Eh ne pamtim kad me poslednji put neko nazvao mladim
Fala ti samo na tome, ulepsa mi dan. Radim u industriji gde su svi mladji od mene, navikao sam da budem najstariji u sobi.
Ali da, imas pravo. Ja sam se opekao s dva rana vr uredjaja koji nisu bas vredeli para kad se sve sabere. Al to je cena koju placas ko early adopter.
Generalno sam prilično zadovoljan sa igrom, i uklapa se u neki look & feel Meta 1st party igara. Takodje sam mnogo manje impresioniran nego što sam očekivao moram priznati. Iz više razloga. Let me explain:
Teško će biti konkretno ući u priču šta mi se svidelo, šta i ne baš bez ulaska u spojlere. Ono gde ne moram ući u spoilere su bugovi u igri. Definitivno najbagovitiji VR release koji sam ikada igrao. Dobro, možda ne baš, ali je svakako visoko rangirana na ovoj neslavnoj listi. Propadanje kroz mapu, game-crash, upadanje u teksture, nemogućnost uzeti gadgete sa svog tela, samim tim i nemogućnist progresa u igri itd itd. Više puta sam morao ići “Reload last checkpoint” jer je progres inače bio nemoguć. Srećom je reload uvek pomogao. To će se ispeglati (nadam se), tako da će za neke igrače u budućnosti biti nebitno. Takodje bih zamolio “meni sve radi savršeno” publiku da me se mane , ima dovoljno recenzija online gde ljudi imaju brdo problema, biće bolje, ali je situacija sada takva, kakve jeste.
Combat je fenomenalno prenet iz flat igara, nudi raznorazne upgrejde, različite neprijatenje itd. Tu zaista nemam zamerke. To rečeno, igra jeste fizički malo zahtevna, treba mlatarati rukama, i postoji sasvim realna mogućnost da će ova igra biti krivac za razbijene televizore, zidove, slomljene ruke, pa i jadnih ukućana koji su slučajno prolazili pored vas kada vas je ekipa Tyger guards zaskočila. Generalno može i sedeći da se igra, i minimalno da se mlatara, ali igra je definitivno osmišljena za stojeću igru. Osećaj izvaditi smoke bombu iz ruke, širenje plašta pri „letenju“, bacanje bataranga i batclaw a je fenomenalan.
Kao Batman Arkham igra, ovo jeste punokrvna Arkham igra. Bez ikakvog pogovora. I to je fenomenalno. Toliko različitih poznatih karaktera, još malo neiskusni Batman (radnja se odigrava nakon Origins a pre Asylum) definitivno solidna priča, veliki twistovi, pa i jedna stvar (velika!), koja do sada nije nikada uradjena u Arkham igrama (mislim ). Developeri jesu rekli da im je Asylum glavna inspiracija, ali nisam očekivao da će 90% igre smestiti u Blackgate prison. To nije loša stvar, više stvar ukusa ili bolje rečeno očekivanja. Ništa iz trailera me nije spremilo za to. Takodje velika “tajna” igre da igrate jedan solidan deo igre ne kao tamni vitez nego ste preko dana undercover prisoner “Matches” Malone i obavljate raznorazne zadatke preko dana. Kako bi ste preko svake noći pobegli u tajnu pećinu ispod zatvora i ogrnuli odelo Batmena.
Za grafiku neću previše sa komentarišem, pisano je već. OK je, prihvatljiva, ali svet definitivno pati jako od nedostatka detalja, repetativnim itemima, posterima, i teksturama. Interakcija sa okolinom je manje više nula. U ovoj igri recimo da to može još da prodje, jer Arkham serijal sam po sebi nema neki element lootovanja. Medjutim bilo bi fino da su se u tom pravcu malo više potrudili, samim tim jer imaju više različitih collectables-a za koje su se potrudili po svetu da ih razštrkaju. No dobro, ako nekoj igri može tako nešto u VR da se oprosti, onda je to ovakva igra. Inače neki likovi su uspeli igru na Q2 da pokrenu.
Batman je odličan dodatak u VR biblioteku. Nije sve baš po mom ukusu i očekivanjima, ali kako je videti po reakcijama sa interneta radi se defitivno o nekom generalno odlično prihvaćenom naslovu.
Za mene lično, 8/10
Uz Wanderer Remake, Behemoth i Metro ovo mi je bila najisčekivanija igra godine. Interesantno će biti na kraju podvući crtu i videti kako ih kotiram na kraju. Batman nije uspeo da se probije u moju TOP 10 listu, dobio je počasno mesto br. 11.
Nesto me Batman ne drzi bas, pa sam probao Asgard’s Wrath 2.
Bokte, kakva igra. I combat, i puzle, divine/mortal gameplay…plus i sidequestovi, codex svega sto se sretne, looting. Neverovatno mi je za sada.
Meni AW2 nazalost nikako nije legao. Iz različitih razloga, a mislim najviše jer mi je svet bio nekako neubedljiv i nisam imao volju da se vratim. Ali nije ni blizu loš kao AC Nexus, ta igra mi je jedno od najvećih VR razočarenja ikada.
Bukvalno nisam igrao AW2 of kada sam kupio headset prošle godine. Danas sam i ja baš skinuo da odigram malo do utorka kada počinjem Metro Awakening .
Meni AW2 daje i taj grandiozni osecaj, sa cutsceneovima koji se desavaju u celom prostoru ociju, miks mitologija, pa i ta cartoony grafika umanjuje nedostatak ozbiljnije grafike. Dok Batman puca na taj gritty, dark fazon, a uopste nemam taj dojam u naocarima (na snimcima po YT izgleda mnogo bolje). Ali pre svega, ne vuce me nista Batmanu (tek sam u zatvoru, nastavicu nekad) a AW2 odigram svaki dan po sat vremena dok ne pocne ovo cudo da mi smeta na glavi, i bas mi je zabavno.
I jos ima onaj neki zaseban (roguelike) mod. Svaka cast za kolicinu contenta.
Uskoro izlazi odlična VR vožnja, voziš bagije, fizika i osećaj su do jaja, i održava se turnir za kreatore trenutno. I ja ovoj PR ribi rekoh, ne nisam ja za to, za vožnje, još da se takmičim, ma daj, samo da se obrukam, onda videh da je turnir async, ono svako može da igra koliko hoće dok ne postigne najbolje vreme. A u odnosu kako ti napreduješ kroz te trke, tako te stavlja sve sa boljim ghostovima tih igrača koji su u turniru. I kao ajde da probam, nisam bio tu do malopre i rekoh, da uključim malo.
I za sada sam prvi i to 3+ sec ispred drugog… Turnir traje do 10. i kontam da će sigurno neko unaprediti vreme, ali ova dva kruga za moje najbolje vreme sam bukvalno najsavršenije vozio, okej napravio sam možda dve greške koje bih morao da ispravim. I da ubijem još sekund maksimalno, ali više od toga pojma nemam.
Ako budem među prva tri na kraju, dobiću 10 ili 15 ključeva za igru za giveaway. Ako budem prvi, dizajniraću svoj livery za auto i rukavice i kacigu ako budem drugi, samo za rukavice i kacigu.
Inače, bacite pogled, odlična je igra, jako kul i zanimljiva
Steam + Quest 3 zbog clarity. Steam + PSVR2 zbog deep blacks jer ova igra moli za to.
Ali…
Mnogo jednostavno, kupiš za Meta Quest i onda Redeemuješ besplatno igrtu za PC preko Meta Link App. Imaš obe verzije, Standalone i PC. Jedino što ćeš morati čekati do sedmog da bi igrao jer Quest i Meta Store nemaju Early Access koji počinje za… nešto više od pola sata.