Uncharted 4: A Thief's End

Opusti se i uzivaj i ne citaj sta mi trabunjamo…

[quote=“lesa, post:157, topic:10654, full:true”]

Opusti se i uzivaj ne citaj sta mi trabunjamo…
[/quote]U to niti ne sumnjaj, da nece uzivati.

E pa da kazem koju rec, sad kad sam zavrsio igru.

Eksplozivno finale i emotivni kraj, bila mi skoro suza u oku. Epilog je jos taman sve lepo smirio i zaokruzio celu pricu. Gluma na momente ko zive ljude da gledam, svaka cast. Daleko smo stigli.

O grafici sam trubio naveliko, nema tu sta puno vise da se kaze. Engine koji moze sve. Nije svaki krajolik bio da ti dah stane, al detalji su uvek iznova impresionirali. Gomila, gomila detalja.

Voleo bih da je bilo vise spektakla. Mislim da je ona mid-game sekvenca bila high-point po tom pitanju. Nekako sam se nadao makar jos jednom kreshendu.

Gameplay definitivno najdosadniji aspekt igre. I to bukvalno – u drugoj polovini kampanje mi je cesto bilo jednostavno dosadno. Teska srca to moram da priznam, al sta cu. I o tome sam dosta filozofirao, da ne gnjavim opet.

Sve u svemu, kapa dole Naughty Dogu, napravili su jednu od onih igara sto definisu konzolu. Ali The Last of Us mi je i dalje ubedljivo njihovo najbolje ostvarenje.

1 Like

Ja sam stigao do Skotske, vidio fenomenalan prizor sa onim snijegom i sarenilom, odradio screenshot i ostavio to za veceras da na miru igram :smiley:

Ono sto mi je upecatljivo za sada je da su se bas potrudili da naprave dobru pricu, i odmah se vidi razlika u odnosu na prethodne djelove. Druga stvar, fokusirali su se i na najmanje detalje: prodjete pored ogledala, drake se zagleda u sebe; sta god da uradite, neko od likova ce to prokomentarisati, sa tim sto tu ne mislim na svakodnevne radnje nego na neke neocekivane; zatim ps one u njegovoj kuci i ono sto slijedi, interesantan detalj… Ima tu jos nekih sitnica kojih sad ne mogu da se sjetim ali iglavnom vidi se da su dali sve od sebe.

Problem je sto ne uzivam previse dok igram, ne zbog igre same po sebi nego mi je jednostavno dosadilo da sve ono radim. Pentranje, pucanje, haos, repeat. Ne bi to bio toliki problem da ja ne poginem 50 puta na mjestima gdje uopste ne bi trebalo da se naidje na problem, i to mi ubije volju. Ali uopste kada se objektivno analizira igra, veoma je kvalitetno odradjena do poslednjeg detalja. O vizuelnom aspektu da ne govorim, tu objasnjavaju neke stvari.

Jedna stvar mi se neprestano mota po glavi dok igram Uncharted 4- kako li ce tek sledeci TLoU da izgleda bog te mazo… Imaju sansu da oduvaju kompeltnu industriju video igara i da postave neke rekorde koji ce se tesko skidati. Tesko da ce to propustiti da urade, tako da je novi TLoU po meni vrlo vjerovatan. Ako nista drugi, ovi kz Sonya ce ih natjerati da ga naprave.

Privodim kraju polako U4. Povlacim ovo gore sto sam napisao da mi je igra na trenutke dosadna, naprotiv, bas sam uzivao igrajuci je i skroz mi odgovara dinamika, odnos akcije i platformisanja. Mislim da sam blizu kraja, pa kad zavrsim pisacu vise, ali definitivno mi postaje na neki nacin zao sto ce se sve ovo uskoro zavrsiti.

Sve u svemu po meni bas lep zavrsetak, lepo su odradili…

Zavrsio sinoc U4. Prezadovoljan sam, ovo je bio bas fin nacin da se zavrsi Nathanova prica i da se stavi tacka na Uncharted fransizu. Bas se vidi da su se maksimalno potrudili oko svakog detalja, i posebno me iznenadio kvalitet price, koja je za klasu bolja od prethodnih djelova. Potraga za blagom najpoznatijih pirata u istoriji, Libertalia, lokacije, sve je fino ukomponovano u cjelinu, da ne pominjem kako su prikazali Nathanovu vezu sa ostalim likovima kroz vrijeme. Takodje ovo je prvi Uncharted koji nema nekih nadljudskih, nerealnih elemenata (ko je igrao prethodne djelove zna na sta mislim).

Vidi se uticaj koji je ostavio TLoU, sto kroz dizajn nivoa, dinamike gameplaya, pa i epiloga koji neodoljivo podsjeca na pocetak TLoU-a. Kao da im je ovo posluzilo kao dobra priprema za TLoU2.

Sve u svemu prezadovoljan sam igrom, ovih 16h koliko sam je igrao sam bas uzivao, i mislim da je sada pravi trenutak da se stavi tacka na Uncharted fransizu. Sve sto su mogli da smisle su obradili, tesko da se moze uvesti jos neka inovacija. Tokom cijele igre sam znao kada ce mi se sta desiti, kada ce se most srusiti, kada ce nastati kompletni haos, tako da je po meni odlicna odluka Naughty Doga da se sa ovom igrom oproste od Nathana Drake-a.

Svaka im cast. Jedni su od rijetkih koji su ostali dosledni sebi i nisu negativno promijenili igru nakon trailera, vec su je poboljsali. Naughty Dog i CDPR, treceg nema.

Sad cu jos jednom da odigram TLoU, nista drugo mi se ne igra trenutno.

1 Like

[quote=“S.T.A.L.K.E.R, post:163, topic:10654, full:true”]
Naughty Dog i CDPR, treceg nema.

[/quote]Stavio bi ja tu itekako treceg, sta?! Pa Rockstar :sunglasses:

RS pa tri prazna mesta pa ND pa tri prazna mesta pa onda ostale poredjajte kako hocete

Ma rockstar pa 100 praznih mjesta pa svi ostali, right.

Svjesno sam ga izostavio, nisam njihov ljubitelj. Prema tome, na mojoj listi ostaje neprikosnoven tandem ND-CDPR.

Ne znam zašto, ali ja imam neku averziju prema Ubisoftu. Nekako su mi plastični…

Sledece nedelje prvi dlc

Zavrsio i ja! :no_mouth:

I dalje mislim da igra ima ozbiljne pacing issues, manje flash and bang a vise pentranja i eksploarcije nece se svideti svim ljubiteljima serijala, al kao celina zaista ostavlja utisak grandiozne avanture. Uncharted 4 je kruna necega sto cemo jednog dana pamtiti kao zlatno doba non-VR akcionih avantura. Ne znam kuda ce ND posle ovoga. 2D tehnologija je dostigla sa Unchartedom 4 maltene svoj limit, a to ne kazem olako. Posle Uncharteda 4 videcemo “diminishing returns” gde drasticno poboljsanje kvaliteta tekstura i modela nece doneti momentalno vizuelnu satisfakciju, a zahtevace mnogo jaci hardver ako se bude islo u 4K / VR pravcu. I say, da ce Uncharted 4 biti najlepsa igra jos duuuugo. Grafika je pretvorila u prah i pepeo sve sto postoji i sto ce se pojaviti u naredne 3-4 godine. Kakav 4K, kakvi bakraci, paranormalno je sta su uspeli da izvuku iz PS4.

Jako mi se svidela i prica o prokletstvu piratskog blaga, nacin na koji su uklopili narativ i akciju, gradjenje karaktera i facijalne ekspresije, bez preterivanja sve je na nivou holivudskog blokbastera. Voleo bih vise onakvih E3 nivoa, ali, eh, mora se nesto ostaviti i za buduce narastaje.

Ne znam da li ima smisla baciti se na multiplejer. Nedostaje mi prokletog prostora na HDD-u, ali bih ostavio U4 kao monument sadasnje generacije. Ceka me i nedovrsena Uncharted kolekcija, tacnije stao sam negde tacno na polovini drugog dela - ali ne znam kako ce mi to sada sve delovati, posle svega ovoga…

Slazem se u potpunosti.

Sad ne znam sta da mislim :stuck_out_tongue:

Bez sale, pacing bas i nema veze sa elementima gameplaya. Ako je okvir price dobar nezavisno od radnji na ekranu treba se osetiti svrha i urgencija. Ja licno u Unchartedu obozavam pentranje i platforming, sa onakvim divnim okruzenjem…milina. Mada treba da je mnogo zahtevniji i neizvesniji svakako da bi pruzio uzbudjenje.

Napucavanje nikad nije bilo najjaca strana igre, a i toga ima skoro u svakoj igri…

Jel si probao Uncharted 4 ili komentarises na osnovu youtube snimaka i tudjih misljenja?

Bojim se da te nisam bas najbolje shvatio… :confused:

Ne komentarisem U4, vec generalno Uncharted igre…

Pacing moze da bude odlican bez obzira da li pucas ili se penjes. Nadam se da je sada jasno :wink:

Ja sam pomislio bas juce sta se desava sa tim uncharted 4 hipom kao da je zamrao a danas padawan pise :slight_smile: ko sto kaze prekanator gameplay i neke stvari su kod uncharteda uvek bile lose ali pored drugih vrsno uradjenih stvari to se i ne primeti kao mana.

Uncharted je uvijek imao problema sa napucavanjem m, ali U4 je to znacajno popravio. Nije savrseno, ali je svakako bolje od prethodnih djelova.

1 Like

Ima li neko da ima nalog sa ovom igrom? Ako ima da mi se javi, presao bi je u sedam dana, a ne bi ostao duzan