@xbox360a: imas teme za takve stvari i sve pise. Forum nije bas toliko pretrpan temama pa da ne mozes da se snadjes!
MOZE svaki
svi xbox 360 su isti, razlika je samo u opremi nista drugo
Mogu i Jasperi da se JTAG-uju ali datum proizvodnje X-Box-a nesme da bude stariji od 18.6.2009 i dashboard mora biti onaj 2.0.7371. ili nizi.
Pozdrav !
Odlucio sam kreirati hdd prema ovom tutorijalu i imam jedno pitanje za koje se nadam da ce mi neko moci odgovoriti. Dakle, u svim tutorijalima za upotrebu hddhackr alata se spominju SATA diskovi. Dali je moguce koristiti SATA II disk (tj. podrzava li xbox sata 2 standard?). SATA II nudi duplo vece brzine prenosa podataka i trenutno je na trzistu moguce pronaci samo ove diskove. Konkretno zelio bih kupiti slijedeci disk:
Scorpio Black 2500BEKT 250GB SATA2 2.5’’ 7200 rpm
Hvala unaprijed
Bitno ti je da bude SATA hdd a da li je SATA ili SATA2 je nebitno, svaki SATA2 moze da radi i kao obican SATA hdd, samo gledaj da uzmes odgovarajuci model koji sljaka sa Xboxom.
Takodje ne bi ti bilo lose, ako nije velika razlika u ceni a ne bi trebalo da bude, da uzmes hdd od 320gb jer sad u septembru izlazi Xbox sa 320gb hardom a samim tim ce se pojaviti i firmver za pravljenje 320gb hdd-a.
WD2500BEKT - 250GB podrzan je i moze da se napise, ako ti je potreban Backup FW HDD i flashovanje HDD za xbox PM.
Pozdrav
Momci hvala puno Imao sam hdd od 120 GB kojeg nikad nisam do kraja napunio (disk se pokvario, a kada sam ga otvorio gle cuda - WD Scorpio Blue od 160GB), tako da mi je 250 GB vrh na koji cu ici bez obzira na to prosirenje na 320 GB.
Ja bih va savetovao da uzimate hard diskove iz serije BEKT(ja licno imam u mom laptopu WD5000BEKT) to je black serija, koja je ujedno i najbrza moguca u ponudi. Ova serija ima brzi read/write od ostalih a ima istu cenu kao i BEVT. Ne igram se na konzolama ali sam PC freak
za XBOX mislim da nema veze da li je brza ili sporija, u kutijama su sve spori HDD drajvovi. Ko voli nek izvoli
Da li iko na forumu prodaje ovakve diskove ili makar oficijalne xbox hdove?Trebao bi mi jedan od 120 GB…
Pozz svima na forumu,zamolio bih za pomoc!!!Posto posedujem konzolu arcade sa 256mb karticom i hard wd 320gb iz Tuta koji sam lepo sredio po ovom uputstvu, interesuje me kako da ga ubacim u konzolu, jel me brine da ce laser uskoro da rikne.Kako sam skontao potrebno je da nabavim neki stari hdd sa kucistem ili samo kuciste i samo zamenim hdd,ili mogu da ga nekako ubacim unutra?
Hvala unapred!!!
ps.Unapred se svima izvinjavam ako sam postavio pitanje na pogresnom mestu,smatram da bi taj Tut.isao zajedno sa ovim za hdd.
treba ti kuciste za HDD. sad dal je hdd u njemu pa zamenis, ili je kuciste prazno pa stavis ovaj tvoj, uopste to nije bitno.
treba ti ovo:
nek te ne buni ono 120gb sto pise, mozes da stavis kakav oces unutra
i nemoj da nas pitas gde moze da se nabavi takvo kuciste i dal ima neko za prodaju, pogledaj neke aukcijske sajtove ili neke kupujem prodajem sajtove…
Tako sam i mislio, upravo sam nasao jedan na limundu,samo nisam bio siguran.Posto imam radnju za racunare vec duye vreme,ove stvari mi nisu strane,cak sam odmah rastavio konzolu cim je stigla,misleci da mozda ima jos koji sata prikljucak za interni hdd!!Hvala ti jos jednom!!!
Ovo sam jedva čeko jel teško naći odgovarajući hard da bi se to na njemu izvelo.
Nije, u svakoj malo vecoj prodavnici tehnike ces ga sigurno naci…
Pozz svima na forumu, posto sam konacno nabavio kuciste za hdd sa 20gb hardom, resih danas da ubacim WD 320gb serije BEVT koji sam prethodno odradio po tutorijalu.Ubacim ga u novo kuciste i prikljucim, ali nista ne vidi,kao da ne postoji.Kada vratim stari njega lepo vidi.U pitanju je Fat box sa Falconom iz 2008 i malo starijim dashom.Sta moze da bude problem,da probam da hdd pripremim u drugom kompu,neznam sta moze da bude?Hvala unapred…
ako ne znas da uradis, posalji meni ja znam.
Ocigledno nisi ga pripremio za XBOX.
Moguce,pokusacu ponovo na drugom kompu,pa se javljam ako opet nece.Jel nema veze sto je starija konzola sa starim dashom,jel svaka moze da vidi hdd do 250GB?
Ako imas hard od 320gb onda nemoj da pravis hdd od 250gb vec napravi od 320gb, postoji hddss.bin, nadji ga na netu.
A druga stvar, ako si koristio HDDHackr 1.22 onda skini i probaj najnoviju verziju dal bese 1.24 ili 1.30, mozda ti tada uspe
PA odkud neko da ti pomogne kada ne zna koji DASH ima???
podrska za 320gb je skoro uvedena, tj sa GERAS 3 konzolom.