Televizori

Treba vam novi razlog za kupovinu novog TV?
Dolby predstavio Dolby Vision 2 :grinning_face:

2 Likes

Taman skupim lovu za OLED i rekoh uzimam konačno i ja to čudo tehnike i to LG G5 65" čim se pojavi kod nas po razumljivoj ceni i sad izleti novi Dolby Vision, stvarno sam baksuz :grin:

Šta sad raditi, čekati nove Dolby Vision 2 modele ili kupiti ovaj sad. Mislim kontam da ono uvek će biti bolje, ne važi baš za TV, jer eto recimo prethodni DV je bio 10 godina u upotrebi, pa mi sad nekako meh da dam 2k+€ na TV, koji već sad ne podržava najnovije standarde, a realno će se koristiti makar narednih 5 godina…

Joj živote, vrećo govana :joy:

To je kao ona vecna dilema.. da li uzeti PS5 ili cekati PS6? Kada izadje PS6 a da sacekam PS7
Dok cekas da izadje nesto novo ide zivot…

Kupuj G5 ne razmišljaj

2 Likes

DV2 zvuči malo mutno iskreno, ali interesantna stvar je da ce novi Apple TV izaći istog trenutka kad i ovo… pa postavlja se pitanje koliko će ovo biti velika stvar.

Čitava poenta Dolby Vision-a generalno jeste da prikaže sliku što bliže onome što su tvorci zamislili, dok Dolby Vision 2 pominje dosta AI, a to definitivno nije kako su tvorci nešto zamislili.
Ali opet, AI može da bude izuzetno koristan u rekonstrukciji slike starijih 1080p. Ko bi znao.
Ako uzmem u obzir sve ovo biće dobro ako čip od G5 uopšte podrži DV2.

Mene interesuje npr. ako Apple TV podrži sve te rekontrukcije, zašto svaki DV tv ne bi mogao da podrži i prikaže sliku? :thinking:
Ili ćemo konačno dobiti “prave” 12-bit panele?

Ne znam koliko ti je hitno da uzmeš TV, ali možda da sačekaš bar 9. Sept Apple-ov Event gde će možda razjasniti o čemu se radi? :grinning_face:

2 Likes

Ma sačekaći svakako 9.9. Jer jurim i dalje negde G5 verziju sa standom, bukvalno niko živ je nema, a i onaj ko ima, traži ludačku cifru, maltene za iste pare mogu uzeti kod nas u radnji LW verziju sa 5 godina garancije i videti da nabudžim neki 3rd party VESA stalak.

Bilo bi fino kad bi recimo kupovinom novog Apple TV-a dobili pristup DV2 features-ima i na DV1 modelima, ako je zaista samo AI u pitanju i procesor , ne vidim razlog zašto trenutni paneli ne bi mogli da reprodukuju taj novi DV2.

Uletela mi odlična ponuda za LG G5, tako da sam na kraju odlučio da ga naručim, trebalo bi da mi stigne u utorak, ko će čekati taj Dolby Vision 2, ako zaista bude čudo tehnike, lako ću prodati ovaj i uzeti neki naredni model, mada sudeći po ovome, LG za sada ne planira implementaciju DV2 standarda:

kakva ponuda za g5? koliko te izaslo?

1 Like

1900€ za 65" verziju sa standom. Do sada je bila najniže na 2100€, a prosečno na 2300€. Bar na KP.

2 Likes

Ok je cena. Posalji link ako ima jos na stanju.

Uzeo sam ga na KP, ali nema ga više, on konkretno je uzeo na iPon.hu, mogu da ti prosledim eventualno link do oglasa.

Mada ja sam skeptičan dal će ga uopšte i biti za mene :rofl:

Pošto taj iPon, mesec dana nema na stanju, onda se pojavi i čim neko kupi jedan komad, odmah nestane i nema ga narednih mesec dana. Bukvalno da nisam video mejl da je back in stock i cimnuo lika da ga naruči, bio bi Out of Stock, a lik mi reče da će javiti danas jel stiže sutra, nema ga, ne zove :rofl:

Biće na kraju ipak nema :rofl:

1 Like

Poboljšanje koje donosi Dolby Vision 2 na jeftine televizore je veće nego što biste očekivali Poboljšanje koje donosi Dolby Vision 2 na jeftine televizore je veće nego što biste očekivali

Konačno stigao i meni OLED.

LG G5 u verziji od 65":

Brutalan TV, juče sam tek malo stigao da ga testiram, uveče pustio 4K REMUX Blade Runner 2049 u default podešavanjima TV-a i padoh na dupe.

A verujem da može i još bolje da se kalibriše slika, ali to tek moram da istražim.

Dajte neke savete, na šta od podešavanja treba da obratim pažnju. Čuo sam da se obavezno ugasi Energy Saver mode, vidim da neki kažu da više nije problem ako ti u HDR-u stoji Pixel Brightness na 100, jel ima istine u tome? Ili da snizim malo?

Sad mi je cilj da u narednim danima nabavim neki dobar soundbar, razmišljam o Samsung Q800F, on je negde oko 450€, cenim da bi bio sasvim solidan :smiley:

17 Likes

Color Temperature obavezno na Warm 40, mnogo mi teško da gledam kod prijatelja ono veštačko plavilo :smiling_face_with_tear:
Sharpness i one ostale gluposti isključi.
Inpute za konzole stavi na ‘PC’ da bi bili 4:4:4… mada sve to možeš nadješ na netu.

1 Like

Vredi li ambielight?

Isto kao i u kolima, ničemu ne služi

3 Likes

Nakon 7 dana sa G5, moram reći da sa oduševljen. Stvarno next-level. Da mi je neko rekao da će sve izgledati duplo bolje na OLED-u, ne bih mu verovao.

Ali sad sam u maloj anksioznosti, pisao sam ovde da sam impulsivno uzeo Q990D soundbar, predobar deal je bio, a znao sam da ću u nekom momentu sigurno uzimati soundbar.

Elem, uzeo soundbar, ali kad sam montirao TV, budala, uzeo i montirao stand na nižu visinu, 40cm. I sad treba da skidam TV, odšrafljujem stand, podignem ga na 85cm i vratim nazad. Bog nek mi je u pomoći.

I još skinuo i onu zaštitnu foliju, tako da predstavu nemam kako da izvedem tu operaciju, svaka pomoć je dobrodošla :smiley:

Koliko sam shvatio najveci problem je sto moras nove rupe u zidu da busis??
Ako je tako nista, samo lagano i bez nervoze. Sredicea ti sve to, bez brige.

Ma jok bre, nije na zidu, već na standu na TV stalaži. Samo treba da spustim TV negde, te da ga okrenem na ekran i odšrafim stalak i podignem ga na viši žljeb.

Pa sta je tu problem?