Imam ja još samo jedan drugi nalog koji je isto na turskoj samo bio ali nisam ni probao preko njega da kupim. Zato što neću da imam više naloga. Hoću jedan nalog i na njemu da su mi sve igre i tu da igram. Da bar radi fift opcija pa da mogu da poklonim sa tog naloga igru na moj primarni pa ajd.
EDIT: ali iz čiste radoznalosti probao sam da kupim igru sa tog naloga na turskom storu i zaista prođe bez problema. Cat Quest 3 uspješno kupljen za cijelih 1.5€ i čak ga mogu igrati sa svog originalnog naloga. Dobro je da tu opciju imam u pričuvi ali i dalje planiram da probam svoj nalog glavni da preselim negdje gdje mogu kupovati. Čile mi djeluje najprimamljivije.
Tako nešto i ja planiram i razmišljam, a ovo sada što nekome prođe Turska nekome ne mislim da će na kraju prestati da radi svakome, ili će biti sve po starom jedno od te dve
Moj slucaj je drugaciji , ja sam nalog odmah po pravljenju stavio na tursku i konzola je isto stavljena na tursku, nista nisam pipao. Pre neki dan uzeo xbox gamepass , nekoliko x360igrica i eto pre 3 dana mi izbacilo incorrect region tako da nema pravila. Iz tog razloga cu lepo napraviti US nalog samo da vidim dal ce srpska Visa direktno raditi na US i teraj na US , a ne da gledam oce li ili nece moci da se kupi.
Pa da, ko zna hoće li raditi i dalje ali za sad što radi je dobro. I ja sam i originalni nalog isto tako napravio ali sam se prebacivao na Argentinu kaf je bilo ono baš povoljno.
Pa eto vidis ja ni to nisam radio i ponovo ne radi, a cujem da ljudima kojima ne radi na turskom storu , turski nalog da im isti taj nalog radi uredno kada konzolu prebace na us store tako da ocigledno je da stavljaju restrikcije na te regione iz logicnih razloga. A iskreno me smara da gledam dal ce u petak ili tamo za 10 dana da mi proradi store ili nece , ovako cu lepo na us i mirna glava i ovako nikad nisam uzimao igre na full price. Cisto sumnjam da ce u ovom momentu da samo zabrane vpn, a nama koji nemamo regione da dozvole da uzivamo na turskom regionu kada mogu lagano da nas prebace na us region ili slicne.
Uzeo na Enebi neki bzvz kod za ARG, odradio redeem na TR nalog uz VPN, rek’o da probam ovako, bez da menjam region naloga, očekivao sam da neće proći, međutim sve ok prošlo.
Kupovina na drugom nalogu US isto prolazi.
Cisto sumnjam. Cak mislim da nece nista da se desi, samo ce da blokiraju dalju kupovinu. Kao sto nismo izgubili nista sa ARG store-a, mislim da necemo odavde. Mislim da se ispanicilo bezveze…
To nema veze sa ovim sto najavljujuu…
To je samo zato sto idalje mozes da predjes na ARG store i prebacis davno kupljenu licencu za igru
Vidis da od 30. najavljuju promene kako regioni funkcionisu… PlayStation had done it before, nazalost.
Na reddit-u imate ljude koji upravo (uzivo) uporedjuju sve moguce regionalne TOS-ove i prevode ih. TOS Evropske Unije se npr razlikuje od TOS-a Kanade i Amerike. Konsenzus je da ce regioni funkcionisati kao na Playstation-u… gde je region zvanican i konacan.
Eventualno gledaju da olaksaju migraciju regiona samo gradjanima EU.