Lik je banovan jer lazirao lokaciju na Argentinu… I dalje je koristio iako je zabranjeno, tj ograniceno koriscenje te regije. E sad, pitanje sta ce i kako ce MS da radi u vezi kupovine bez VPN-a… Znaci, jedan slucaj banovanja nakon sto je baja bas bas preterao
Ja sam saznao da ih ima trojica međutim jednom od njih kao dali drugu šansu i vratili mu pristup nalogu posle pisanja žalbe
@SlobeX ja sam se uvek pitao da li oni na nas koji nemamo region gledaju isto kao na ove koji ga imaju, ipak stoji to da mi nemamo drugi način što su i oni svesni toga pogotovu kad su u najveću lansirane digitalne konzole, realno gledano zamisli da banuju svakog ko je kao mi ovde, koliko država nema region mislim da bi to bio značajan gubitak novca
Znas kako mislim koliko su mali broj oni banovali stoji i dalje pitanje kako oni to prate i da li uopste prate . Pa mislim ako oni ne mogu ispratiti lika koji zivi u podrzanom regionu i kupuje igrice iz nijednog drugog do Argentine onda je to … sa druge strane cisto sumnjam da neko ne moze da skonta odakle smo mi samo mislim da ih to ne interesuje za sada s tim da smo u regiji koja nije podrzana i pitanje je kad ce biti .
WARNING: Avoid purchasing from extreme cheap countries like AR, TR, BR, etc., if you are not a local or if you do not have your own home store. See recent news.
Samo bih dodao sa sam koristio VPN za redeem US koda pa se vratio na turski market krajem januara i nisu me banovali. Ne znam koji su kriterijumi.
Iako smatram da je ovo glupost koju su pokrenula tri idiota iz ko zna kojih razloga mislim da bi se trebali vratiti korjenima, tj pirateriji. Pa da vidimo šta će izdavači reći na to.
A od mene će da dobiju 70$ za igru nikad. Eventualno GTA, sve ostalo sam stavio 10$ cap.
Kakva laž, Turska nije jeftina više (osim za indie)
Nemojte unositi paniku, 3 naloga nije ništa, ko zna šta su ti radili. Ako počne neko masovno banovanje i pritom da se zna radi čega je a ne da se ovako spekuliše, možda je ovo, možda je ono, onda ću da brinem.
“It seems that the problem is not the use of a VPN in general, but the purchase of games abroad at significantly cheaper prices than in the home store.”
Ми немамо нашу продавницу, молим лепо.
Кажем, све док игрица не буде исте цене у свакој држави, људи ће то експлоатисати, сами су криви. Притом, као што @yolixeya каже, Турска више није јефтина, шта више, нови наслови су скупљи у Турској него у Америци, тако да та прича не пије воду баш (осим за 2023. игрице па старије)
e to me bas interesuje kako funkcionise playstation i “jeftine igre” treba napraviti temu za to, kupujem neke igre od nasih ljudi koji ih prodaju bas jeftino, zato sam i prodao xbox, ispao mi jeftiniji ps nego xbox
Čisto da podelim situaciju kod mene, kupovao sam gift kartice za gamepass na Usa, pa sam onda uplacivao na turskom store, pa sam kupovao igrice i na cile-u i ni jednom nikakav problem, promenio sam 2 xbox konzole i više naloga, nema bana
Nema neke nauke, najjeftinija je Indija (pošto je Turska preveliko cimanje sa Inanalom, Revolutom itd) funkcioniše isto kao US ili UK, kupiš dopunu, redeem-uješ na nalogu i kupuješ igre sa store-a da li preko browsera ili konzole, svejedno je.