Xbox Argentinski nalog i ceo proces kupovine igara

Video sam da dosta članova ima nedoumice sa ovime i da su želeli zasebnu temu iako je već rečeno dosta puta ali evo imam malo vremena pa da podelim proces svega kako sam ja to uradio i kako i dalje radim. Za sada nisam imao nikakvih problema. :slight_smile:

U kratkim tezama:

 • Sa xbox konzole: otići u Settings i promeniti
  regiju konzole na Argentinu. Sačekati da se
  updateuje konzola i Store

 • Napraviti novi nalog na konzoli i dodate sebe za prijatelja (vaš primarni nalog)

 • Pri prvoj kupovini u Xbox
  Store-u tražiće vam da unesete načine plaćanja
  i tu unosite podatke kartice i stavljate
  Argentinsku adresu (grad, ulicu i broj)

 • Sa novog napravljenog naloga odaberete
  željenu igru i idete na opciju Buy as Gift.

 • Odaberete sebe (svoj primarni nalog) iz liste
  prijatelja kako bi prosledili gift igru.

 • Sada na telefonu: otvorite Xbox app za primarni
  nalog i u porukama će biti kod koji vam je
  “poklonjen” sa drugog profila. Kopirate taj kod.

 • VPN aplikacije koje rade trenutno za mob:
  FreeVPN, VPN.lat

 • Otvorite VPN aplikaciju koju koristite i stavite
  odgovarajuću regiju (u zavisnosti od aplikacije
  koju koristite)

 • U Google unesete “xboxredeem” za direktan
  link ka stranici za redeem koda. Nalepite kod u
  polje i kada kod prođe, osvežite listu igara koje
  posedujete na konzoli na vašem primarnom
  nalogu i igra koju ste sami sebi poklonili će biti
  tu.

Za detaljnije objašnjenje text ispod. :slight_smile:

Dakle: Imao sam normalan US store na konzoli, takođe moj primarni nalog koji svakodnevno koristim je US regija. Na tom primarnom nalogu sam imao US adresu i način plaćanja naravno i to je prolazilo neko vreme dok jednostavno iz nekog razloga nije više prolazilo. Ali giftovi su i dalje radili. (kupovao sam gift igre drugarima i sve je prolazilo normalno na taj način)

Kada kažem gift igre, mislim na kupovinu direktno sa Store-a na konzoli. Sve se radi normalno na konzoli kao i do sada. Ne treba dva džojstika uparena na odvojene naloge, ne treba pogasiti druge naloge i ne treba čekati pun mesec. :wink: Proces je prilično jednostavan i sve se radi sa konzole.

Dakle imao sam US nalog i konzolu. Sa tog naloga sam otišao u Settings i tamo u opcijama promenio regiju konzole sa US na ARG. Kada to uradite, updateovaće se Store i “sve” se prebacuje na tu regiju (tačnije samo Store i cene u njemu, nalog mi je i dalje US kada se ulogujem na PC)

Nakon toga kada odete u Store sve je i dalje na engleskom jeziku ukoliko vi niste nešto manuelno menjali. Apsolutno sve ostaje isto kao da je US i dalje.

Kada odete da kupite nešto, tada će vam tražiti podatke kartice, adresu itd (ovo sve važi i kada napravite drugi nalog) i tu sam stavio Buenos Aires, uneo neku adresu (Avenida Cordoba ako se ne varam i neki broj) i stavio svoju Master Card karticu (prolazi i Visa, provereno) i kupovao nekih 10ak igara direktno na svom nalogu i to je onda iz nekog razloga opet stalo tako da mi je ostala opcija kao gift.
E da, i da nampomenem da se načini plaćanja čuvaju u zavisnosti od regije, tj odvojeni su jer kada sam sa PC-a ušao na svoj nalog, video sam Cannon Beach i ostale podatke za karticu sa US naloga, a ovog plaćanja za ARG nije bilo, i obrnuto.

Zatim sam napravio drugi nalog, stavio zemlju Argentinu jer mi je za to služio i ponovio ceo proces kao gore što sam napisao. (ne morate opet da menjate regiju konzole, naravno) I sve sam radio sa konzole, dakle sve do sada što sam pisao je rađeno na konzoli.

Napravio i podesio nalog (nebitno koliko naloga imate na konzoli i koje su regije, kada promenite regiju same konzole sve se menja u tu regiju, u ovom slučaju ARG. Dakle nalog vam je možda US ili UK ali ako je konzola na ARG, sa kog god naloga da odete u Store pokazivaće se cene u valuti regije koja je konzola, dok sam nalog ostaje US ako ste ga tako napravili pre svega ovoga. Takođe možete sve da vratite na US ako želite, moj drugar se vraćao 2 puta iz ARG na US i obrnuto.

Kada ste napravili drugi nalog, možete samo da switch-ujete naloge, ne morate da se izlogujete skroz. Za sve igre osim za xbox 360 naslove postoji opcija Buy as Gift i to je to što vama treba jer u ovom slučaju kartica uvek prođe.

Dakle dodate sami sebe za prijatelja (da vam olakša proces kupovine gift-a) i kada nađete željenu igru, idete na opciju Buy as Gift. Ponudiće vam da odaberete osobu iz liste prijatelja (razlog zašto dodate sami sebe) ili da manuelno unesete mail. Odaberete osobu - sebe i potvrdite sve normalno. Kada sve prođe, ta osoba - Vi dobijate mail i poruku na xbox-u da ste dobili gift i tu vam stoji kod koji morate da redeemujete.

E sad, sve ste ovo radili sa konzole, a ovaj deo ja radim sa telefona i to je ono gde ide vpn. Dakle stigla mi je poruka na Xbox aplikaciji da imam gift, otvorim poruku i kopiram ceo sadržaj (u aplikaciji ne može da se selektuje samo određeni deo poruke, bar kod mene) i nalepim sadržaj u google ili poruke ili gde god da bih mogao da selektujem i kopiram samo kod koji mi treba. Upalim VPN (VPN.lat na Google Play, nekima prolazi i sa FreeVPN aplikacijom) i stavim regiju na Argentinu.

Nakon toga u Google upišem “xboxredeem” da bi me bacio odmah na stranicu za redeem koda (ako ste prvi put, tražiće vam da se ulogujete, logično) i ne mora incognito za ovaj proces. Kada smo na stranici, nalepimo onaj kod i ukoliko ima greške, odmah će da ispiše crvenim slovima da se ne poklapa regija. U tom slučaju promenite regiju na VPN pa opet ispočetka u Google. Ako ne piše ništa i nudi opciju Continue, to znači da je ok. Kada odete Continue, sledi stranica “This is what You get” i pokazuje sadržaj vaše kupovine, potvrdite to i tu je kraj. Možete da pogasite i vpn i sve ostalo ukoliko ste završili.

Ako kojim slučajem ne vidite igru odmah u library, izlogujte se i ulogujte opet na konzoli samo da bi osvežio listu i to je to. Takođe, ako kupujete Game Pass ili Gold kodove sa sajtova poput G2A ili CdKeys, to radite opet za US regiju i takve kodove tražite (ili koja vam je regija za sam nalog) ili pak još bolje ako je global, tu ne razmišljate jer kao što sam napisao, vama je konzola na ARG, a primarni nalog vam ostaje na regiji kako ste ga napravili.

To je ceo proces, deluje kao mnogo i dug je text ali ustvari uopšte nije mnogo konfuzno kad odradite prvi put. :slight_smile: Mislim da sam sve pokrio ovim textom.

Napomena:

10 giftova je ograničenje, posle se mora čekati 14 dana pre nego što se može ponovo uraditi gift.

22 Likes

Taman sam završio ceo proces i htio nešto da napišem ali vidim da si me preduhitrio.

Sve sam uradio kao ti osim što sam prilikom redimovanja na tunnelbearu odabrao ARG VPN, jer sam mislio da je ARG code i prošlo je sve na moj primarni USA nalog.

Leptenejebo, kupih Crash trilogy za 600 dindži i Borderlands 3 Ultimate za 2250. :open_mouth:

Sam Borderlands je 100$ na USA storu.

Svaka čast za tutorijal, vrijediće mnogima.

6 Likes

Thank us later :smiley:

1 Like

Opusteno bi mogao biti novi logo foruma. :grin:
Ko god da je to napravio svaka cast. :+1:

EDIT: jel nemate ni trunku brige da biste na neki nacin Bannerino mogli popiti? Ja sam uvek veoma oprezan sto se tice tih stvari, pogotovo sto imam hiljade eura trenutno ulozeno u Account…

2 Likes

ja sam pravio :sunglasses: lol.

I ja se tripujem ali izgleda da MS nije briga odakle im stižu novci.

1 Like

Super ispalo. Mislmi da bi i verzija gde je xbox logo isto plav ili crn dobro izgledao.
@xX8Lampard8Xx savrseni wallpaper za tebe :smiley:

Ali da, kada malo razmislim, u pravu si. Nema razlike da li dosta nas godinama vec koristi USA naloge ili Argentinske. Nismo ni tamo ni #vamo. :slight_smile:

1 Like

Pa onda bi bili banovani i za koriscenje usa naloga, a to radimo 10 godina.
A i turska se koristi 5-6 pa niko nije banovan.

Tako da slobodno gaučosi

edit: Da, Logo puca!

5 Likes

I argentinska zastava na background umesto ovog faila od Biomutanta :smiley:

1 Like

Vreme je da naučite argentinsku himnu. :joy:

2 Likes

Pozdrav svima,razmisljam se da kupim xbox series s,jel probao neko Brazilski xbox live sa cjs cena 32eura za 12 meseci,jel treba cela konzola da menja region ili moze samo preko vpn na webu reedem code?

Jel se placa porez? Vidim da Argentina lupa 60%+ na digitalne stvari

Ne placa se, koliko vidim.

Ko kredit za stan 1993. godine ! :smiley:

ne placa se

Citam ovde da je kupovina preko kartice gotovo nemoguca te da u Argentinske cene nije uracunat porez, ne znam kako vama prolazi

Pročitaj malo po temi.pa će.ti.biti sve jasno

Prolazi tako sto se salje gift na primarni nalog sa drugog naloga (oba arg) i redeem preko arg VPN-a gift koda na primarnom nalogu.

Na glavnom nalogu iz nekog razloga prolazi samo prva kupovina.

Meni nece ovo da proradi izbacuje mi gresku


Moze pomoc gde grešim.Xbox sam podesio na Argentinu.Kartica je Erste banka Visa.Oba naloga su postavljena na Argentinu sa argentiskom adresom.

Ides na gift sa jednog naloga na drugi? Onda ne znam sta je. To se radi preko konzole i moralo bi da prodje. Sta kupujes, neku obicnu igru?

Jedino mozda sve sam to radio preko vpn argentiskog.Mozda samo da pustim da bude nas Ip
Kupujem brodove za World of warships Legends I