XBOX One rezime - diskusija, info, slike, video - Vol. 2

Uznemirenost nekih ljudi saznanjem da QB dolazi na PC je najbesmislenija stvar koju sam cuo u zadnje vreme. Toliko je besmisleno da je opravdavanje istog trosenje tastature. Na normalnim sajtovima i yt kanalima svi govore isto - besmisleno!

Vise igraca ce moci da igra igru, jer nemaju svi XO, oni sto kupe XO verziju dobijaju besplatno jos jednu fenomenalnu igru, za pre order dobijas free PC verziju i plus jos jednu igru…a prica se o tome kako XO nema vise svrhu. Gameri su postali najrazmazenija i najneralnija bica na planeti! :smiley:

Da igre poput unch. God of war, i slicnoh izadju na pc ili xbox, to bi stvarno bila tragedija, i trebali bi svi da se bune. Kad kazes playstation mislis na uncharted.
Kao srockad kazes xbox, prva pomisao je halo, forza i GoW. Te igre su xbox i to ne sme da se desi da izadje nigde drugde, a ovakve igre, tipa order1886, bloodborne, ryse, qb… Treba bar na pc da izadju

Uvijek ce biti dusebriznika koji su, eto, bas sada htijeli da kupe Xbox One, ali kako se desilo ________ (popuni po zelji) oni su odustali.

I sve to kao pod velom objektivnosti, kao bas on vidi cjelokupnu sliku i zato se MS-u ne pise dobro.

U isto to vrijeme Sony ne izbacuje ekskluzive ni za ps4, pa opet niko ne prica da im se crno pise, naprotiv.
Dajte ljudi manite se analiziranja trzista, da mi nesto znamo kao sto mislimo da znamo, bili bi placeni za nase misljenje. Ovako smo masa koju talasa par foruma i sajtova. Inception :slight_smile:

Mislio sam više na to da jedini argument koji donekle pije vodu je taj za besplatni online. Naravno da nije sve tek tako crno i belo, gold nudi dosta više od tek besplatnog mp-a.

Uz svaki pre order quantum breaka daju i pc verziju, pa ako daju kod uz igru i ne vezuje se za nalog, biće pc verzija za siću :smiley:

Zao mi je sto te moram obavijestiti, ali kad spomenes Bloodborne, pomislis na Ps4 :wink: I dje ces njega trpati u isti kos sa takvim igrama, qb zanemaren…

Nismo se razumeli.
Ne pricam o kvalitetu igre, i mozda i pomislis na ps4 kad kazes bloodborne, ali ne na playstation brand. To sam hteo da kazem. Kao sto na nintendo kad spomenes svi pomisle na marija, zeldu, pikmina, donkey kong… Koliko god da je splatoon odlicna igra, niko na nju ne misli kad kaze nintendo, ona je samo 1 deo i to na wiiU koji je propast sto se prodaje tice iako ima odlicne igre.

Lagano bi i Bloodborne mogao postati brand Playstation-a.
Bilo kako bilo, mislim da vecina ide u krajnost sto se tice MS-a. Ne odgovara im kad igra ne izade na PC, ne odgovara im kad izade, give me a ****in’ break…

Upoređuješ novi IP, koji su na tržištu oko godinu dana na aktuelnoj generaciji konzola, sa IP koji su na tržištu 10+ godina na 2 ili više generacija :slight_smile: Možeš biti siguran da će biti još Splatoon i Bloodborne igara u budućnosti i da će biti ekskluzive.

Dobro je napisao, usporedio je Splatoon, Bloodborne, Ryse, sa Quantum Brake, i kako ne bi bila tragedija da i one dodju na PC.

Uncharted je naveo primjer kako nikada nece doci na PC, kao i npr Halo sa Xbox-a.

According to WPDang, this is all part of Microsoft’s strategy to beef up its Windows 10 game efforts, with the Windows Store as the exclusive outlet. In addition to Forza Motorsport 6, the site claims, via unnamed sources, that Gears of War 4 might also be released for Windows 10 in addition to Xbox One, along with Scalebound. It also mentions a previously unannounced game, Forza Horizon 3, as coming to both Xbox One and Windows 10.
Microsoft announced last week that Quantum Break will be released for Windows 10 on April 5, the same day as the Xbox One version, with pre-orders for the console game getting the Windows 10 version for free. The company also announced in 2015 that the Xbox One games Gears of War Ultimate Edition, ReCore, Halo Wars 2 and Killer Instinct will all be coming to Windows 10 at some point.

izvor: Forza Motorsport 6 and Gears of War 4 also rumored to be coming to Windows 10 | Windows Central

Hmm, ovo postaje interesantno :smiley: Da li je vreme za paniku? :smiley:

Vjerujem da je ovo korak ka cloud streamingu. Napokon power of the cloud :smiley:

Elem, ima logike ako namjeravaju da im One bude poslednja konzola, i da se okrenu streamingu u buducnosti. PS Now je vec dostupan, nekima radi bolje nekima losije, ali je bitno da radi.
What a time to be alive :smiley:

Ja, pak, mislim da MS KONAČNO kreće da podržava svoju zapuštenu platformu, PC, kako treba. Još ako sve te igre budu imale i preorder crossbuy…

A ne verujem da će ovo biti poslednja konzola, ljudi su bili poprilično vokalni oko toga, ostaje da vidimo dokle će oni to poštovati.

Bila igra na PCu ili Xboxu, zarada završava u Microsoft eko-sistemu. To je nova realnost koja će nam se sve više dešavati, voleli mi to ili ne. I dalje se svodi na ličnu preferencu da se igra na konzoli ili na PCu. Za svakoga ko nije hteo da igra npr Quantum Break na X1 (iz ko zna kojih razloga), sada će moći da je igra na PC.
Godinama su se ljudi žalili što MS ne pravi igre za PC kao “svoju platformu”, sada kada igre dolaze, problem je što ih ne pravi. Mislim da je to sve besmisleno i da ekskluzive polako gube smisao u post-hardverskoj budućnosti. Još jedna generacija koznola i onda smo biliže Cloud gamingu i streamingu a tada ćemo imati app Xbox10 ili PS6 koje startujemo na smart TVu ili tabletu.
Mada, nemojte se čuditi ako MS jednog dana za par milijardi $ kupi Sony i uduplira userbase. Think out of the (plastic gaming) box :D.

Videćemo, ali nekako ne vidim da će skoro biti ta streaming budućnost, internet infrastruktura i provajderi još nisu spremni za sve to. Ko zna šta će biti, ali stvari poput Now retko ko koristi, Onlive je propao, načekaćemo se da vidimo da li je to zaista neka budućnost, kako neki tvrde.

Double post, ali za ovo vredi :slight_smile:

The original Dark Souls will soon be backwards compatible with Xbox One and available for free with all digital pre-orders of Dark Souls 3, Microsoft has revealed.As spotted by Reddit, the [URL=“https://store.xbox.com/en-AU/Xbox-One/Games/DARK-SOULS-III/3e93f844-7853-4a59-8453-a5dca4d22b66”]Australian Xbox Store states that download codes for the original Dark Souls will be delivered to pre-order customers within 7-10 days of purchasing, suggesting the game could be made backward compatible within the next week.
Microsoft has yet to formally announce Dark Souls for Xbox One backwards compatibility or confirm when exactly it will be available on the service. The deal is not yet live on the UK Xbox Store.
Dark Souls 3 launches in the UK on PS4, Xbox One and PC on April 12. The latest backwards compatible Xbox 360 title was released on Xbox One earlier today.

izvor: News - VideoGamer

Znači, ista fora kao sa Fallout 4. Ko uradi Preorder DS3 na XO dobija kod za Dark Souls 1 koji će biti igriv preko BC. Jedino što me brine jeste kako će raditi Blighttown u BC modu… Cenim 5fps :smiley:

I, naravno, Season Pass koji najavljuje dva DLC Packa…

I ja bih isto uradio da sam x1 owner

Ti ne bi ni prednarucio igru, koga za****vas :smiley:

Phil Spencerova arogancija nema granica. Vredja inteligenciju korisnika a to nikada nije dobar potez. Covek mozda ima jak PC i moze da kupi kod za 30$, i da igra sa boljim framerate-om, ili zeli da igra u 1440p. Pritom mozda jednostavno ne zeli da podrzi politiku MS-a a to je potpuno validan stav, svako treba da glasa svojim novcanikom.

Doduse, nece se mnogo usreciti ni sa Windows store ekskzluzivom.

Windows 10 store exclusive means it is built as a windows app which means:

• No SLI/Crossfire,

• Windows 10 store download is buggy,

• No refund policy explained,

• Vsync is always on,

• Always borderless fullscreen,

• Game files are protected,

• Can’t launch it via the exe (So adding it as a non steam game will not work)

• No fps/hardware monitor software works with it,

• You need to take control of the folder as admin if you want access to the files

• Mouse software which lets you create custom binds for each game doesn’t work

• Say bye to using sweetfx and mods

Ako mislili smo da je uPlay los…

Lepo sam ja rekao sve cemo mi lepo igrati na kompu :slight_smile:

Da, sada je vec manje vise jasan pakleni plan da se promovise Windows 10 i MS Store, kao sto sam predvideo. Dosta ljudi je koliko vidim odusevljeno sto ce moci da igra Forzu sa PC volanima. Ali generalno PC sim trziste je hardcore i ne verujem da ce dobro prihvatiti novajliju.

Gears 1 znamo kako je prosao, Blezinski se zarekao da nece vise izbacivati za PC - al ne lezi vraze, i njegov sledeci MP shooter bice PC ekskluziva tako da…

Mislim da se za PC vracaju “zlatni dani”.