Xbox Argentinski nalog i ceo proces kupovine igara

Ja dokonih ljudi božemeoprosti…

1 Like

Ја сам прочитао да канадски ToS важи за остатак света

Okaci neki link da vidimo i mi.

https://www.reddit.com/r/XboxSeriesS/s/YU4x5J2gsb

https://www.reddit.com/r/XboxSeriesS/s/ukGmlnZ8eX

Udji na Xbox subreddit, ima ih jos ako koristis filter… ljudi su dokoniji i od nas izgleda :smirk:

Xbox korisnik iz Kostarike je razgovarao sa Xbox supportom, rekli su mu da nema problema sa već kupljenim igrama, ali da ako nastavi da kupuje, mogu ga kazniti. Rečeno mu je da promeni region.
Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=jF-lAjVR7KU&lc=Ugws5PgiySe81HR-9nh4AaABAg
Ja to tumačim ovako: dopuštamo nelegalne stvari do 30og septembra, posle toga prestanite. Ko hoće da stackuje GPU ima još 20 dana fore.

Drugari, opet mislim da ce samo da blokiraju dalju kupovinu. VPN ce sad malo drasticnije da sankcionisu. Ali da oduzimaju ono sto smo kupili jer bilo otvoreno i dozvoljeno da se kupuje, sto su oni i znali, to nece da rade. Imamo druge store-ove, kodove… Bice malo skuplje, ponekad neka mala akrobacija, ali mislim da nece da bude bas toliko strasno. Moci ce da se nadje nesto po krstenoj ceni.

da ima srpski store na xboxu, sa cenama prilagodjenim za nase trziste niko ne bi jurio tr store. ali ima srpski windows store i PC igre koje se mogu kupiti ispadaju i skuplje nego US store.

jebeno je biti iz srbije teska banana drzava. do pre par godina nismo imali ni apple, ni neflix ni spotify. nas niko ne jebe ni 2%

2 Likes

Upravo ovo, ne znam kojom logikom neko tripuje da bi naša regija bila jeftinija kad bukvalno igre na izlasku koštale 10.000 dinara otprilike. :joy: Nek smo srećni ako nam i na US prolaze kartice nadalje.

po samoj ekonomoji nas store bi trebao da bude slican sa turskim, slicne su plate.

turksa minimalna plata je 17K lira ili oko 450 evra.
srpska minimalna plata (zvanicno, znam da mnogi imaju manje) je 500 evra.

ali ne, na windowsu smo skuplji nego amerika. IDEMO EKONOMSKI TIGAR BRE

Pisao sam vec, ali dobili bi vecu podrsku i bolje regulacije. Cene ne bi bile kao u Turskoj nikako (vidite Steam), ali ako pogledate Windows Store cene nisu ni najgore. Gledaju nas kao sitnog kandidata EU, dok je Turska ogromno trziste, ali sa mnogo gorom korupcijom (pa da izvuku neki dinar).

Koja je fora sa ovim ‘non stackable’ kodovima? Koliko puta moga da ih aktiviram?

1 Like

Па једном :smiley:

Не можеш да активираш више кодова један након другог

Pa ne, mislim da li mogu da aktiviram sledeci kada mi istekne sub?

‘Works with both the OLD and NEW Xbox accounts as long as there is no active subscription.’

То свакако

Pa onda nije strasno, 10 evra a moze na US nalog. Malo skuplje nego turska…

s obzirom sta je moglo do pre neki dan, strasno je. ovo me je kostalo 20e
image

1 Like

Pazi sa tim… Tako su mene zeznuli sa non stackable kodovima, bilo nešto tipa 6e mesec dana i ja reko kul, svakog meseća ću tako dok ne rešim da konvertujem više meseci. Uzeo taj kod na G2A i sve prošlo super ali kad je prošlo mesec dana ja sam i dalje imao game pass aktivan. I to je trajalo nekih 3-4 meseca gde mi je pretplata išla, a nisam mogao ništa da radim. Pare su se skidale negde, nekome, oojma nemam. I sad neko bi rekao “Ćuti, imaš Game Pass besplatno” do trena dok ne skontaš da nema apsolutno nikakvog načina da to raskačiš sa svog naloga i da ni sam Microsoft support ne može da ti pomogne. Nego te šalju na neki drugi sajt, koji takođe ne može da ti pomogne i jedini način je da lepo zamoliš prodavca da se raskači od tebe jer u jednom trenu je pretplata istekla, ali mi je stajalo kao da je aktivna. I nisam mogao da uplatim naknadno pretlatu jer piše da je aktivna, a nisam mogao ni da igram online jer pretplata istekla. I tako sam bio u Limbu nekoliko meseci bez mogućnosti da išta uradim sa svojim nalogom, i na kraju se samo povuklo, tj prodavce verovatno neko klepio ili ko zna šta se desilo i povukli mi to sa naloga, tako da sam i imao sreće.
Tako da, pazite sa tim “non stackable” kodovima.

Čekaj kako to misliš nije večno pa zar ovo što kupimo ne ostaje zauvek na naše naloge (izuzev online igara koje gase posle nekog vremena) meni se nikada nije dešavalo da mi nešto nestane

Pa tako sto sve kupljeno digitalno je u Microsoft-ovom vlasnistvu, koje ti prakticno pozajmljujes indefinitely :smile:
Danas je, skoro svaki, njihov kupljen disk zapravo samo “Digital downloader” (tako da vam na isto dodje).

Skorije se desilo da je Playstation izbrisao sve TV serije i aplikaciju za gledanje istih, sa PS-a. Nisu uklonili i onemogucili kupovinu vec svima ponistili kupljene licence (neki ljudi su imali u vrednosti od po par hiljada evra) i kompletno ih uklonili sa njihovih servera/clouda. :sweat_smile:

1 Like