Iskljucio sam i ja defender ali ne javlja mi nista, verovatno je Avast preuzeo na sebe…
Da prijavim prvi veliki problem koji sam imao sa desetkom.
Koriscenjem VPN-a (generalno radi se o TunnelBear app) poremetio sam ocigledno neka podesavanja i kako sam ugasio aplikaciju tako wi fi vise nisam imao, pise Limited. Nebitno da li sam posle pokusavao i Lan kablom da povezem, ili da menjam milion stvarcica koje sam nasao u Settings, ne vredi jednostavno otislo je sve u p.m.
Citajuci slicne probleme naisao sam samo na jednog korisnika, koji imao istu situaciju kao ja od reci do reci.
Ali koliko vidim ni on nije resio problem…
Vecina spominje kako je jedino resenje da se vrati neka starija verzija Windows-a pa onda opet nadogradnja ili clean install.
Ako budem morao to da radim onda stvarno sve u p.m.
Eto samo da upozorim, a ako je neko imao slican problem i resio ga neka slobodno napise sta i kako…
Muka me hvata ako moram da vracam na sedmicu, pa opet iz pocetka…
EDIT: Uf uspeo, bez vece zaj3bancije. Samo odete u device manager, pa network adapters i tamo uninstall i LAN i WAN adapter (ali nemojte i drajvere). Zatim restart masine i kada se digne sistem sve ce se povratiti 
Uzgred, posto TunnelBear ocigledno ne radi kako treba, koji VPN savetujete za dobar rad u Win 10?
Nismo jos dosli do tog poglavlja
To jos nisam probao.
e ljudi da javim pa ono stavio onaj Destroy Win Spyware, pa nista, sve ok heheheh, smaknuo je one sranjske programe jos, samo weather sam ostavio, resto isao na pro mode pa lepo selektovao sve sto hocu da uradi, uradio… Restart i to je to
nikakvih utisaka dalje nemam, samo se nadam da me manje spijuniraju hehhehe
e da offline nalog imam, znaci online nalog jok, ne dam bre 
btw, kome treba
Windows 10 GOD MODE 
Na desktopu, kreirajte novi folder i nazovite ga TACNO OVAKO
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Momentalno se otvara sijaset opcija u folderu za sva ziva podesavanja
Odlicno programce 
Sent from my Nexus 5
Fino fino, w10 se dovodi u upotrebljivu formu
sad samo jos dx12
Ne znam jesam li kačio, ali ako još neko nije ljubitelj automatskog win updatea, možete ga ugasiti preko group policy ili tweakera a downloade skidati odavde, ono što vam treba.
http://www.portableupdate.com/
pokusavam da instaliram 10ku vec 3. put po ovom tutorijalu sto je vlada postavio i svaki put dodjem do onog dela kad odbrojava do restartovanja da bi nastavio i onda se restartuje i vrati me na pocetak…da biram jezik tastarure,vreme itd…sta moze biti problem ? laptop je u pitanju ako nesto znaci…
pa prestani da bootujes sa USB-a non stop
cim se prvi put restartuje, onda mu namesti boot sa hdd/ssd-a
da,to je bio problem,cudno nikad dosad to nisam morao da radim,hvala 
ako je namesteno u biosu da je prvi boot device USB, on ce uvek da bootuje sa njega kad god ima USB ustekan
ako se prilikom paljenja na BOOT OPTIONS izabere USB, a u biosu npr setovan HDD/SSD kao prvi boot device, onda ce USB bootovati samo taj jedan put a posle ako nista ne diras ide ono sto je u biosu namesteno
To se meni desilo kada sam prvi put u zivotu dizao sistem sa usb-a. Potpuno sam zaboravio. Trebalo mi je par min da se setim.
Rookie mistake hehehe
Sent from my Nexus 5
Američki tehnološki gigant Microsoft će prebacivati svoj nov operativni sistem Windows 10 korisnicima PC-a, iako oni za to nisu uputili zahtev.To pokazuje koliko je Microsoftu zaista stalo da korisnici starih verzija Windowsa predju na novu.
Dosad je 75 miliona ljudi, korisnika prethodnih verzija Microsoftovog operativnog sitema - sedmice i osmice, besplatno prešlo na Windows 10, tako što su prethodno uputili zahtev za to.
Microsoft učitava fajlove novog sistema na PC-ja korisnika preko Windows Update-a, svoje usluge za ažuriranje Windows komponenti. Prebacivanje će biti urađeno za sve korisnike PC koji su odabrali da primaju automatska ažuriranja od Microsofta.
Microsoft je za The Inquirer potvrdio da je reč o istinitim informacijama.
“Pojedincima koji odaberu da primaju automatsko ažuriranje kroz Windows Update, mi pomažemo da se pripreme za preuzimanje Windows 10 tako što im prebacujemo sve fajlove koji su im potrebni ukoliko odluče da pređu na novi OS”, rekao je predstavnik Microsofta.
Inače, kada je reč o Windows 7 i Windows 8 “pojedinci koji odaberu da primaju automatsko ažuriranje kroz Windows Update” su u suštini svi.
Zato, ako eksplicitno ne odaberete da isključite sva Windows ažuriranja, iza vaših leđa će se odvijati “tiho” preuzimanje.
Ako želite da isključite automatsko ažuriranje, idite na C:$windows.~BT.
Reč je o skrivenom folderu, pa treba da otvorite File Explorer i odaberete Organize > FolderOptions > View > Show hidden files, folders, and drives.
Nagrabusili smo :woot:
Sto? vec vidjeno. Kada je izasao win95 kao slucajno je nestalo neznam koliko hiljada i hiljada kodova i kopija u kini. Posle se to rasirilo po celom svetu.
Namerno uradjeno kao i ovo, prosto su time vezali milione korisnika za sebe.
Zato je meni winupdate iskljucen, pa prc, ubijen ceo servis, na 7ici do duse ;). Kuci na 10 sa onim UWT sam ga suspenZovao malo [emoji14]
Sent from my Nexus 5
Ljudi vidim dosta pozitivnih komentara za Windows 10 i imam nameru da uzmem original sedmicu ili osmicu i da je updejtujem na 10-ku, ali me interesuje da li crack-ovani programi i igre rade na originalnoj verziji Windows-a (konkretno za 10-ku me interesuje)? Da li je neko imao iskustva sa tim?
Čuo sam da nekad na originalnom OS-u mogu da prave problem crack-ovane aplikacije.
apsolutno nikada!!! cepaj slobodno… no ja ne vidim potrebu za originalom, isto sam razmisljao u pocetku kao ti, i jok… teram ovako…
jer taj upgrade koji ti je sad dostupan, za godinu dana vise nije, sta kad resis da menjas masinu ili da reinstaliras win??!?!
Onu opciju sto on ima restore i clean nema veze sa novim kompom tu ti nece raditi garantovano!!!
E sad.
Stavio svež windows 10 na tablet i ne radi zvuk. Stavio najnovije drajvere koji su za w8.1, neće. Čitao nešto po netu, isprobavao sve moguće na sto sam naišao ništa. Probao default drivere sa windowsa, opet neće. Kad idem na test sound izadje error “Failed to play test tone”.
Naišao sam negde da je moguće od skorijeg updatea da su jednostavno nekompatibilni driveri i da jedino što mogu je da cekam w10 drivere.
Imali neko jos neku ideju šta da probam?
Ako nista ne uspe vratio bih se na 8.1, pa sad, da li mogu samo da instaliram 8.1 sa usb-a? Da li ću imati licencu? Tablet mi je došao sa preinstaliranim windowsom, ali su mi rekli u ms supportu da posto je oem licenca ne mogu tek tako da ponovo instaliram 8.1, što iskreno nema nikakve logike.
Stigao ovih dana prvi major update (odnosno Upgrade build 10586) koji kada se instalira uradi neki polu-upgrade desetke, ponovo…
Iako sam uradio clean install kada sam ubacio Win u masinu, sada putem update-a on uradi opet neki upgrade, odnosno slicno tome…
I onda recimo nesto ostane kako je bilo, ali npr sto sam ubio sve app-ove iz marketa koji su po defaultu instalirani sada ih je vratio 
Pa sam opet morao DWS Lite da ubacim i ocistio…
Hoce da prate ljudi pa to je neverovatno