Obrt u zapletu ![]()
Odem ja u Emezetu… nije bilo tog modela kojim sam hteo…
pogledam oko sebe i stoji na popustu LG 55 Nano Cell.
Ja kupim ![]()
Pa bolje si prošao ![]()

Stvarno sam hteo Hisanse ali se prosto nije dalo.
Zato sam i isao u Emezetu. Oni uvoze. Ali su izgleda sada prodali sve zivo zbog popusta.
A ja sam bio u fazonu sada sam usao u radnju i bez TV ne izlazim ![]()
Recimo da sam bas glup… cemu sluze ovi sareni dugmici na daljincu. Mogu li se programirati posto mi izgleda da ne sluze nicemu.
Mogu verovatno uz button mapper na Android TV-u. Inače kad si u podesavanjima pojavi se na ekranu šta koje od tih dugmića rade. Npr reset to default > crveno dugme.
Nisam video… samo da ima neke veze sa TV kanalima koji su preko antene.
Jbt to niko ziv vise ne koristi oni zauzmu 4 dugmeta za to. A ukinu korisne dugmice. ![]()
Da si uzeo Hisense ne bi sad imao tih problema. ![]()
Verujem… stvarno sam hteo. Ali su bili pusti posle crnog petka. Ostali neki bas slabi ili neki bas bas skupi.
Naići ćeš već negde ![]()
Btw i za teletext je to, sad se setih ![]()
Toliko “volim” te klosaraonice da to i ne znam ![]()
Dobih konačno ugovor na neodređeno, pa se razmišljam da se počastim nekim OLED televizorom ![]()
Iako još nisam siguran u tu odluku, čisto malo da istražim tržište, do sada sam koristio samo Samsung modele, trenutno sam na 55" Crystal UHD-u iz 2021. Jel LG i dalje važi sa neprikosnovenog lidera po pitanju OLED-a?
I da li možda sačekati ove nove modele (C5/G5) što su predstavljeni na CES-u?
I jel vredi razlike u ceni model iz G serije, u odnosu na C seriju?
LG je definitivno trenutni lider u OLEDu.
Mada moj glas ove godine ide miniLED-u, tj Bravia 9.
Sve iskreno zavisi od toga sta zelis od TV-a.
Ako zelis nesto tehnoloski najnovije i zanimljivije, tu je Sony. Peak brightness na tom TVu “gori oci” u mracnoj sobi, doslovno. Neces imati perfektne-crne, ali ces imati nesto blizu toga.
Bravia 9 prvi model flagship televizora koja je zasnovana na njihovom monitoru koji reziseri koriste za snimanje i produciranje holivudskih filmova. Malo veci minus moze biti ugao gledanja koji je idalje gnusan na LED/miniLED-u.
Takodje, ako imas vise konzola, uz Bravia-u 9 bi bilo pozeljno da imas i Bravia Theater Bar 9, jer Sony iz nekog razloga u 2025. idalje ima samo 2 HDMI 2.1 porta na TV-u… tako da bi ti soundbar ili bilo kakav reciever, u neku ruku, dodao HDMI portove.
TV se u zvanicnim prodavnicama kod nas krece od 450.000din pa navise, za model od 75inca. ![]()
LG OLED je u drugu ruku bas sigurica, a tu uvek biraj G liniju.

Imam c1 i c3. Razliku ne primecujem a trebalo bi da je c3 mnogo svetliji recimo. Tako da uzmes c4 ili c3 ako ti je mnogo za c4, svakako neces pogresiti. Ne znam sto bi uzimao g seriju, osim sto je tanji ne vidim svrhu.
Hmm G4 je svetliji.
A TV realno nece kupovati svake godine ![]()
Bolje da pukne s novcem jednom i ne razmislja do nekog narednog perioda.
Inace, bez sprdnje, postoje ljudi kojima nijedan OLED nije dovoljno “osvetljen”.
Mnogo veći peak brightness imaju G serije…
Od CX do C4 gotovo je neprimetan pomak, dok G4 ima skoro duplo veći…
Ako nekome treba vise od ovoga sto ima c3 po danu onda skidam kapu zaista… cak i c1 se vidi super po danu. Svetla nikad dosta, ali čemu - naravno marketing - više je bolje
i nisam za to da se pukne neka lova ogromna na G seriju ako nema odviska novca, jer izlaze novi modeli svake godine, uvek se nesto novo ubaci tako da ne znam stvarno koliko vredi…