XBOX One rezime - diskusija, info, slike, video - Vol. 2

Blueray plejer postoji i na ps3, ja sam pominjao UHD.
Svasta ljudi u svetu sakupljaju.

Cini mi se da si pobrkao BluRay i UHD player? Da nisi misleo na ubacivanje UHD player od strane MS-a.

@pleja brzi si.

Greška u kucanju, izvinjavam se. Da, mislio sam na UHD plejer za koji tvrdite da “ničemu” ne služi. Služi itekako, možda kod nas ne, ali tamo je to praktično k’o VHS kod nas nekada.

Da videoteke “rade punom parom” ali sa zatvaranjem , pored raznih i sve vecih broja online 4K servisa…

Još jednom, Google je vaš najbolji prijatelj:

http://www.denofgeek.com/uk/movies/ultra-hd-blu-ray/41884/ultra-hd-blu-ray-outpacing-early-blu-ray-sales

Cudi me ako je tako popularno gledanje filmova preko UHD diskova, zasto onda Sony ne ubaci u PRO UHD player, a moze ga sada ako hoce ubaciti preko update-a. Cak su i govorili o tome da ce ga ubaciti preko update-a, a samo radi toga jer se digla ona hajpa, “kako to da PRO nema UHD player”. Pa kada su rekli da ce ga dobiti(ubaciti) putem update-a, su se ljudi usutkali(kao sada vise nije potreban UHD player), pa su i odustali od UHD playera, ne verujem da su odustali radi toga jer su tolko “popularni vani” UHD diskovi. Takodjer ne treba zaboraviti da i PS4 kada je izasao nije imao niti BluRay player, tek kasnije su ga izbacili kroz update.

Bas zato sto imaju para na zapadu nekako mi je nelogicno da se bakcu diskovima.
Imaju netflix, a za najnovije blockbustere jednostavno odu u bioskop.
Mada me mrzi da sada rovarim podatke o prodaji uhd diskova u svetu, a i nije nam to toliko bitna stvar, da trosimo energiju oko toga…

Spomenuo sam onako…

Treba imati na umu da 4K streaming nije ni blizu kvaliteta kao UHD snimak sa diska. Naravno, to ne znači da će UHD diskovi početi bolje da se prodaju, ali za one koji hoće pravi 4K doživljaj, onda tu nema kompromisa.

1 Like

Možda je ovde razlika u poimanju konzola. Sony je sa novom konzolom pristupio kao “For the Gamers”, znači ne i za dedu i babu i ujaka koji gleda NFL, već samo za video igre i one koji tu vrstu zabave vole/žele. MS je sa druge strane prišao znamo već kako i donekle neslavno prošao, pa sa novom konzolom ne želi skroz da se odrekne putanje kojom se kreće, ali mi definitivno znamo da se to naglašavanje “xbox je all in one home entertainment system” umanjilo. UHD je tu za one koji žele da im konzola bude i UHD 4k plejer. Ja zaista nisam želeo da se prepucavamo, na neki način, ali jednostavno reći da neki deo proizvoda “ne znači” zvuči neutemeljeno, posebno kada uzmemo u obzir činjenicu da ove kompanije sada mnogo ozbiljnije prilaze kreiranju svojih proizvoda, sa market testingom i istraživanjima i čim sve ne. Dva različita pogleda, dva različita pristupa, moglo bi se reći.

1 Like

Чисто сумњам да ће икада у историји произвођачи направити 2 исте конзоле.
Свака има своје предности и мане,а која је “боља” зависи једино од личних потреба и афинитета.
Ако тетка из Њемачке каже: “Ево ти паре за конзолу,ал тетка би да одгледа неки УXД кад дође за празнике” купићеш наравно xbox one S. Hajбоље је имати све.

Ja bih voleo da imam kolekcoji UHD filmova na disku. Verujem da bi i dosta ljudi to htelo. Sada imam veliku kolekciju ploca koje planiram da ‘izlozim’ u sobi. 1 zid pun igara, drugi pun ploca a treci filmova…why not?

1 Like

^This

Btw, kad smo kod ploča, one su ove godine nadmašile prodaju digitalnih pesama i albuma. Ja bih lično mnogo voleo da imam kolekciju blu ray diskova, sa sve kolektorskim edicijama i režiserskim komentarima, ali em nemam prostora, em nemam para. U nekom drugom životu, možda… izvinjavam se za off.

1 Like

Osecaj kada plocu stavis u gramofon…priceless…
Postoje i digitalne kopije igara…pa velik broj ljudi i dalje kupuje igre na disku…uvek je lepse imati na disku…

1 Like

И ја више волим физику. И код физичких верзија постоји share a он изгледа овако: “Ево ти диск,5 дана имаш форе да пређеш,после узима Киза на 5 дана,а онда ја. Ако не проследиш на време бановаћу ти конзолу. Чекићем”.

U mojoj verziji nema cekica, ali ima nalazenja po gradu sa raznoraznim likovima, po kisi i snegu, zbog razmene diskova.

novi update:
Download performance

We’ve made several optimizations to game and app downloads on Xbox One:

Customers with high-speed connections (greater than 100Mbps) should experience up to 80% faster download speeds.
Customers with connections less than 100Mbps should experience more consistent performance that is up to 40% faster than before.
Additional optimizations have also made background downloads more resilient to intermittent connectivity issues.
Wireless controller

Firmware update to improve performance.
Background Music

General performance improvements for added reliability and consistent experiences across steaming music apps.
Miscellaneous

General stability and performance improvements.

3 Likes

Hah, meni je neki dan prikazivao 160mbs na momente. Znači sad će biti bruka hihihi

1 Like

Kako ti zavidim :frowning: :laughing: ja sirotinja uplaćujem 20, a dobijam 14 maksimalno :rage:

1 Like

Bully: Scholarahip edition je backward compatible.

1 Like

Još je i Catherine od danas podržana mislim…

Čekam Crackdown i Web of Shadows. Koliko ih nisam igrao, goddamn…