Witcher 3 - Graphics Downgrade

“Vi” - mnozina. Jos uvjek si mladji od mene i balav da bih te persirao :slight_smile: you know I love you…#NOHOMO Ali da, svrstavam te u taj “tabor” iako ne pises to PCMR.

Neke se stvari ne mogu kupiti novcem! Pravo prijateljstvo

[video]https://youtu.be/SfjLRuE1CLw[/video]

Osvanuo je i novi album koji ukazuje na evidentan downgrade. Evo i slika.
Zamolio bih one koje ne zanima kako ce igra da izgleda, da ne komentarisu. Hvala

Ja nisam uzeo ni jedno ni drugo, ja se igram na X360. Ako me pitas da li zelim da uzmem konzolu - da, zelim Xbox One, a razlog su ekskluzive kojih nema. Sve dok ne bude dve krštene neremasterizovane ekskluzive (Halo 5 i QB) do tad i ne uzimam konzolu. A grandmaster.black i ima ultra jak racunar.

Onda cuti o grafici… I onda ces uzeti X1 koji ima ocajnu grafiku u poredjenju sa PS4 i onda pricas o grafici… A sto se tice onih koje zanima grafika, oni nikada nece preci sa PC-a na konzole samo zbog toga sto konzole uvek imaju od 30+% losiju grafiku… :smiley: Ali oni koji jos igraju na 360 a pricaju o grafici… To je poseban fenomen…

Jel tebe zanima grafika ili se pravis da te ne zanima?
Ako te zanima, nije mi nikako jasno sto nisi kupio novu konzolu nego igrac na 10 godina staroj!
Ako ubedjujes sebe da te ne zanima onda te razumem, ali te opet na kraju krajeva zanima.
Dok cekas ekskluzive cuvene 2 godine vec, mozes da kupis nove konzole i da igras iste te remasstere sto sad igras u boljoj grafici i rezoluciji i frejmu.

Sve nas (ogromnu vecinu) zanima grafika i svi volimo kad izgleda najlepse sto moze. Ako vec pravis grupe ljudi na forumu onda neka jedna grupa budu ljudi koji su navikli na taj trend marketinga i ukrasavanje premijernih “gameplay” trailera i naucili da zive sa tim (kao da imamo izbora) i drugu grupu ljudi koja se uvek iznova i iznova sokira i konstantno pravi nove threedove na tu temu. Malo generalizujem ali tu se negde krije mozda bitna poenta.
Meni iskreno smeta stancovanje tih tema jer su preslikane, dakle svaka je kao jaje jajetu. Taj trend i jos par stvari su po mom misljenju dovali do znatnog opadanja kvaliteta upisa na forumu u odnosu na neki raniji period.

Najvise bi voleo da se otvori jedan mega threed gde ce se na primer pisati o tim razlikama, prevarama u grafici ili kako god to hocete da zovete. Sve nas koje ta prica ne zanima u meri u kojoj bi svaki dan citali o tome cemo elegantno zaobici taj thred a druga grupa moze da uziva bez flame-a prve grupe.

Moje misljenje ofc.

Ja gluplje vadjenje nisam cuo skorije… :smiley: Ali stvarno… Ovde prvo prodajes fore kako je strasno sto je grafika ovakva ili onakva i kako je to tebi jako smeta… Onda kazes da igras na 360, ali vrhunac je taj da smo mi sebe ubedili da je to nesto vrhunski… Hmmm… Ja nisam… Samo mi je konzola jeftinije resenje od PC-a :smiley: Ja sam proveo gomile sati na 360… GOW 3 i Judgment sam igrao na izlaku i u tim igrama imam ekstra mnogo sati… I uvek bi mogao da igram horde u GOW3 i naravno da bi kupio kada bi kolekcija izasla za X1… Kao sto imam i Halo MCC… Igrao sam i destiny na 360 i grafika mi je bila odlicna… Onda sam presao na X1 i video sta sam ja zapravo sve propustio dok sam igrao na 360… :smiley: BF4 sam imao preko 300H, kada sam upalio na X1, prosto sam se pitao sto nisam ranije presao… :smiley: A X1 i PC graficki BF4 je nebo i zemlja… Da sam ja zaludjenik za grafiku kakav ti tvrdis da jesi, sigurno bi uzeo PC od 700-1000e i uzivao u grafici ko covek :smiley:

Fino zboris i u potpunosti se slazem. Svi smo svjesni da nemamo nikakvog izbora sto se toga tice, ali ako se dovoljno ljudi zali, mozda se i promjeni nesto. Pogledaj samo situaciju sa placenim modovima za Skyrim i koliko se internet zalio na to. Rejtinzi igri su poceli opadati, ljudi su ih poceli sprdati,3 dana kasnije, vratili su sve na staro.

Sto se teme tice, jbg svaki dan se otvara milion glupih tema, od kojih dosta ima i nula postova, ljudi zaobidju i gotovo. O ovoj temi ocigledno ljudi imaju sta da kazu, inace ne bi bilo 3 stranice postova. Ne kazem da je dobra tema, ali diskusija je diskusija. A niko nije primoran da pise.

Da mene toliko zanima grafika ne bih igrao streched Jedi Knight Jedi Academy i Jedi Knight II Jedi Outcast na originalnom Xboxu po šesti put u 480p na 40" TV-u.

Niti bih posedovao SVE retro konzole i igrao bih from time to time.

Tako da tvoja tvrdnja ne pije vodu. A svako ko je odrastao na pixelated igre i na šesnaest poligona max razmišlja isto.

Ono što je lark rekao ima mnogo više smisla, ima nas koje sve to ne pogađa toliko i koji žele da se igraju i vas koje duša boli kada se desi neki downgrade. Da date pare za tu igru developerima (kupite igru) pa bih razumeo whining, a ovako… :confused:

Nisam ja takav zaludjenik za grafiku kakav si sada stekao utisak da jesam, ali volim lepu grafiku. Svestan sam da ce na PC-u uvek biti bolje, ali je stvar u tome sto i taj PC stagnira jer developeri moraju da optimizuju igre i za konzole koje imaju hardver iz 2011. To je ona rasprava koju smo vodili pre neki dan u nekoj drugoj temi. Dakle, volim lakocu koriscenja konzole, volim igranje u dnevnoj sobi (samo nemoj da se sada neko javi da mi kaze da mogu i PC da stavim u dnevnu sobu!), volim Halo, Gears of War, Alan Wake, ali sam svestan i mana.

Svako voli lepu grafiku, ali meni 5 umesto 10 niti trave, meškoljanje petnaest listova a ne dvadeset tri na vetru i tako te stvarno ne zanimaju niti dotču. Nikada nisu, tj evo da ne lažem, jesu kada testiram komp i kada hoću maximalno da izvučem moddingom. Dane sam provodio radeći to pre jedno 10+ godina, ali skontao sam da nema leba od toga i nerviranja, pa sam digao ruke.

Niko ne može da kaže da TW3 izgleda ružno, ne lepo ili šta god. Pa pogledajte trailere koje izbacuju ovih dana sa PC verzije i kako izgleda trčanje konjem po šumi. Pa nema igra koja izgleda tako, sa tolikom mapom i tolikim contentom. To je fakat.

Svi vole da igra grafički izgleda besprekorno ali je suština da to nije na prvom mestu kada se radi o bilo kojoj igri, ona dolazi na važnosti tek kada su svi drugi elementi toliko dobro određeni što je retkost u današnjem vremenu , u ovom slučaju mehanika, priča, dužina same igre su toliko važniji od grafike. Ovde je ključ optimizacija, oni su čak i mogli da odrade savršenu grafiku ali bi to bilo samo za PC, a vrlo mali procenat igrača ima takav ultra komp sa 4K rezolucijom, što bi donelo gotovo nikakav profit.

Daleko od toga da igra ne izgleda fino, ili da ce biti losa, bar po onome sto smo dosad vidjeli. Poenta svega ovoga je da ne izgleda onako kako su je prikazali prije dvije godine, ne zato sto su je tad uljepsali zarad prezentacije, vec su je od tada osakatili i evidentno je losija. Za onu verziju od pre 2 godine bi se danas moglo reci da je vjerovatno najljepsa igra na trzistu, ali za ovu verziju koju predstavljaju ovih dana moze se samo reci da je lijepa, ali svakako nije spektakularna. Pogledajte samo Witchera 2 iz 2011-e :

Interesantna činjenica vezana za grafiku i te razlike u snazi između konzola i PC-ja. Onaj tech demo u realnom vremenu gde se može videti ona pernata devojka koja plače je vrh grafike i sve je to lepo, sjajno i bajno dok ne saznate da je to pokrenuto sa četiri Nvidia Titan kartice od kojih svaka, po komadu, košta 1000$ u Americi. Mogu samo da se pitam koliko to čudo košta kod nas, ali i nebitno je, jer ja prvo nemam te pare, drugo te pare ne bih dao samo da bih imao utisak da je perje na njenom vratu pravo i da je suza na njenom obrazu realna. Iskreno, vidim problem u ovom downgrade-u, ali džaba, ne može se nikada pokrenuti onako dobra igra na konzolama koje mi imamo sada i to je fakat, kukali mi ne kukali, ljudi ne mogu da pokrenu Avatar na starom Ei Diplomat Luksuzu iz 1961. godine i da to izgleda isto kao da je pušteno na nekom UHD televizoru.

Da, mozes i “grandmaster.black” PC da stavis u sobi :stuck_out_tongue: Sta fali Vladi :stuck_out_tongue:

Nije problem kako izgleda grafika koju ce izbaciti kao finalni proizvod. Problem je to sto su prvo prikazali i obecali puuunnnoooo bolju grafiku.
Samo to, mrze ljudi kada ih neko pravi budalom. A jos vise kada im se onda i smeje u lice i pravi budalom. Verujem da vecina tako dozivljava ove jadne fore.
Inace meni je PC u dnevnoj sobi ali stvarno.

Downgrade je svakako ocigledan, i svakako da je blago razocarenje. Samo se nadam da nisu povukli nekakav momenat ala Watch_dogs sa onim E3 u configu i iskljucili svasta. E to je bas bolelo.

Sve šta kažeš stoji, ako pljujete igru i razočarani ste a iskeširate 40-60€ za nju. Onda imate totalno pravo da se žalite, tražite pare nazad, tužite ih za false advertising i ostala ******. Znači to totalno razumem i podržavam, ne sviđa vam se nije vam dato šta je obećano, tražite pare nazad.

Malo mi je glupo da se neko/većina žale na sve to a ni dinar nisu odvojili za igru = nemaju pravo. A kontam da će 99% kupiti tek za 5god kada košta žvaku ipo.

Igrate igru za džabe, deal with it.

/thread