Ne kontam ovo, na sta mislis?
PlayStation verzija ukoliko bi neko kupio samo to.
ahh ok.
Strava. Ovo me bas interesuje.
Same, vrtim Quest reddit i iskoci ovaj trailer. Deluje zanimljivo.
Dobio malopre review access za igru, tako da će biti opisa na vreme.
Zavrsio Metro i iskreno… nisam odusevljen. Mislim da je dosta stvari dovelo i uticalno na to da me igra ne privuce ni malo, a davao sam joj sansu tokom celokupnog igranja.
Prva stvar je ta da sam verovatno sebe “nahajpovao” i da sam ocekivao ni sam ne znam sta. Druga stvar je prica, jer me to sve oko natprirodnih stvari od celog metro serijala najmanje privlaci, a kako je to ovde glavni fokus samim tim me je odmah razocaralo.
Cela igra mi je nekako “rusty” i mehanike/komande, level design, gameplay i grafika. Svaka od ovih stavki ima probleme koji su bas bas vidljivi i kvare sam uzitak igranja.
Mehanika/komande su bas lose i nisu precizne. Svaki drugi put umesto sarzera, uzimao sam ranac i ako lepo igra kaze ranac uzimas preko ramena, a municiju na grudima. U svakoj situaciji je to bilo veoma da kazem stresno i kvarilo uzitak. Takodje barem 5 puta sam skinuo filter na maski umesto da uzmem sarzer, dosta puta igra nije detektovala da hocu da uzmem pistolj iz holster-a i onda krenem da pucam prstima u prazno . Sve su ovo veoma problematicne stvari i trebalo je da se poprave, da se unapredi detekcija. Poslednja 3 chaptera sam zavrsio bez kalash-a jer nisam ni znao da ga je igra nekako izgubila.
Gameplay je bas ono “prost” i sve se svodi na 3 stvari, otvori vrata, zavrti ventil, daj struju, 3-4 puta zapali mrezu i jasi vozic sa mitraljezom do zla boga. Gde je neka osnovna vrsta nadogradnje oruzja, mogucnost dodavanja silencer-a kako bi stealth-om prošao neke deonice. U celoj igri postoje 2 naseljena mesta gde mozes da imas neku interkaciju sa zivim ljudima i to je to.
Level design i chapteri su lose dizajnirani, previse chapter-a (12) od kojih jedan i po je recikliran od predhodnih, kad se saberu voznje vozicem bukvalno traju kao jedan ceo chapter, a posle drugog puta vec postaje dosadno i oduzima vreme za dzabe. Moglo je sve to drugacije da se upakuje, da bude oko 8 chaptera, bez ponavljanja i dosadnih voznji i napucavanjem sa voza. Destrukcija u igri ne postoji, interakcija za svetom je minimalna i nije precizna.
Na kraju grafika, ne znam da li sam video jednu teksturu da izgleda krsteno. Pogotovo za one objekte koji su uvek ispred nosa (khm vozic khm). PC verzija je bila u pitanju i sve je bilo odvrnuto na max, a opet su NPC-jevi gubili poligone i teksture u daljini, teksture poda su bile nikakve i svi ti objekati sa kojima si uvek u dodiru su izgledali prosto i mrljavo. Da sam igrao Quest 3 verziju i da se ovo desavalo bilo bi ok, jer to je to sto hardware moze ovako ove stvari su stvarno nedopustive na PC verziji.
Ne znam da li mi je HL Alyx pokvario PCVR gaming i sad ocekujem taj nivo interakcije sa okruzenjem, preciznost mehanike/komandi, a i izgleda sa graficke strane. Nije ni HL Alyx imun na to, ima i tamo mrljavih teksura ali to su neki supporting objekti sa kojima nemas interakciju.
Jedno mesec dana su me ili vozali na KP za zamenski strap, ili odmah odgovarali da nema u nabavci a oglasa brdo. I sta cu, pravac Kina.
Ronjam i naidjem na neki kao “brand name”, Binbok. Stiglo danas, mega lako se namesta i apsolutno je ogromna razlika u odnosu na out of box smece. Verovao sam kad ste pisali, ali ovo je bas druga dimenzija.
Primetno nije bele boje i poteska je baterija, u startu osecam da mi vuce glavu, ali privikavacu se.
I da, naplatili mi carinu na paket od 40usd. Jer im se moze.
Bukvalno 90% tog sajta. Prijavim svaki takav oglas, uopšte mi nije teško. Prezirem ih
Šta se dešava sa Apple Vision VRom? Jel i dalje hajp?
Ne po toj ceni.
Hype je bio i prosao u skladu sa cenom i velicinom trzista kojem je namenjeno.
Ja sam vise puta hteo da povucem obarac, ali 4.000e je previse kako god da gledas. Meni je manje vise jedino microOLED koji nudi privlacan i rezolucija. Ali izlaze krajem ove godine, pocetkom sledece PCVR alternative kao sto je Meganex superlight 8K, sa cenom od ispod 2Ke.
Inace Apple je planirao sledece godine da izbaci jeftiniju verziju Visio Pro headseta, ali su odustali.
Koliko lanci snabdevanja i analiticari primecuju, trenutno je plan da se sledece godine ili pocetkom 2026 izbaci Vision Pro sa M5 cipom, a “none-pro” varijanta je za sada odlozena za 2027 ili dalje.
Takodje Apple razmatra trenutno mogucnost da izbaci Ultra Light headset tj naocare koje ce koristiti iPhone kao racunarsku jedinicu, tj. puck. Ima smisla. Mada su to vise MR naocare nego VR naocare, ali slican je segment. Isto doduse godinama udaljeno.
Mene i dalje interesuje samo Deckard. Opet se pojavio u data-miningu poslednjeg SteamVR updejtae. Mada slobodne procene nece to pre 2026.
Odustao Apple od premium VR uredjaja.
Jako je veliko ulaganje za PCVR. Mislim da ako neko hoce da uspe i ostsvi trag, mora imati standalone verziju jer ti Primaxi i ostala sranja su za teske entuzijaste koji imaju 2-3k za komp ako ne i vise, samo u VR svrhe
Šta mu je sad pa to?
Kao Valve Index samo novo
Da, naslednik Indexa prosto receno, ali ce biti mnogo vise od toga.
Ima brdo razlicitih glasina i leakova, u svakom slucaju high-end PCVR headset, verovatno sa mogucnosti da se “obicne” 2D igre renderuju na virtualnom platnu u 3D, ukoliko to korisnik odabere.
Verovatno planiraju u tom smislu da poguraju headset kao virtualni monitor jer ce imati displeje izuzetno velikog kvaliteta i rezolucije (microOLED).
To bi trebao dev da uradi 3D prezentaciju igre da bi uopšte funkcionisalo.
Pitanje je koliko timova bi se odlučilo za taj dodatni rad jer je 3D televizija umrla godinu dana nakon što je izašla.
Ma jok, radilo bi nesto na foru ReShade / Depth3D / VorpeX-a. Nula poteza mora dev da odradi. Nije to nista novo, ima vec na PC-u, samo bi ovo bilo bolje implementirano.