Windows 10

I ja sam juce jos stavio Windows 10, mnogo lepo radi, interfejs je dosta bolji nego kod Win 8.1. Jedino je mana sto su neke opcije bespotrebno zabili ispod tone drugih opcija (na primer, postavljanje “This PC” ikonice na Desktop).

Win10 ono sto je windowsu trebali godina od win95 do danas evolucija :slight_smile:

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Meni samo pukao office. Izvalili su da sam ga slabo platio :smiley:

Valjda pise u EULA da imaju pravo pored kradje fajlova i da ti iskljuce piratski softver. Ako je to istina, za ocekivati je da ce prvo puci MS-ovi produkti [emoji14]

Sent from my iPhone 6S

Pihhh, ubicu office ovih dana pa ponovo neki novi. Pa da vidim sta se desava. Mozda neku stariju verziju stavim. Sada imam poslednji a realno radi mi posao i onaj od pre 5 god.

Stavi KMSPico radice odmah

Sent from my Nexus 5

Hvala, baci neki link da valja ako imas.

Par postova iznad kad sam pisao kako se instalira imas i link

Sent from my Nexus 5

javi mi samo sta si uradio, meni sljaka normalno, jer program 2x dnevno obnavlja licence bez ikakvih problema, na 8.1 mi radi vec godinu i kusur

Cim stignem. Verovao ili ne ali nisam palio komp ima par dana. Gledacu sto pre, sada zena vise sedi za kompom tim nego ja. Pocela na nekom novom poslu pa joj treba i office itd… A ja nista sem mac-a i ne palim.

i pametno :slight_smile: hheheh

Da ali sada moram njoj da sredim PC da ona sve moze i zna da radi :smiley:

hmmmm sta ovo znaci za igre onda? U sustini mogu da nas karaju samo tako, tako ispada u ovoj situaciji. Sve imam utisak da se ovo desava samo ljudima koji imaju MS Account kreiran, ako je lokalni account ne bi trebalo da bude problema… Cim budem reinstalirao rekao sam sebi, napravi lokalni account!!!

Ja generalno ne vidim razlog za ms nalogom. Ima i fora da se napravi lokalni nalog pa da se samo unutar win storea signuje sa ms nalogom ako vam treba nešto od metro appova. Meni iskreno sve aplikacije koje sam probao rade bolje u desktop varijanti: skype valjda metro i ukidaju, viber je katastrofalan, twitter ima alternativa po kojoj su i radili metro aplikaciju - tweetdeck, jedino ako je neko ljubitelj facebook aplikacije pa da mu u system trayu izlazi notifikacija svaki put kad se neko javi na chat.

ja sam stavio cisto dok sam isprobao aplikacije, posle sam i zaboravio, a sada cu lepo lokalni i caoooo djaci

Stavio i ja ms na buildovima pre rtma i onda mi koristio mail aplikaciju koja je katastrofalna, reko ajd ok srediće je dok bude u final fazi kad oćeš prc.
I dalje j3b3no ne verujem da može da postoji mail klijent u 2015 koji nema opciju da poruku označi kao spam, a kamoli nešto naprednije od opcija.
Još i smara ono sa unošenjem passworda pri svakom paljenu kompa, znam da može da se ugasi ali opet.

pa ugasis majku mu, a i to je odlicna stvar ako vise ukucana koristi PC, vise nego odlicna, na poslu takodje… nije to za za****nciju :stuck_out_tongue:

inace braca rusi imaju neki app za ubijanje piraterije, Destroy Win10 Spy se zove tako nesto

http://www.diakov.net/7489-destroy-windows-10-spying-13.html

Znam za to, ima ih nekoliko. Pratim onog wzora na twitteru i na mydigitallife forumu par topica ali pročitah negde da i kad se sve blokirai i obriše opet idu podaci msu jer se kao vraćaju podešavanja i servisi na default da li kroz win update ili kako već.
Ja i dalje čekam neko trajnije rešenje, nije da imam gaming rig pa da mi je moranje da napuštam sedmicu :smiley:

ali ja i dalje ne vidim nikakvu bitnu pompu oko svega, isto je i na 8.1 sve… Male su razlike po tom pitanju na 10, ali se sad digla frka

Ma da se razumemo, nisu to počeli sa 10tkom, neki od servisa se čak identično i zovu na 8 i 10. A nije ni ms prvi koji je izmislio spying, logging, tracing, targeted advertising. ISPjevi, bezbednosne službe pa i browseri to rade godinama. Ako neko hoće privatnost lepo ethernet kablo nek iščupa i to je to.
Ja čekam da dobro iščačkaju i osiromaše sistem na najosnovnije stanje.
Od 20+ metro aplikacija s kojim dođe meni jedino treba weather. Ništa 2 browsera, cortana, finances, health i sve ostalo.
Više me podseća ovakav sistem na samsung rom pun crapware-a nego na ms os.
Uzimajuči sve to u obzir, bolje radi i takav nego 7ca i 8ca ali tek kako bi onda radio kad se sav ovaj crapware izbaci :smiley:
Ista praksa i sa office-om. Kao najbolja edicija je pro plus, uzmem da instaliram i vidi čuda nema opcije customize da odaberem šta mi od programa treba. Dobijem ceo office paket, onedrive, skype for buisness i šta sve ne a trebao mi samo word.