Windows 10

heheh za metro apps identicno mi treba samo Weather, i to je sveeeeee :stuck_out_tongue:

A za office biram instalaciju, stavim samo Excel, Word, i PP, na poslu Access jer mi treba i tu se zavrsava dalja diskusija za office. Cak sta vise imam LibreOffice koji vise korisim

btw, nasao sam nirvana wallpaper :smiley:

Bacio si sve gore kao da je ubuntu :slight_smile:

ja tako poslednje 10 i kusur godine :stuck_out_tongue:

Ne nego to je ona ljubav prema OSX-u pa dize gore da izgleda isto :slight_smile:

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Ja bih poludeo da mi to stoji gore :smiley:

Eh da mi je osx ne bi se bunio :slight_smile: dole precice, milina :smiley:

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

200x lakse, zasto?

Pa koji program pobogu ima komande dole, ajde recite sad? Ovako je sve gore, najmanje vreme potrebno za preletanje misem :P, plus ne setaju oci kao lude po ekranu… dakle BI-WINNING :stuck_out_tongue:

Evo ja koristim sva tri i svuda volim da je onako kako su namestili. Win mora da bude dole :slight_smile: osx gore. A sada imam na ubuntu malo gore malo dole :slight_smile:

Ipak cu ostati na 7-ci :wink:

**Windows 10 ne samo da ne dozvoljava pirate, već ne pokreće SafeDisc i Securom igre
**

Nova End User License Agreement stavka u Windows 10 operativnom sistemu je privukla puno pažnje pošto ukazuje da Microsoft zadržava pravo da pretražuje korisničke računare u potrazi za piratskim sadržajem i uklanja ga. Ova kontroverza je dala dodatni podsticaj debati o „špijunskoj prirodi“ novog operativnog sistema, pošto se ispostavilo da je gotovo nemoguće sprečiti prikupljanje raznih vrsta podataka i njihovo slanje Microsoft serverima, čak ni ukoliko se isključi Cortana, za šta se nagađalo da je bilo delimično rešenje.

Microsoft može da pronađe i blokira piratske igre na Windows 10 računarima?

Sada je jedan drugi problem od hipotetičkog postao vrlo realan. Naime, Windows 10 operativni sistem u ovom trenutku ne podržava aktiviranje SafeDisc ili Securom Digital Rights Management rešenja, pošto Microsoft tvrdi da su obe tehnologije nepouzdane. Postoji čitav niz igara koje koriste ove vidove zaštite, objavljivanih od ranih dvehiljaditih, tako da korisnici faktički sada ne mogu da igraju ove naslove. Naravno, ukoliko govorimo o varijanti baziranoj na diskovima, pošto Steam, GoG i drugi modeli digitalne distribucije nemaju ovakvih problema.

Predstavnik Microsofta je rekao da ova DRM rešenja suviše duboko zadiru u OS, te da se mogu iskoristiti kao rupe za kompjuterske viruse i drugi zloćudan softver. Kompanija smatra da su Securom i SafeDisc potencijalne opasnosti i ne planira da ih podrži u Windows 10 operativnom sistemu. U ovom trenutku, Microsoft radi na uskoj integraciji između Windows 10 mašina i Xbox One konzola.

http://www.benchmark.rs/vesti/windows_10_ne_samo_da_ne_dozvoljava_pirate_vec_ne_pokrece_safedisc_i_securom_igre-59299

Ima lista programa koje W10 detektuje kao piratske i uopste nije dugacka. Ne moze da navata igre, za sad.

Ali da, SafeDisc i Securom ne rade.

sredice rusi sve to, polako samo… Pa nece ovo olako da prodje

Nsa ima backdoorove u vecini danasnjih BIOS-a, svim novim intel procesorima i jos mnogo drugih naicna da pokupi podatke.
Ono sto je zabrinjavajuce je lakoca kojom korisnici svoje podatke daju. Koliko je samo ljudi pohrlilo na w10 uprkost tome sto znaju da se time odricu svake privatnosti. Nije zabrinjavajuc veliki brat koliko to sto se ljudi ne bune i ne traze alternative.

W10 je samo logicki korak unapred ka obezvredjivanju digitalne privatnosti i slobode. Ljudi su krivi sto to prihvataju.

Sta bi Kafka i Orvel sada rekli? :smiley:

Verovatno nista. Ali bi otvorili blog :smiley:
Vec smo pricali oko tih podataka. Evo ja sam stavio win 10 i ne znam sta sam ostavio previse?

Privatnosti ste se odrekli čim se konektujete na net. Ko to do sada nije shvatio ne znam šta da mu kažem.

Bravo nikola. A sad mi reci jel treba da im dajem podatke na srebrnom tanjiricu i kliknem da na svaki terms of use? Princip je u pitanju, ako se ljudi (kao sto jesu vec) nauce da ne cene svoju privatnost i slobodu, odatle samo na gore moze da ide.

ama bre sad se digla buka ne znam oko cega, ovo sve isto ali isto je i na 8.1, a i pre toga sto kaze nikola lepo, cim smo na net to je to, ode privatnost

Ne shvatas sta hocu da kazem, znam ja da sam se svakako tako odrekao privatnosti, ali necu da im dajem potatke dobrovoljno, neka koriste bekdorove i sl, necu da im kliknem yes na telemetry i slicno, iz principa a ne rezultata. :slight_smile:

Ma sve ja razumem. Ali opet ne mogu da se setim sta sam ja ukucao i dao im to na tacni? Nista nisam unosi, nista me pitali nisu posebno. To meni nije jasno.
Ali te odlicno razumem. Danas pristajemo na to. Sutra na to da im damo krvnu sliku, prekosutra da nas cipuju kao zivotinje!
Jasno je meni da je to logican sled stvari i da ce jednom neko zazaliti zbog toga.

pa to smo vec rekli da ima da se UGASI!!! Sta je problem onda?

To sto xyz masa ljudi ne gleda gde sta stiska to nije niti tvoj niti moj problem…

Isto tako kad nesto instaliraju NEXT NEXT NEXT i ne gleda sta potvrdjuje, posle eee imam virus, imam neki toolbar itd itd

Onda kazu radi mi sporo komp :smiley: tri dana mi ulazi na fejs :smiley: bla bla…