We’ve seen it in the research, we’ve seen it in a lot of the data points.”

What about the extra $100 you’ll be paying for the Xbox One, over the PS4? Again, Mehdi doesn’t see a problem with that. The Xbox One will deliver so much increased value over the PS4 that a piddling $100 will be neither here nor there. “Ultimately consumers will decide which is better,” Mehdi said. “It’s a big market.”

Izvor: The Escapist : News : Microsoft’s Yusuf Mehdi: We Need To Educate Consumers

Ovo je postalo smešno, ali zaista. Xbox One je pravljen za one koji “kupuju fancy kutiju”… Mora da su tamo zastupljene teške droge, kada se tako razmišlja