To za godinu dana je samo za insajdere. Znači ako uzmeš oem ili retail 8.1 od recimo pro edicije onda će ti i 10tka pro biti oem/retail ali permanentno.
E sad kažu da se aktivacija veže za matičnu i hdd, a i da napomenem da ima ljudi koji se žale da im nije prenelo aktivaciju na 10tku, ali izgleda da je to slučaj sa msdn ključevima tako da ako izbegneš njih trebalo bi da bude sve ok.
Isto znaju da zezaju serveri za aktivaciju pa se ljudima aktivira tek posle nekoliko restarta.
sad gledam da od 8.1 pa na dalje OEM licenca je isti pistolj kao i RETAIL, posto je na win 7 bila vezana za PLOCU prakticno i ako se zameni ploca ode licenca u tri lepe na OEM, retail naravno radi. E sad na 8.1 je izmenjeno i moze da se prebacuje licenca sa OEM na drugi komp, samo dok je aktivan 1 komp naravno. Dakle OEM here I come za 21.04$
in onda vidim ovo
OEM editions cannot be used for upgrades. You can do clean install, but not upgrade. Retail edition will upgrade and can also be moved.
malo za****no da se rastumace ove licence jer je od 8.1 promenjena politika, na bolje naravno, i sad odgovori na netu su mesani jer jedni pricaju kako je bilo do 7ice jedni kako je od 8ice pa na dalje itd itd itd…
Znaci idemo kod Wahada hehehe, mada ista cena je i na G2A ako se pretvori u evrima… Ali ono sigurniji nam Wahad heheh
Bes to ako fale posle updates… mada ima i tu resenja sigurno… elem, viscemo jos malo da se to iskristalise kako ce da ide dalje, mozda bude neka narodna ljudska verzija
Ima nekoliko aktivatora koji rade na svim edicijama, ja namerno uzeo instalirao 8.1 pro pa upgrade na enterprise da mi ne bi bio aktiviran i probao autokms. Radi i za w10 i za offfice 16 (pro plus sam probao). Ono klasika autokms pre svakog boota uradi opet aktivaciju i uvek stoji 180 days left, ne smanjuje se. Probao sam posle u vm i neki drugi aktivator koji mora manuelno na 6 meseci na enterprise ltsb i radi i to. Sad ne znam juče su valjda pustili ovaj sr1 il kako se već zove novi service pack, ali nemam neta pa nisam proverio da nije otišla aktivacija u večna lovišta.
Nije da otkrivam toplu vodu, ali vi znate da u Srbiji svaki student drzavnog univerziteta ima pravo na besplatne kljuceve? Po indeksu jedan kljuc za jedan sistem. Znaci mozete i sedmicu i osmicu, cak su izbacili i desetku. Hocu reci, jedan student vam moze napraviti 3 Win desetke bez problema. A ako ih imate vise poznatih ili ste vi licno studenti, mozete iskopati masu kljuceva
Da se ne pravim pametan, tako je na Univerzitetu Novi Sad, ne vidim zasto ne bi i ostali mogli.
Tako da, na moj indeks i od devojke koja je zavrsila pre 2 godine ali i dalje joj daju, masu kljuceva sam iskopao na taj nacin Ali cuvam ih nekoliko i dalje (ne prodajem), jer trenutno sam samo na jednoj masini to uradio a ostale su na piratima pa tek ako ne prodje kako treba ubacicu i na njih kljuceve.
I da ne bude zablude, sve verzije su full.
I sve su dzabe. Biras Home, Pro, 32 ili 64 bit, sta god.
Cak i US ili UK, sve ima.
Akademska ustanova mora da ima ugovor sa MSom, odete u IT sluzbu fakulteta i pitate, dobijete nalog na MSDN-u i hola dobijate licence za sav materijala koji je dostupan za studente
Licno na mom fakultetu, logujem se na MSDN preko sajta faxa. I sve skidam digitalno. Nema sta nema, svi zivi programi, serveri itd itd.
Skoro sve sem Office-a.