VR {MT}

Ko nije probao, a iz Beograda je, evo o čemu sam pričao:

Nalaze se u mts dvorani (Dom Sindikata), momci što rade su super, pored 4 Vive Pro headseta imaju i Arkade, PS, Xbox, Switch, neke virtuelne veštačke stene…

Stvarno je dobro zezanje kad se ide sa ekipom i kad se rokaju zombiji u VR-u.

Imaju i KAT Walk VR, koji kao služi za potpunu imerziju, jer bukvalno hodaš po njemu i tako se krećeš u igri, međutim ortaci koji su bili na njemu nisu preterano bili oduševljeni, jer stvara motion sickness jer kontrolere držiš u ruci za oružje, pa se u borbama desi da slučajno zakačiš na njemu touchpad za kretanje/pomeranje kamere i onda se desi bukvalno da nogama ideš desno, a headset ti prikazuje da se krećeš levo, jer kačiš touchpad.

Sad se setih: imaju i Racing cube, ludački izgleda, gledao sam nekog lika dok je pikao Forzu Horizon na njemu. Ono bukvalno raj za gejmere, kad se pogleda šta sve imaju od opreme. Next level igraonica.

4 Likes

Velike. Velike reči. Nisam mogao da nadjem da li je ovaj novinar ikada pisao na temu VR-a, posto imam utisak da nije previse igrao VR igre ili nije generalno previse informisan o platformi. Mada je to normalno kod gejming novinarstva. Bitno da je on bio pozitivno iznenadjen. :grinning: Ja se samo nadam duzoj prici u ovoj igri. Ako bude 2/3 sata bice ogromni fail. Ali sumnjam, negde su rekli da je full igra, cak ima i cenu full igre.

Evo i misljenja nekoga ko se zapravo razume u platformu.

3 Likes

Dobro, experience je to, ako nije neki vrsni VR novinar to ne oduzima kredibilitet izjavi. Jedna od stvari specificnih za VR je sposobnost da impresionira obicne ljude i ne hardcore gamere.

Duzina, eh, takva je kakva je, ne ocekujem bogznasta (thats what she said), zapravo se ne secam ni jedne VR igre osim RE7 koja je nesto duze trajala.

Ovo sa interaktivnom okolinom, dodirivanjem vode i lisca… Ne znam kakav je stepen interaktivnosti bio u Alyx, posto je vidim to neki VR benchmark, ali ako stvarno bude dugacka igra mozda dobijemo odmah u startu killer app koji je nedostajao prvoj generaciji.

Za probanje hedseta malo mi je neverovatno da neko cak ni probao nije u 2023. Ja sam bukvalno umirao od zelje da probam pre 6 godina kada je najavljen 1st gen. Best day ever. Prva generacija HTC-a, mislim zapravo da mi je ovo drugo probanje bilo u zivotu… prvo je bilo u trznom centru Delta City, neki demo, ovo mi je bio prvi playable demo sa zombijima. Ovekovecila devojka. Kakva higijena covece, ovo je bila buducnost… ne stavlja se na onu stvar nego na glavu. Koje ste seka perse :slight_smile:

3 Likes

Whoa. Ovo desno je taj skupi? Kakav je ovo uzas sa Vive Pro, nadam se da na PSVR2 nece biti ovako, ima solidno bolju rezoluciju i cak bolju od tog Varjo 3 hedseta.

Inace najvecu ima neki HP-ov uredjaj, ali nije ni sve u rezoluciji, to ko kada gledas megapiksele na kameri a senzor katastrofa…

1 Like

Taj HP Reverb 2 zamalo uzeh prosle godine, ali sam se odlucio za Quest 2 (imaju istu cenu). Osim ciste rezoucije taj uredjaj malo zaostaje za drugima, kao sto su sam kvailtet displeya, fov, tracking i tako dalje. G2 vole ljubitelji simulacija. Sa druge strane Varjo ima Mini-Led displey, zato i vazi za high end headset.

Heh, vecina ljudi ne izgleda kul sa headsetom na glavi, to stoji. U ranjivoj si poziciji kad neko uleti u sobu. :smiley: Moja zena se navikla i pomirila sa svojom sudbinom. :joy:

3 Likes

Moja je bila jako posesivna prema VR kacigi. Pre nego sto sam kupio PSVR, bila je ubedjena da cu da se “preselim u VR svet”. :joy:

Samo dok ne prilazi s ledja i ne pokusava da interaktuje, to ume bas gadno da bude ako igras Resident Evil VR. Pa cak i za obicno gledanje filma.

Resenje je verovatno hedseat koji brzo moze da se prebaci u augmented reality mod i detektuje ukucane u prostoriji. Vlasnici macaka su vec u problemu, ali su verovatno navikli na takve stvari. :slight_smile:

2 Likes

:joy:

1 Like

Dobro ilustruje poentu, niko ne bi dao 1000e na ovom tehnoloskom stadijumu, ali ako bude zamena za TV, donese ultra realistican VR ili lame sex - shut up.

Ide to nekim svojim tokom. I 2D gaming je poceo stajanjem ispred monohromatskih kabineta. Ovo je nova tehnologija u kolevci, nov medijum. Momenat ukrstanja sa klasicnim gamingom je skup i rogobatan, ali ako bih pitali VR gde vidi sebe za deset godina na intervjuu za posao…

Neo re-materializing - The Matrix Reloaded

Super je u ovoj temi sto oni koji su kukali na skupe konzole od 500€ sada pricaju kako je VR od 1100€ ok cena :laughing:

3 Likes

To samo pokazuje koliko je percepcija vrednosti relativan pojam. Ako drugi cene svoje headsete po 3000e, 1000e ce ti biti povoljno. Plus, inflacija. Psiholoska granica za “skupo” pomerena je maltene preko noci sa 500 na 1000e, i to se odnosi na siri dijapazon nove tehnike.

Call of the Mountain je 69€. Ocekujem full AAA iskustvo sa 10+ sati minimum.

Ovaj eye tracking ce biti game changer.

Inace bacio sam pogled detaljnije koje igre se ocekuju i ima mnogo vise kvalitetnih naslova nego sto sam ocekivao. :exploding_head:

3 Likes

A bre, nisu normalni, ko ce da im da 70$ za VR experience. Full igra od 10h danas je malo veca regija u open world-u.

Msm… ne znam… ne mozes ni da odradis gameshare jer niko nece kupiti VR2.

Smaraci treba da promovisu VR sa niskim cenama softvera ako nista drugo.

Slazem se. 70€ je previse za trenutno trziste VR-a, bez obzira sto je full AAA igra u pitanju. Trebali su da je upakuju u bundle svakome da svako oseti pravu mogucnost platforme.

Slusao sam sinoc u jednom podcast u da je time to beat igre izmedju 7 i 10 sati.

1 Like

Pa, to svakako nije bas full igra, jer je Horizon mnogo duzi… ali naplacuju premium cenu za novu tehnologiju, pretpostavljam.

Moracu onda i ja da jurim taj bundle… jer split guest nosilac nema smisla, kome posle da prodas.

Pa jeste full, samo nije open world, nego je linearna prica. Spin off. :slightly_smiling_face:

A za Horizon se mozemo dogovoriti da ti dam account ili neka kombinacija da odigras.

2 Likes

E cool, hajd cujemo se… ako ti je main acc bezveze da se cimas, mozda napravimo neku kombinaciju. Mozemo se dogovoriti i za druge VR igre, @n00dle isto uzima nadam se na izlasku?

1 Like

Nije cimanje za main account, samo cu prvih nedelja meseci stalno visiti online. :smile: Inace sam otvoren i za account kombinacije. :grinning: Nije problem.

2 Likes

nope, od mene je vr dosta dobio – imam dva uredjaja koji mi samo prasinu skupljaju. Na stranu sto bi me lidija usmrtila da sad uzimam treci tokom ove globalne inflacije, dok ne vidim da je zaziveo ekosistem, s igrama koje vredi igrati, slaba vajda. Previse traze a premalo nude.

:+1:

Every game announced / in development:

2MD: VR Football Unleashed

Across The Valley

After The Fall

Affected: The Asylum

AfterLife

Aliens VR

Altair Breaker

Alvo

Among Us VR Ancient Dungeon

Awesome Space Asteroids