Televizori

Ma brine me da nešto ne zeznem prilikom spuštanja TV-a, pogotovo jer nemam više zaštitnu foliju, koju sam imao kad sam ga montirao.

A i ne znam jel se lako posle uklanjaju otisci prstiju sa ekrana OLED-a? Onaj stari Samsung je bio pakao, mada ono je više bio plastični ekran.

Danas sam se upoznao sa VRR flickerom na TV-u…

Good times…

1 Like

Skines i spustis tv na krevet.. ne moze bezbednije i lakse od toga.

2 Likes

Uzeo sam klincu ambilight philips 43’’ uhvatio ga na nekom suludom popustu. Ne znam sta bih ti rekao, prati boje onoga sto se prikazuje na ekranu, u pocetku imas neki wow efekat pa ti sve lepo, posle par dana oko navikne i vise ni ne primecujes. Jedini plus je sto ti ne treba nikakav izvor svetla uvece u sobi/boravku.

@markic
Uhvati tv za ivice, i polako ga stavi na krevet face down, i nece se nista desiti.

3 Likes

Aj bre sta je to. Moj tv nema VRR i da vidis kako AC Valhalla i njihov engine radi, igram druze udjes u grad screen flickering samo takav , a zaista ne znam gde cu sa televizorima doslovno samo jos u wc-u ga nema.

Uspeo da rešim sve. Preživeo TV :smiley:

Sad sam full setupovan.

5 Likes

Pa šta znam, ja odavde koliko vidim - deluje mi da je malo nakrivo. :joy:

3 Likes
3 Likes

Koji od ova dva tu su sa cijenama 55”

Slobo avangardo! Ništa Samsung i LG, samo neka je kontra neka :rofl:

1 Like

Gledam poređenja i na Comparison between: 64.5" TCL 65QM8K, 64.5" Hisense 65U8NQ

Meni nekako pobednik TCL

1 Like

4 Likes

Samouništenje

4 Likes

Jel ima neko savet za neki solidan VESA 200x200 nosač za Samsung 55”. Skuplja mi prašinu stari TV, sad kad sam prešao na OLED, pa bih ga montirao na zid u spavaćoj sobi.

Tražim nešto najjednostavnije, da ne štrči previše od zida, i eventualno da može malo da se tiltuje, ako bude lošija vidljivost, pošto će biti malo više postavljen. TV je po specifikaciji oko 16kg bez postolja.

Ne kontam, jel mogu da gledam i VESA nosače koji imaju u specifikaciji do y x y*. Ili* moram isključivo da tražim one koji su 200 x 200.

Šta mu dođe ta reč do, jel su fleksibilne dimenzije ili?

Mozes sve bas sve. Skoro sam ja uzeo klincu za sobu za nekih 2500din. Odlican je.

2 Likes

Pozdrav, kako vam se cini LG OLED48B53LA? Inace imam xbox x i porucio sam ga za 84k.

Zet je kupio TV drugi nedavno i od jutros mu se javio jako cudan problem. Ima Xplore TV smartbox od A1 i daljinski od smartboxa. Prilikom pojacivanja i smanjivanja zvuka na daljinskom od TV njemu prebacuje kanale na smart boxu. Samo od jednom se pojavilo ovo sranje iako je regularno sve radilo.

Mi smo probali sledece i nista nam nije pomoglo:

1. Iskljucili HDMi CEC i na TVu i na smart boxu
  2. Factory reset i TVa i Smartboxa
  3. radili hard reset smartboxa (isklucili napajanje i drzali power taster 30sec)
  4. Zvali korisnicku podrsku da vidimo da li mogu da nam pomognu, zena je 15 puta trazila da joj ponovimo problem jer ne shvata situaciju :joy:
  5. Rasparili i uparili ponovo smartbox daljinac pitem BT

Jako je glup problem, ovo bukv prvi pit vidim u zivotu. Ako neko od vas zna resenje bilo bi super u suprotnom nzm gde da trazim dalje…

Dakle, koji proizvođači i modeli televizora za 2026 vredi gledati? Opet sam ispao iz tokova.

Lg,samsung i one kineze tcl i hisense

2 Likes