Windows 10

hvala ljudi, jedan veliki deo sa pogasio, ostalo cu sutra da likvidiram, malo su preterali sa povredom privatnosti ali ocekujem da ih tuze zbog toga.

jel ima negde da se kupi zvanicno kljuc za neku normalnu svotu novca? na G2A ja ne nalazim ili sam corav… Ne radi mi se ovaj upgrade, jer ako promenim nesto od komponenti ode mast u propast, a platio bih ga bes mi sve bar da znam da sam miran posle

Mislim da se kljuc za nesto vezuje, ako nemas email teorijski bi mogao da ga aktiviras na vise racunara.

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Windows 10: How to Stop Automatic Updates
1.Click on the Windows Start button and select Settings.
2.Within Windows 10 Settings, click on Update & Security.
3.In Update & Security, click on the Advanced Option link towards the bottom of the right window inside the Windows Update section. You should find yourself in the Windows Update section by default.
4.In the Advanced Options section, Windows will ask how you’d like to choose how updates are installed. By default, automatic is selected. Click on that drop-down menu and select Notify to schedule restart.
Ako nekome zatreba…

Stavio sam pre 2-3 dana. Nisam posteno ni ispitao pa ine mogu da kazem neku zamerku.
Za sada mi ok izgleda. Brzo radi, za sada.
E mene zanima da li je neko dizao na nekim starim kompovima. Kako se tu ponasa? Lako je da radi dobro na novim a sta je sa starim masinama?

Ja na sve stare stavio :smiley:
Mislim ne znam koliko stare mislis.
Recimo stavio sam na Hp Pavillion dv6000, i dva desktopa, tu negde 2010. godiste najvise, i nista ih nisam nadogradjivao od tada.

Mislim da sam svaki preporodio.
Sedmica kao da ih je gusila, a sada desetka mnogo brze radi.

I kad bi XP instalirao radio bi brže u startu, jer si očistio sistem, nemaš kamaru bespotrebnih gluposti instaliranih, servisa i ostalog, što ti usporava rad sistema. Nije to nikakvo mjerilo, što na početku radi brže. Treba malo sačekati. :slight_smile:

Upgrade sam radio, ne clean install.
Sve mi je ostalo, servisi, programi, sve zivo nabacano.

E to mene zanima. Posle. Nekog vremena. Imam neki stari HP kod mame pa da joj mozda dignem na win 10 ako brze radi. Jedino me brine sto je ona taman malo naucila na win7 i prelazak sa win XP na 7 je bio tezak. Bojim se da ovo nece lepo ici.
A i bratu hocu da stavim na neki Lenovo leptop koji mu sporo radi.

Razumem problem, ali sad je vreme da joj prebacis, posle ce biti jos teze.
Razlike nisu velike, prema tome naucice se. Sa xp na sedmicu je vec velika razlika :slight_smile:
Tako da mirna ce biti dosta godina…

i posle par nedelja kakvi su vam utisci,jel vredi prelaziti sa 8.1 na 10?Vidim da se mnogi zale oko privatnosti,ja se razmisljam zadnjih par dana mada nemam nikakve potrebe jer mi i 8.1 sjajno radi i nemam nikakvih problema ali opet kad vec imam mogucnost…

Ja smatram da vredi, sistem mi je vrh.
Ali slazem se i za to oko privatnosti, i mene malo kopka… Tj jedino mi je to losa strana

Jeste ****** za tu privatnost ali ko da nisu i pre pratili sve što radiš. Po meni bespotrebna paranoja.

A na koju privatnost konkretno mislite? Prvo nisam u toku, sta se desavalo? A drugo ako neko ko ima ukljucen komp na net ikad misli da ima privatnost onda je promasio vek. U 21. veku ne postoji privatnost.

Nisam se baš udubio u tematiku ali koliko sam shvatio primetili su ljudi da se veliki broj podataka uploaduje da li na ms servere ili gde već. A ko misli da tako nije već ihahaj godina i na prošlim windowsima bilo, ne znam šta da kažem :slight_smile:

Pa ja sam online od 1998god :smiley: Ako do sada nisu pokupili sta treba :smiley: :smiley:
Ma mene bas nesto cosak od avale zabole da li MS ima nesto moje. Ne bih voleo neki levak da ima ovako moje sve podatke. Ma da na kompu iskreno nemam apsolutno nista znacajno u zivotu.

Jedino što ja imam su serije i igre skinute sa torenta, i boli me uvo ako prate i gledaju. Osim ako sad ne dele podatke sa našom policijom pa da dodju da me hapse :smiley:

Ma na kompu gde mi je Win nemam cak ni torente niti nesto nelegalno. Bukvalno sve igre (sve tri :slight_smile: ) koje imam su original. Cak mi je i antiviris original.
Ustvari samo mi je win kraden :smiley:

spojene su 2 win 10 teme u jednu, ona sto se zvala Upgrade na Win 10 odmah je sada ovde…

Elem, sad ovako, clean install me zanima, dajem primer sta planiram da uradim i kako sam skapirao da radi citajuci MS faq i slicno…

1. Kupim WIn 8.1 legalan kljuc

2. Instaliram Win 8.1

3. Uradim upgrade na Win 10 koji se aktivira odmah, i legalan je jelte na osnovu upgrade-a i kljuca iz 8.1

4. MOJ PC i samo MOJ PC, tj sadasnji hardware je registrovan kao legalan, sad npr sa onim novim MediaCreationTool-om napravim Win10 boot usb, odradim fresh install, trebalo bi da je odmah aktiviran bez ukucavanja kljuca kako pise na MS sajtu

5. Ako promenim hardver nece ga registrovati vise kao legalan i u tom slucaju moram da se natezem sa MS-om za registrovanje

6. jel to to?

7. Hocu da bude legalan da se ne majem da skacem sa pirata jer s vremena na vreme ce mi trebati da odradim clean install po nekoliko puta, a posto je FREE UPGRADE godinu dana validan onda da ne bude opet za god i po npr Win 8.1 pa hocu upgrade ono prc… Jer sa ovim licenciranjem sada, ostaje mi registrovan sve dok je hardver isti pa i posle tih godinu dana free upgrade-a…

8,. Jos jednom jel to to? :smiley:

Odprilike da. Upgrade na windows 10 i onda clean install, mada ne moraš da praviš butabilan disk/usb, u opcijama postoji reset koji ti reinstalira windows.