Windows 10

Sad izvrćeš malo. Nisam ja mislio da ti njima dobrovoljno daješ sve, ali ti ne možeš da kontrolišeš koje podatke uzima npr. facebook kada uđeš na njega. Mislim možeš, ali je po meni bespotrebno cimanje. I za to ne treba da paranoišeš, osim ako ne kriješ nešto? :smiley:

Ovo što radi windows 10 nije ništa posebno, rađeno je i na windowsima pre, isto to radi i facebook i sigurno još kile sajtova. Ništa novo.

Ono sam ja posle kratkotrajne upotrebe i onoga sto citam zakljucio jeste da MS ima zelju da od Win-a napravi OS.
Idu na tu pricu, hoce da slicno koncipiraju pricu. Guraju pricu tog marketa, zatvaraju ga sto vise. Idu na to da su to samo apdejti na vec postojeci i tako dalje…
Bas koristim uporedo oba i stvarno mi sve na to mirise.

gurali oni DRM i na xbox pa kako prosli u startu, bolje da ne cackaju mecku na tom polju, da ne prodju isto kao sa xbox-om da se pobune PCMR zlo****, onda smo ga na****** svi…

no opet, ponavljam bilo je ovo i pre, sad malo vise transparentno pa se svi pobunili

Tako je nastao skandal sa utorrent i bitminerom.
Dok god ne bude pisalo u minimalnim zahtevima igara “Windows 10 or newer” nema problema.

ma pazi da oni daju DX12 na 7 ili 8.1 heheheh pa niko nece na 10

A ja samo muke sa win 10 :slight_smile: Ali druge prirode.
Prvo su izvalili da je kraden office. Ok, skinem ono cudo sto je stavio “studiovpc” radi naravno super. Ali onda…
Posto je moja draga pocela da koristi taj komp za posao. Onda joj je cudan win. Pa joj ne odgovara office. Ona na poslu ima neki stari. Sef je milkodebilko koji ima neki prastari office pa onda kada mu salje bilo sta naravno ne moze lik da otvori. (kako ja njoj da objasnim da svaki put prilagodi format starom ofisu??)
A ni ona se u novom ne snalazi. Pa onda kada skida nesto sa neta onda ide u neki moj dir. To ona naravno ne moze da nadje. Ma blagi uzas!
Kada popizdim ima da instaliram Win XP Office 2003 da sve skida na desktop i u tri lepe!

Tako je sa svakim windowsom ja mislim sem sa 7icom, uvek treba daj period prilagodjavanja i upoznavanja. 7 je posle XP-a doso ko kec na desetku vrlo intuitivan interfejs.

8.1 na drugu ruku…sta reci da sam morao da guglam kako this pc(rtd naziv, sta je falilo my computeru da su morali da menjaju jbt) ikonicu da stavim na desktop ej. Ili kako da mi bootuje pravo na desktop. O metrou da ne komentarisem.

Kontam da ce na 10 biti malo lakse kad sam se navikao na ove 8.1 gadosti.

Office isto, tesko mi bilo da se priviknem na onaj novi izgled jos prvi put kad se pojavio, sad je mila majka za koriscenje. Kad se setim i AutoCAD kad je presao na slican format interfejsa, kosu sam cupao.

poz ljudi imam problem nakon par dana koristenja win 10 pojavilo mi se u windows updateu kao error i ne mogu da ga updajtujem niti bilo sta pise sljedece : There were some problems installing updates, but we’ll try again later. If you keep seeing this and want to search the web or contact support for information, this may help: (0x8007042c) pokusao sam to da rijesim tako sto sam izbrisao zadnji update al nista nije pomoglo zna li ko u cemu je rijec i kako da ga otklonim.Uz to su mi se pojavili i bugovi tipa edge nece nikako da otvori bilo koju stranicu kad kliknem na start meni nece ni to nego moram par puta i sl

Moras ici na Reset PC, posle bi sve trebalo biti ok.

Nesto nisam u toku oko ovog Win 10. Citajuci temu ne znam da li je moj pirat Win 7 koji je aktiviran Windows [U]Loader-om I apdejtovan na Win 10 sada original tj legalan? Evo slikica :bla:

Videcemo svi… :smiley:

sta li se cimate vise, ostavio sam vam komplet proceduru za fresh install koji je aktiviran, ALWAYS ALL DAYS :smiley:

nista sto su oni dali dzabe… jednostavno full od nule pa lepo aktivirano, amin

Strana 10-11

veceras cu da stavim onaj Destroy Windows 10 Spying programcic, taman moze da ukloni one app-ove koji ne mogu da se uninstaliraju nikako (tipa Mail, Calendar, OneDrive i slicni) Download Destroy Windows 10 Spying - MajorGeeks

a u hosts fajlu ubacuje ovo na block, ovo mozete i sami da ubacite ne mora program

vortex.data.microsoft.com vortex-win.data.microsoft.com telecommand.telemetry.microsoft.com telecommand.telemetry.microsoft.com.nsatc.net oca.telemetry.microsoft.com oca.telemetry.microsoft.com.nsatc.net sqm.telemetry.microsoft.com sqm.telemetry.microsoft.com.nsatc.net watson.telemetry.microsoft.com watson.telemetry.microsoft.com.nsatc.net redir.metaservices.microsoft.com choice.microsoft.com choice.microsoft.com.nsatc.net df.telemetry.microsoft.com reports.wes.df.telemetry.microsoft.com wes.df.telemetry.microsoft.com services.wes.df.telemetry.microsoft.com sqm.df.telemetry.microsoft.com telemetry.microsoft.com watson.ppe.telemetry.microsoft.com telemetry.appex.bing.net telemetry.urs.microsoft.com telemetry.appex.bing.net:443 settings-sandbox.data.microsoft.com vortex-sandbox.data.microsoft.com survey.watson.microsoft.com watson.live.com watson.microsoft.com statsfe2.ws.microsoft.com corpext.msitadfs.glbdns2.microsoft.com compatexchange.cloudapp.net cs1.wpc.v0cdn.net a-0001.a-msedge.net statsfe2.update.microsoft.com.akadns.net sls.update.microsoft.com.akadns.net fe2.update.microsoft.com.akadns.net diagnostics.support.microsoft.com corp.sts.microsoft.com statsfe1.ws.microsoft.com pre.footprintpredict.com i1.services.social.microsoft.com i1.services.social.microsoft.com.nsatc.net feedback.windows.com feedback.microsoft-hohm.com feedback.search.microsoft.com rad.msn.com preview.msn.com ad.doubleclick.net ads.msn.com ads1.msads.net ads1.msn.com a.ads1.msn.com a.ads2.msn.com adnexus.net adnxs.com az361816.vo.msecnd.net az512334.vo.msecnd.net Read more at: http://tr.im/hWbVh

Javi kako se ponasa pa da stavim i ja.

on se i sad ponasa skroz ok :), ovo ce samo da “ucvrsti” odnose izmedju MS-a i mene hehehhehe

ali bih svakako voleo da smaknem sve one aplikacije koje mi ne trebaju niti cu da ih koristim, sve sto je moglo ja sam vec smaknuo, ostalo ovo sto ne moze, e pa sad ce da moze…

Probacu vecers ili sutra. Ne skodi da se pogasi sve bespotrebno.

pa bas to :), cim dodjem sa posla odmah ga stavljam…

Ajde probaj pa napisi da li valja, stavicu i ja.

Ja nisam koristio konkretno taj program, neki drugi je bio u pitanju a te metro aplikacije sam brisao iz powershella i nema problema već danima. Samo sam weather ostavio.
Jedino što me do bola nervira, naravno ugasio sam šitčinu defender i sad svako malo javlja da nabacim neku zaštitu.
A za hosts, mislim da sam pisao već - džaba ti dodavao sve one silne adrese kad su whitelisted preko dllova i kad hoće komunikaciju samo zaobiđe hosts :smiley:
Od toga ništa, bar dok ne nađu sve dllove koji su u pitanju :slight_smile: