Ne zna se to jos uvek. Microled je relativno nov.
A jbg zaboravio sam da vi ucite od vestacke inteligencije ![]()
Bolje nego od vlastitog novčanika
Sve je to ok slobo ali evo ta ista vestacka inteligencija meni kaze da se oled pojavio 2008 godine a miniled 2021.
Dakle jos uvek neistrazeno po pitanju kvarova. Lg-jev oled je od 2013 godine. Hteli ne hteli morali su ga usavrsiti ![]()
eno meni chatgpt napisao SAMNOM. Rekoh brt…
Može da pogreši, ali baš retko jer on ne piše tekst već ga generiše na osnovu statističke sklonosti.
Fun fact ali ono što je verovatnije je da je imitirao “vlasnikov” žargon… ![]()
Micro led kao panel naravno da je trajniji, ne treba ti chat GPT da bi to shvatio. Znamo da je OLED sranje iz aspekta potrebnog bejbisitovanja i dugovecnosti. Ne uzima se Microled da bi ti trajao 100k sati nego jer ljudi nemaju para za dobar OLED i Microled je supstitut. A kvalitet slike direktno zavisi od toga koliko ima diming zona, izmedju ostalog (ako zanemarimo ostale aspekte..) nije isto Microled na Ipad Pro koji izgleda maltene kao OLED i Hisensu sa tri i po diming zone. Pojedinacni low end modeli Hisensa - bogtepita koliko ce to da traje…
Sony MicroLED je fantastičan, ali sam prestao da ga preporučujem jer bi bio kriminal gledati ga “iz uglova”. Tako da to može samo ako ste samci i nemate prijatelje koje zovete na filmove ![]()
Onaj peak-brightness može da zaslepi toliko da se pitaš gde je granica i zašto bi uopšte hteli nešto jače.
Koliko para toliko muzike,hoćeš high end tv za malo para micro led a ako imaš keš i ne brineš za pixele i što vremenom umire a pritom imaš 2k eura onda oled je prava stvar
Ja imam Hisense već nekih 4 godine i radi top, boje šljašte kao lude, oni koriste Samsung display-e ako se dobro sećam. Ne kažem da neko mora nužno to da kupi, ali ovako kao neko ko koristi, odličan je tv. Za gaming tek ima dobrih opcija za sliku, manji input lag itd.
Kako vam se cini LG B5?
Dobro je što uzeh G5, a dvoumio sam se zbog Dolby Vision 2. Izgleda da HDMI 2.2 i Dolby Vision 2 ostaju za 2027. Taman za next gen konzole.
G6 minorno poboljšanje u odnosu na G5, prvenstveno brightness (iskreno ne znam gde će jače od ovih 4000+ nita koje ima G5, oči peku bukvalno), ali je zato C6 ozbiljan upgrade u odnosu na C5, pošto i C model sada dolazi sa tandem OLED panelom.
Nema poente puno brinuti za TV iskreno.
Niko neće kupivati TV svake godine, a svake godine će izlaziti bolja verzija. Kupiš ono što je u trenutku dobro i ne gledaš šta dalje izlazi ![]()
Ovo bi bilo top. Imam 2 komada kod kuce i imam dzojstik skuplja prasinu.
Kod nas u Srbistanu nije podržan cloud gaming. Ali ovo je odlična stvar, testirao sam prošle godine kod drugara u Beču na Samsung tv-u i top je fora. Samo kontroler nakačiš i pokrećeš Halo i Doom lagano.
Na bilo kom televizoru može da se instalira xBetter Cloud i radi xCloud i sve igre bez problema. Koristim ga kako na TV-u tako i na retro konzoli i na telefonu.
Ovo zvuci kao neki tutorial u najavi ![]()
Kako to izgleda u praksi?