Televizori

LG ce resiti softverom sve sto treba na seriji 10, siguran sam. @umnjak nemoj vise odlagati 4K ako za boga znas :slight_smile:

Definitivno sam odložio kupovinu, imam solidan full hd tv 55’,tako da ću sacekati godinu dana pod uslovom da se ne pojavi ponuda koju neću moći da odbijem😉

Ajd kada svi pitaju nesto da pitam i ja :smiley:

Da li ovaj TV ima problema sa panelom ako se igra duze??

LG OLED55CX9LA

Koliko duže? :grinning:

12 sati dnevno, da, 3,4,5 sati, ne.

Ja sam skontao za vikend da ne mogu na tv-u da igram, džaba oled džaba sve. Vraćam se na monitor cim izadje nesto adekvatno.

Pa vikendom sigurno preko zime i po 6-7 sati…
Planirao sam pored monitora za FPS da uzmem TV za neke voznje ili cak neku SP-COOP igru…
A i netflix me smara na 27"

1 Like

Da, to je ultimate tv koji mozes trenutno da uzmeš. Ne bih se brinuo za burn in u tvom slučaju nije previše problem. Inace, cx imas u varijanti od 49 incha, mnogi ga koriste kao monitor. Cak ima i gsync.

Sta je zapravo taj problem? On se pojavi ako tv radi dugo i kada ga ugasis sve se sredi ili ostaje neka fleka ?
Ima 48"

Ali je 55" jeftiniji

Ako npr igas fifu lupam 12 sati dnevno, posle godinu dana npr ce ti ostati gore levo rezultat “upecen”, svugde gde ima puno statickog prikazano.

Ima na YT dosta primera i testova na ovu temu i bas za ove televizore jer su jako popularni.

Ali mislim da ti ne bi trebao da se brines na tu temu.

Ko brine za burnin efekat na OLED televizorima, bolje da uzme QLED ili DLED varijante i da ne lomi glavu. Ima male razlike u slici, ali je TV daleko jeftiniji, a opcije su iste. Na kraju posle 2 dana razlika u slici će biti zanemarena, jer i na QLED (samsung) i na DLED (LG) je slika perfektna.

2 Likes

OLED televizori imaju gomilu problema nezavisno od burn ina, za to ti ne pomaze nikakav bejbisiting televizora, ali imaju najbolju sliku, tako da, srecno u panel lutriji.

Znaci u sustini kada nisam u nekoj igri bolje tv ugasiti nego da u pozadini zjapi Xbox ili PS interfejs jer ce kroz godinu dana dva sistema postati jedan XD

2 Likes

Koliko sam bio zagrejan za OLED, uništiste mi svaku želju za njim :joy: meni tv skoro nikada nije ugašen :grinning:

Zbog slike jeste, ali kažem zbog igara koliko vidim nije preporučljivo :roll_eyes:

Ljudi udjite u neku bolju prodavnicu i pogledajte panele i razlike u slici izmedju njih.
Pa prosudite da li vam se isplati igratu “lutriju” ili biti mirni sa standardnim ekranima koji po kvalitetu ne zaostaju. Generalno priča sa OLED problemima je možda i prenapumpana, da su toliko loši i da imaju toliko problema ne bi ih ljudi kupovali. Meni lično razlike u slici tolike nema izmedju OLED, QLED i DLED, posebno ne da za istu dijagonalu dam skoro 30% više para.

Posle 2h igranja sa

LG OLED55CX9LA mogu samo da kazem ovo je ludo poput GAMING MONITORA.
Povezao sam PC na TV i odmah me je presaltao na Gaming mod i 120Hz

LJUDI MOJI ja nisam znao da su Televizori ovoliko puno napredovali.
Osmeh mi je od uveta do uveta kada sam video da sve leti i nema onog budjavog blura u brzim scenama.

Mozda sam napisao ranije da me HDR ne zanima ali sada posle par snimaka i testiranja par igara mogu da kazem da je razlika BOLESNA i da sam odusevljen.

Zvuk mi je i vise nego korektan za TV …Izgled je vrhunski i drhtao sam dok sam ga vadio iz kutije jer je pola tva tanje od telefona.

Ostaje da sutra ili za vikend jos okacim TV na zid i to ce biti stresno ali se nadam da ce sve biti OK.

Sve u svemu zakljucak je da imam utisak kao da koristim TOP End Gaming monitor od 55"

Veoma mi je bilo bitno i to da ima sto vise 2.1 HDMI prikljucaka a ovde ih je 4 sto je taman.

10 Likes

Zato sto koristiš top end gaming monitor :grinning:
LG sve vise i vise reklamira tu svoju OLED seriju kao Monitor, pogotovo onu manju varijantu od 49". Plus su i G-Sync ubacili.

Zanimljivo da je ta 48-ica uglavnom barem 300-400e skuplja od 55-ice. Al manji format koji vise odgovara pc igracima plus teza proizvodnja cine svoje jbg.

1 Like

Jos jednom cu napisati da sam odusevljen samo da bi sedeo ispred mora biti ne veci od 32" i to od 48" za PC je katastrofa veliko i smorilo bi me brzo.

Tv dizem na zid a ispod ide klasika monitor i PC setup.

4 Likes

Ma da, slazem se. Pusti slike kada sve sklopis. :slight_smile:

2 Likes

Trenutno je na stolu inace kvalitet prikaza se ne moze uslikati.

7 Likes