VR {MT}

Ja sam za da se napravi neki dan za MP

1 Like

Možda vikend varijanta? Radim po smenama pa može da bude malo teže za organizaciju radnim danima.
Samo da uklopim to i sa CoD gejming sesijama s ortacima :grin:

Ja bas ne mogu vikendima, jedino nedelja uvece eventualno

Može i radnim danom ali samo kad sam u prepodnevnoj smeni. Najbolje da napravimo neku Whats App/Viber/šta_god grupu pa da se tamo dogovaramo.

Ugrabio sam procurele 3D modele i.stl fajlove za Deckard kontroler i odradio rough 3D print da osetim kakvi su u rukama.

Ono sto mi je zapalo u oko:

• pecurke su “normalne” velicine, kao na Steam Decku. Na Questu, Pico i PSVR su mesto manje. Zapravo su iste peckurke kao na Decku;
  • pozicija d-pada i dugmica je bas slicno PS kontroleru. Na Steam Decku je ista pozicija ali je vise skuceno na malom prostoru, zbog manjka prostora;
  • nema nigde usb-c port na modelu, znaci bice verovatno replacable AA baterije
  • nesto je duzi i veci od Q3 kontrolera taman da lezi u ruci kao obicni kontroler
  • Ovo zaista jeste obican kontroler razdvojen u dva dela i veliko odstupanje od usvojenog standarda. Drago mi je sto Valve pokusava nesto drugacije.

Sve zaista govori u prilog tome da ce na neki nacin reklamirati ovaj headset ne samo kao VR uredjaj nego kao odlican uredjaj za flat gejming. Bice interesantno videti sta planiraju.

4 Likes

Nije mi bas jasno koji je bio cilj ovog printanja (also - nisam znao da imas 3D printer). Da ga osetis u rukama, oookkk :smiley:

Ja ne znam sta cekate ljudi sa 2D gamingom i filmovima na Questu 3, jeste da ce Deckard imati 4k micro OLED ali i ovo je sada perverzija.

Veliki dzojstici mi se ne svidjaju, ipak. Sve je takodje vec vidjeno, dizajn nema nista posebno i neuobicajeno, tehnologija pomalo stagnira. Ali dobro, nece se baciti ni ovaj upgrade kad vec skupljamo headsetove ko blesavi. :smiley:

Inace moram da kazem da su dzojpedi na PSVR 2 nesto najgore sto postoji na licu zemlje.

1 Like

Ali PSVR2 je zapravo jedini VR za mainstream publiku :grinning: + je sad na lepom popustu.

Simpaticno je videti da postoje ljudi koji su samo na VR-u ovde(bar tako deluje), ali to je uglavnom entuziasticna publika.

PSVR2 cu i verovatno uzeti, ali gde su first-party igre?! To je generalno najveci problem sto VR nije idalje toliko mainstream.
Znam za dve igre koje bih na VRu igrao, a to su Horizon i Alyx.

1 Like

Ne mozes tako usko da gledas, ima 100.000 VR igara, VR je mnogo vise od par first party igara. Stalno potenciram koliko je dobar za filmove, za 2D gaming… PSVR2 je bas igracka i treba je posmatrati kroz prizmu igara ali vec Meta Quest 3 je “ozbiljnija” stvarcica.

Generalno VR ti je prozor u buducnost. Mozes igrati i samo jednu igru u nedogled kao ja Kayak - veslas u nekom drugom svetu, nisi vise “ovde”. GT7 ti je takodje full experience.

Opet kazem, kul sto ima svoju publiku i drago mi je da vidim da su ljudi posveceni VR-u ovde, ali meni kome sam sve to vec probao ne zvuci uopste primamljivo.

Sve dok Sony ne bude rekao “izvinite, ali sledeci GoW i TLoU su VR only i svi resursi nam idu za to, vi ostali cete dobijati po par naslova za flat-screen” to nije to za mene.

Svakako, navijam za VR buducnost i verujem da ce u jednom trenutku i to biti moguce.

2 Likes

VR grafika je zahtevna, AAA gaming je skup i rizican i zahteva maksimalan userbase a to su standardni korisnici sa obicim konzolama. Postoji sijaset razloga zasto ih ne zanima VR u ovom stadijumu. Ne moze da se svede na cenu ili nedostatak igara. To je vise posledica.

Ono sto ce se desiti je da ce VR prodreti na zadnja vrata kroz 2D big screen, productivity i druge forme entertainmenta. Meni koji vec 7 punih godina koristim tehnologiju to je jasno. Gaming ima previse mana iako je interesantan i uzbudljiv, jednostavno je trenunto previse neudoban, antisocijalan…

Za max 10-tak godina VR ce da bude esencijalna stvar. Nosicemo i na ulici AR naocare, a kuci ti nece zapravo trebati ni jedan drugi ekran jer ces imati pravi pravcati bioskop za 100e. Relevantnost fizickog prostora ce se smanjiti, nije ni bitno gde sedis nego koliko dobar headset koristis. Nemojte uopste da ulazete velike pare u skupe stanove, televizore i automobile. Za deceniju dve svet ce biti potpuno drugaciji, zahvaljujuci VR-u.

Jedan od razloga zasto ljudima predlazem da se sada upuste u VR pored toga sto ce kul biti pricati unucima, je i break period za mucninu. Ako sada preguras VR motion sickness nece ti kasnije trebati posebni supresanti za osecaj mucnine. Treba malo vremena za to, nekoliko godina, ljudi sa VR “miljazom” su tu u prednosti velikoj.

1 Like

Jel sve VR igre se mogu igrati na psvr2? Nije valjda da postoje ekskluzive za metu ili neki drugi VR uredjaj

Loosing VRginity je nesto kroz sta bi svako prosao posle cesceg koriscenja VRa :grin:
Mnogi nisu ni svesni mucnine koje ce dobiti posle samo desetak minuta u istom.

Nah, ne bas sve, ali je dovoljan “upad” u tu dimenziju.

1 Like

Jel mozes da mi preporucis sta mi moze biti interesantno?

Nemam ga jos, nemoj nista mene da pitas, koristio sam ga dosta puta kod drugih haha
Ali kapiram po prici ljudi da ti je Horizon odlican uvod u celu tu pricu.

Hteo bih da probam pre eventualne kupovine ali 4000 rsd necu da dam za 24h. U dilemi sam da li bi mi se svideo i da li ima sta za igranje.

Ako ga kupis legalno, uvek imas ona prava potrosaca gde mozes da ga vratis za 14 dana ako ti se ne svidi.

Batman Arkham Shadow, Asgard’s Wraith 2

@kiboli98

Ovo da je psvr2 jedini mainstream se nadam da je bilo sarkasticno je l da :smiley:

Ne bas.

Ako dovedemo u pitanje Meta-mafiju i PC.
PSVR2 je najjedostavniji uredjaj sa kojim ljudi mogu da otpocnu VR-gaming.

Vrlo kul sto se “najskuplji, najbolji i najkomplikovaniji VR sistemi” nalaze na PC-u… ali niti imam WindowsPC (emulator samo kada mi je bas potrebam), niti imam zelju da ga kupim i provedem vecnost namestajuci ga.

Sve sto pisem su licni stavovi, ali kako primecujem, i stavovi velike vecine ljudi koje poznajem.

Ne znam da li je lakse da ukljucis uredjaj, skines na njemu sta zelis i igras za fazon 10-15min od prvog ukljucivanja ili da kupis uredjaj, onda i playstation 5, onda krenes da vuces kablove po sobi i da pravis razmestaj, onda da skidas igru na ps5 i onda pravis prostor i pazis da se ne sapletes od kablova.

Kontam tvoj licni stav, ali za psvr2 ti treba ulaganje od 800€ dok za Quest duplo manje. Da ne nastavljam da pricam o tome koliko je vise user friendly

Plus meta uredjaji su se prodali oko 30mil, psvr2 valjda ispod 2.

Definicija mainstreama

1 Like

Prvi put cujem za te brojke i interesantno ako je tako. Kontam da je to zato sto Meta pravi one jeftinije verzije…

Samo stvarno ne poznajem nikog ko ima Quest, a poznajem vise njih sa PSVR2.

Idalje mislim da je cimanje sa PC-em too much, a da ne pominjemo komponente za isti.
Svako ima svoje i guess. Nekim ljudima je citav proces sklapanja PC-a terapeutski, za sta se definitivno ne mogu rilejtovati :sweat_smile: