Xbox Argentinski nalog i ceo proces kupovine igara

Gde si uzela to, hocu i ja da kupim?

1 Like

Ubi+ uredno prošao sa naplatom jutros:

Za svaki slučaj, sakrih order no, ko zna ko vršlja iz M$ ovde po forumu, osećam da su oformili posebno odeljenje za migracije gejmera :rofl:

Šalu na stranu, iskreno ja sad ne znam šta mi je činiti, dal da obustavljam sve ove pretplate, da mi ne blokiraju ceo nalog, jer mi je nalog pun igara, plus se vodi na USA, pa da mi i tamo ne blokiraju kupovinu…

3 Likes

Ja sam ostavio gpu da skida pa dok može dobro je posle migracija na kolumbiju čile i gdje već

1 Like

Jedno su filmovi a drugo su igrice. Glavni posao na kontzolama su uvijek bile igrice i to će teško dozvoliti da ri oduzmu jer znaju da je loše za biznis. Do sad znam jedino da je Ubisoft oduzeo ljudima Crew.

Ovo za PlayStation i filmove su kasnije produžili licence i nisu nikome oduzeli ništa. Ali imali su i prije takvih slučajeva. Sasvim sigurno ne gledaju na to kao što gledaju na igre.

Čitao sam malo ovdje, u suštini niko veze nema ništa, svi lupaju i nagađaju.
Ne vjerujem da će išta oduzimati sa naloga ikome. Možda jedino nećwš moći vidjeti ako si kupio igru na deugom storu koja nije dostupna na storu na kojem si trenutno. Kako je bilo i do sad.

Mene jedino što brine i dalje je gdje da prebacim svoj nalog ako bude stvarno ovo da nećemo moći se prebacivati više bez da kontaktujemo support.

3 Likes

Koliko znam Sony je odavno iskljucio kupovanje za Discovery , a do 2027. Im je licneca nakon toga ljudima ce pristup biti zabranjen sem ako sony i dalje produzi licencu. Sto se xbox-a tice i ja kada upalim reccuring bill za gamepass bez problema mi prihvati karticu i sub-uje me , ali i dalje je store problem. Saznacemo 30.

Ne verujem da ce ti i support puno pomoci oko toga… Na Playstation-u mozes samo da kukas i otvoris nov nalog u novoj regiji u slucaju preseljenja :sweat_smile:.

Kao sto rekoh, niko ne zna sa sigurnoscu sta ce biti. Igre sa Store-a (kupljene u drugim regijama) definitivno neces moci da skines direktno u Store-u. Jedino, ako odrade kao iOS sa razlicito-regijskim aplikacijama gde te eventualno ponekad pita za sifru drugog regionskog-naloga za Update aplikacija… ali i to je vrlo upitno, jer se tu radi o dva razlicita naloga, dok mi prakticno gubimo pristum jednom store-u SA ISTOG NALOGA.

Ne znam gde bi uopste stavili igru-koja-je-izgubila-store? U Manage Games?

Imam jedno pitanje za vas koji ste kontaktirali xbox support, izbacuje mi da je kod redeem-ovan već i Eneba me upućuje da kontaktiram MS support kako bi mi javili kad je redeem-ovan kod. S obzirom da je Indija u pitnju, da li da ih kontaktiram preko VPN-a ili ne? :rofl:

1 Like

Mislim da će US store da radi gde god da si i gde god da ti je nalog

Jest, ali moram da se preselim negdje prije toga. Nešto kontam da je najbolje USA jer i ove druge kasnije mogu uraditi slično kao sa Turskom.

Tako su valjda rekli ljudima koji su kontaktirali support. Da će ubuduće tako biti. Region moraš moći promjeniti za situacije kad se preseliš u drugu državu i slično.

Neces moci da skines ako NISU DOSTUPNE za taj odredjeni store. Igru ces da imas i moci ces da igras i da skines ako je dostupna, tj ako se prodaje u toj zemlji. Recimo, imam Dante’s inferno, kupljen regularno preko PP na US store-u, ne moze da se skine kad sam na turskoj regiji jer je tamo nedostupna. Ali kad se prebacim na USA i Columbiju, moze da se skine i igra jer je tamo dostupna. Molim te, lakse malo s dezinformacijama. Stvarno ne znam odakle si pokupio toliko teorija zavere. Sve ce da bude kao dosad, blokirace kupovine, igrama cemo moci da pristupamo kao dosad. Ako se prebacimo na regiju/zemlju/store koje podrzavaju sve igre i gde igre nisu zabranjane za prodaju i distribuciju zbog zakona i vere (primer Dante’s Inferno u Turskoj), moci cemo da skinemo i igramo igre kao dosad. Polako bre ljudi :smiley:

4 Likes

A jedno pitanje samo na koji to način misliš da promeniš region na nalog? Jedina stvar koju mi imamo jeste zamena regiona na konzoli što nema veze sa nalogom, drugo je ono na sajtu onaj deo u info ako uopšte to nešto i pretstavlja, tako da šta je to što određuje u kojoj regiji je tvoj nalog?

Po meni nalog je kreiran na onoj regiji gde smo prvog puta napravili prvu kupovinu još kad smo ga kreirali, ispravite me ako grešim ali sve informacije koje delite ovde iz support tima meni tako izgleda

Slažem se sa kolegom , apsolutno sa svim što je napisao. Iskreno mislim da su šanse minimalne da bude oduzimanja bilo čega retroaktivno. Naročito zbog situacije u kojoj se Microsoft sada nalazi , i to pogotovo u row regionima. Microsoft je znao sve vreme šta se radi , dozvoljavao je to , ali su skontali da su exploit počeli da koriste i ljudi u zemljama koje imaju full store , i gde bi igre trebalo da se prodaju po full ceni.
Oduzimanje igara kupljenih preko turske , argentine itd. stvorilo bi ogroman gnev kod korisnika i mislim da bi to bilo poslednje što im sad treba , kad već Xbox divizija propada nezadrživo.
Naročito kad su u pitanju naše zemlje koje nemaju svoj store. U bogatijim državama ljudi uglavnom imaju više alternativa , koriste pc, ps5 , xbox , switch i ko zna šta još. Njima je sad po principu bilo je lepo dok je trajalo , sad ćemo da kupujemo po full cenama uz eventualno neki share i tjt.
Kod nas masa ljudi koja igra xbox igra ga jer je realno do sad bila najjeftinija platforma za legalan gejming . Hardver koji košta 200e , igre koje koštaju kao kafica u nekom lokalu , i mesečna pretplata kao jedna užina .
Ako bi krenuli da oduzimaju , ljudi bi im samo rekli mrš , prodali kutiju i vratili se na pirateriju.
Najrealnije mi je da samo strogo zatvore jeftine regione i da zaključaju naloge na jedan region , odnosno ako ti je nalog USA , možeš samo sa USA stora da kupuješ. A ako već imaš igre koje si kupio u turskom , argentinskom itd , a te igre postoje u USA storu , možeš da nastaviš sve kao do sada.
Mislim da će proći kao 6. oktobra kad je Koštunica rekao da neće biti revanšizma :joy:.

Bitno mi je samo da prebacim nalog na drugu zemlju i da radi kartica. Znači promjeniću store na konzoli, promjeniću i lokaciju na Microsoft nalogu i dodaću ponovo karticu sa fejl adresom iz te države.
To što oni možda vide gdje sam ja prvi put napravio nalog me ne zanima ukoliko kartica prolazi.

1 Like

1 Like

Druze, imam Resident Evil 4 Remake kupljen na Turskom Store-u i kada prebacim na US Store i posetim RE4 Store Page PISE 39.99$ :skull: Jesi nekad probao da posetis igru koja postoji i u jednom i drugom store-u?! Pusti pricu za ove koje ne postoje.
Mislim da samo brkas loncice i da samo ne razumes o cemu pricam.

Regionalno se nekada igre razlikuju, plus da ne pominjem da ih razlicit content sistem ocenjuje…

Elem, kao sto rekoh, jedina smislena opcija im je da licencu za igru drze u Game Manager-u.

Da, stoji cena. Onda skines igru s naloga s kog si kupio i stoji installed/you can play this. I to je sve. Dakle, igre koje smo kupili bice na nalozima. Udjes na zeljeni nalog, skines i onda igras.
Imam silne igre kupljene u TUR i ARG. Ono sto je kupljeno u ARG, ako je dozvoljen share za tu igru, stolji da mogu da instaliram i na TUR nalogu. Ako nije, stoji cena. Udjem na nalog gde je kupljeno (ARG), instaliram i mogu da igram sa oba naloga. Ne znam sto komplikujes…

1 Like

Tacno sam znao da ne razumes o cemu pricam :sweat_smile:
Ti pricas o dva razlicita naloga, dok ja pricam o jednom nalogu gde menjamo region.

1 Like

Pa da… Ja ne razumem. Ti si zlatan. Dakle, lepo objasni region hop sa jednog naloga pa nastavi diskusiju. Kad si pomenuo jedan nalog?

Pitam se hoće li više Microsoft da izađe sa nekim zvanični odgovorom za sve ovo da više ne tupimo mozgove oko svega nego da saznamo kako stvari stoje i da znamo šta nam je činiti ubuduće :face_exhaling:

Ziki, sve vreme se vodi diskusija o tome sta ce biti sa nama koji smo sa JEDNIM NALOGOM kupovali igre u razlicitim store-ovima… opusti se… ti si bezbedan :grinning:

1 Like