Xbox Argentinski nalog i ceo proces kupovine igara

Nisam ulazio par dana na forum i vidim preko 100 objava u ovoj temi…
Relativno sam nov na xbox platformi, koristio sam ps4 6godina, i ps5 neka 3,4 meseca dok mi se nisu smučile cene pojedinih naslova i odlučim da prodam i predjem na xbox. Nadam se da neću biti baksuz i da će ova metoda sa argentinom potrajati što duže…
Pre 3 dana sam kupio call of duty MW19 cena je bila negde oko 1470 pezosa i uredno mi je skinulo 450din sa Mastercard iz adiko banke, slično i za gamepass pretplatu, a korisnik sam xbox naloga nekih 4,5 meseci. Izgleda da varira od korisnika do korisnika…

Da li neko zna jos neke države gde možemo da kupujemo? Pročitao sam u nekom postu da je neko spomenuo egipat, valja probati šta znam, otvoreb sam za sve predloge.
Preporučujem da admin otvori temu, hteo sam i ja da otvorim temu pod nazivom Game Share… Kupio sam FC24 od lika sa kupujem prodajem i radi sasvim zadovoljavajuce, a verujem da se na taj nalog zakacilo preko 30 ljudi posto je prodavao po 2000. Kad bi mogli na forumu da napravimo temu gde bi se ljudi povezivali jedni sa drugima i delili igre opet bi moglo jeftino da se prolazi, ako je igra i 60e na 2 coveka ili 3 to je po 30 odnosno 20e sto je kad pogledate malo, a igrate sa svog naloga sve…

Share radi samo na dve konzole u isto vreme. Ta priča sa KP, screen time, familly, drndanje off line/ online, vremenske zone itd ne piju vodu na duge staze :slight_smile:

1 Like

Hahahahaa samo što sam objavio post, zeza me igrica ta na share, al na 2 konzole mozda ce i raditi, ovako kad nas 50 ima na nalogu nema šanse da dobro radi, mada meni je do sad solidno radilo

I verovatno kad si uzeo igricu morao si da menjas vremensku zonu, pa da se izlogujes sa naloga pa logujes opet itd itd :slight_smile:
Ne pije vodu, samo dva naloga bez ikakvih prčkanja oko power opcija, online offline itd itd. :slight_smile:

gospodin @djomla43 ekspert za trgovinu digitalnih sadrzaja zemalja treceg sveta. Uza specijalnost MS store-region Argentina :smile: :smile:

Upravo to

@SlobeX

Eh, ne bih rekao da sam pogodjen, jer mi je backlog dovoljan za narednih 10 godina. Ali sve sto ne ide u pravcu ustede nego poskupljenja, dokle god mi plata ne bude tolika da ne moram da se snalazim i dovijam, ne mogu da budem savrseno indiferentan. A sa sadasnjim argentinskim cenama, i to uz deljenje na pola, taman su negde na granici isplativosti.

Naravno “besplatno” igranje preko razmene - koja, da podsetim, i dalje moze da bude opcija za Xbox takodje - resava veliki deo ovog 1st world a u stvari 3rd world problema.

Medjutim neke sitnice nema na razmeni, npr novi Talos Principle 2. Nekada je prosto lakse. Nekada kupis indi igru za 100-200 dinara. Pa onda, gamepass. Ne opterecujes se sa konverzijom nego placas mesecno, kao neki normalan racun… itd.

Vidim da ce gomila da se vrati na pirateriju, kroz komentare. Zbog denuva, ipak, ni to nije resenje…

Obrni okreni, i dalje tvrdim da bi igre morale manje da kostaju. Svi loophole-ovi postoje jer su cene prosto nerealno visoke i prilagodjene zapadnom trzistu. A to sto su milijarde izvan te privilegovane ekononske zone, nikom nista. Nepravedno je, nije u skladu sa globalnom ekonomijom i potrebama ljudi.

Podigao svoju MasterCard što mi stoji u Mobi Banci već par meseci i rekoh ajde da probam ovo, stavim 1000 i kusur dinara na njoj

kupim fazon 10 igara za dva eura, najviše X360 igre, i počne kartica da mi biva odbijena, probam jedno 10-15x i stalno mi odbija, pozovem ih kažu imate limit od 10 transakcija po danu, 100 mesečno i taj limit od 100 mesečno ne može da se podigne, rekoh okej. Ostalo mi na računu 800din i kao neka bude to tu šta, kada izleti nešto ultra povoljno da se uzme.

To bilo u utorak, danas proverim račun čisto onako, nemam više dinare samo dva eura a ništa nisam kupovao :smiley: ja kao wtf, nemam ni jednu transakciju niti ništa. Zovem ja njih njima nije jasno gde su pare nestale i posle 10 minuta meni riba kaže u fazonu

Svaka odbijena transakcija i obaveštavanje SMS-om se naplaćuje od strane banke 35 din AHAAHHAHAHAHA. Znači počeo sam da se smejem na telefonu koliko mi je bizarno bilo. Nikada u životu to nisam čuo niti mi se desilo u tri banke, ovo je četvrta.

Tako da, gasite sms obaveštenja :smiley: jebeni lopovi.

2 Likes

Za tu banku sam čuo sve najgore, od podrške do svega ostalog. Kažu na redditu da je baš dno naspram ostalih u regionu. Nemam račun u njoj pa ne znam lično ali sad bar znam da nikad ni neću tamo otvarati.:joy: Kakvi slepci :joy:

Zašto si radio 10 kupovina umjesto da staviš svih 10 igara u cart i platiš odjednom?

Dnevni limit može na 50 da se digne a mesečni na 100.
Ovo za obaveštenja nisam znao, moraću da gasim :grin:
Znam da naplaćuju i za sms prilikom transakcija, klošari :sweat_smile:

Hoće nekad tako da zabode @NmY je imao problem sa grupnom kupovinom.

1 Like

@Wahad nisi znao jbg. Ja se licno posle 8 godina ne bih odrekao nekih benefita, i retki su bili problemi do sada…

Ja sam zadnji put kupio 10ak igara par je bilo i za x360 i provjerena metoda prije nego potvrdim plaćanje kao promjenim metod plaćanja i to je to.Mislim da je on otkrio taj sistem za kupovine x360 igara

1 Like

Mene u banci pitali kad su uvodili ta sms obavještenja, ja rekao da neću. I bio tako jedno 2 godine, oni kasnije sami uključili i sad mi stižu. Pretpostavljam da više nije opciono.

Da bezobrazluk bude veći, baš kad su počeli da naplaćuju SMS obaveštenja, pokvarila su se push obaveštenje od aplikacija, koje do dana današnjeg nisu sredili.

Novi precjednik Argentine ukida centralnu banku, na tome je zasnivao svoju kampanju i kaze da je ovo non negotiable dio njegovog mandata. Inace, interesantan lik, fino i pametno prica, bice interesantno vidjeti sta ce se desavati.

Iako znamo sta ce se desiti, zbog tako radikalnog poteza bice pritisnuti od strane MMF-a i ostalih svetskih mocnika, posto ne daj Boze da se trenutni sistem snaga mjenja ili dabse jos neka zemlja ugleda na njih, i skinuce ga prije isteka mandata ili ce toliko izolovati Argentinu da ce postati druga Kuba.

Mogu da te demantujem odmah, ovaj je doveden na vlast od kolega iz severnog dela Amerike.

Argentinci, bar ovi koje ja poznajem se nezadovoljni i nisu zeleli ovog da vide. Cirkuzant slicno kao i zelenski.
Taman da udju u BRICS kad ono prc, evo ga ovaj koji ce da ukida ARS$ i da uvede americki dolar kao zvanicnu valutu.

Ne bi me cudilo kroz par godina da pocne zestoko sranje i u argentini, jer je neobicno dugo mir u juznoj americi. Ne racunam sto gospoda iz severne amerike od Venecuele prave najsiromasniju zemlju na svetu, totalni paradoks s obzirom na prirodna bogatstva koje Venecuela poseduje (ugalj, zlato, nafta, metali…)…
A i kako su postavili svoju vladu na vlast u venecueli i zbacili Madura tamo neke 2015e otprilike ne secam se tacno.

Odoh ja daleko od share preko argentine :smiley:
Ali otprilike koliko god da je zemlja u krizi poslednjih 2-3 godine, mislim da im gore tek sledi. A sta ce sa share da bude, ako usvoje US dolar, cao zdravo :slight_smile:

1 Like

@Fabrizio_Tagliano ovo je nova potpredsednica argentine, Lilia Limun. :stuck_out_tongue:

2 Likes