Ma, tako ja odmah provalim, jer je to prva stvar koja mi padne na pamet, pored sveukupnog dizajna. Možda neko ima neki konkretniji savet. 
Gledaj sliku dzojstika. Beli dzojstik na staroj konzoli oko logoa od xboxa je crn…ovde je i to skroz belo. I open tray je fizicko dugme na XBOX ONE S a na staroj je senzor. To dugmence se isto vidi na slici
Nisu samo bele, ima ih i u drugim bojama.
S modeli su MANJI, sa drugačijim joypadom, ali to možeš videti tek kada otvoriš kutiju.
Uglavnom, na većini bundle-ova S konzole ćeš poznati po tome što su na slici postavljene uspravno:

A ukoliko malo pročitaš i šta piše na kutiji videćeš o kojem modelu se radi.
S konzole će imati pojmove kao što su 4K i HDR među opisom proizvoda.
Sta znaci '4k" kod one s? Upscale na 4k?
Jel znacajna razlika u prikazu?
Dobar full hd tv ili 4k? Pricam o istoj dijagonali.
I pro valjda radi samo upscale?
4k na XOS nije za gaming vec moze da pista video zapis u toj rezoluciji
Hvala na odgovoru Markoni, sada je jasnije.
A koliko sam razumeo ps4 ne pusta 4k video? Uprkos jacem hardveru?
Tu ne igra jacina hardvera nikakvu ulogu. Ne pusta 4K video jer nema UHD plejer, nego BluRay player.
al mogao bi da pusta softverski? Skinem fajl sa neta, sta ce mu hardverski plejer?
Mogao bi. Ali nisam siguran, mislim da niti Xbox S ne pusta softverski preko USB-a 4K filmove, ogradili se - radi piraterije filmova. Pusta kao i PRO preko streama Netflix itd. u 4K, plus jos ima ubacen UHD(4K) player, dok PS4 i PRO nemaju UHD player nego samo BluRay player.
Da,da… Ne znam koliko ce ljudi kupovati filmove na UHD disku i koliko uopste kostaju, al ok… Ne skodi imati tu opciju.
Po gradu (Bg) jos uvek vidim par lokala "video klub zabac’’. Kultni video klub koji jos uvek postoji na par lokacija.
Nisam naravno usao 15 god, al verujem da imaju filmove samo na dvd, mozda i po neki blueray.
Kad bi ih pitao "jel imate nesto na UHD’’ verovatno bi me pogledali belo.
I u svetu umiru hardverski plejeri…Burazer ima tv nove generacije koji preko harda ili usb-a pusta sve moguce i nemoguce.
Kao i vecina novijih televizora. Ako ih plasi piraterija filmova trebalo bi tu opciju i kod tv-a da ogranice. Al to je vec neka deseta tema…
Ja znam po sebi, jos na PS3 postoji BluRay player, i 2 puta u tih skoro 10 godina sam kupio BluRay film na original BluRay disku. Ne skodi imati softverski UHD, ma da oni mogu tu opciju uvek ubaciti preko update-a, kao sto su i radili. Niti PS4 koji ima BluRay player nema softversku opciju-razlog piraterija…
Inace karakteristike:
[quote]
PS4 / PS4 Slim:
- 4K Gaming: No/No
- UDH Player: No/No
- 4K Video Stream: No/No
PS4 Pro:
- 4K Gaming: Yes
- UDH Player: No
- 4K Video Stream: Yes
Xbox S:
- 4K Gaming: No
- UDH Player: Yes
- 4K Video Stream: Yes[/quote]
Od njih dve jedna polu dobra konzola 
Do izlaska Scorpio konzole nema nista vredno.
Ne samo u rupama, dosta se razlikuju.

[quote=“marko_gts, post:1924, topic:9275, full:true”]
Do izlaska Scorpio konzole nema nista vredno.
[/quote]“Istina” .
Xbox S nije nista bolji od obicnog PS4 a kamo li od PS4 Slima…Samo sto ima UHD Player koji 99% njima nista ne znaci(“Da znaci” ) . Sta bolji je od obicnog PS4 posto radi 4K upscale? Pa i obicni PS4 ako imas dobar(obicni tv 4K upscale) 4K TV ti radi upscaling na 4K. Ako gledamo HDR, takodjer i obicni PS4 je dobio HDR podrsku, tako da Xbox S nije nista bolji od obicnog PS4, a kamo li od PS4 Slima ili obicnoh PS4, koji su jos uvek jaci po specifikacijama(GPU, CPU) od Xbox S.
Ma niko ziv vise ni preko ne koristi doskove. Prosto sve polako prelazi na online servise.
Ali kapiram da te stvari stavljaju onako vise reda radi i za po neke ljude sto konzolu koriste i kao plejer.

Daaa, niko… e, a i baš mi je cakano ovo boldiranje reči, čisto ne razumem po neku reč dok je ne bold-ujete 

Loodaca, ovo si ti?
Ne, ovo je jednostavno ukucano “Blu ray movie collection” na Google-u. Blu Ray je trenutno najpoželjniji filmski format, gomila se starih filmova “restaurira” u toj tehnologiji (Goodfellas je poslednji veliki film dodat toj kolekciji filmova obrađenih u 4k tehnologiji), ali ne, sve je digitalno, uključujući i našu odeću. To što mi nemamo novaca ili interesa ne znači da je tako i u ostatku sveta, smešno je koliko ovi filmovi koštaju na američkom tržištu, jeftiniji su nego prazan Blu Ray disk kod nas i mnogi kupuju i poseduju to, zato i ubacivanje Blu Ray plejera od strane Microsoft-a.