STEAM FRAME, Steam Controller, Steam Machine coming in 2026!

Kao što ima onih klipova na netu kada deci sa zapada daju Gameboy i tako to, tako bih ja dao ovim našima sve igre između 95 i 05 da igraju. Bez interneta, bez guideova, bez časopisa, nego samo da igraju, na kompu u kojima rade te igre u 15-25fpsa, ne više jer jbg tako smo mi igrali 90ih.

Kontam da bi 0.001 procenat njih prešao neki naslov, ako i toliko.

Malo kasnije je bilo, tj početkom 2000ih, ali sećam se kada smo igrali Morrowind nas trojica iz društva. Ono kući pržimo igru, onda trčimo kada zađe sunce na košarkaški teren da igramo basket i pričamo ko šta uradio, gde je bio, šta je video.

Recimo to je genijalna igra jer svi mi smo ono drugačije igrali.

Da ne pričam o Fallout 1 i 2 što smo morali iznova i iznova da krećemo da bi nam se poklopile neke stvari. Kec pogotovo, da bi uopšte prešli. Pa ono, zapisuješ i ostala sranja, delimo beleške.

Sada, sve im na izvolte, guraju im tanjir u usta i ponovo im ništa ne valja :smiley:

2 Likes

Brate ja sam zvao Beosoft da mi diktiraju fatalitije za MK3. :grin:

6 Likes

Skupo bilo da zovemo BG.

Mi smo čekali dva ortaka gasterbajtera da dođu i kažu nam jer su oni tamo imali više tih stvari. PA nam ispisavali tako.

Druga opcija je bilo da ono, sednemo nas 5 za jedan kontroler i isprobavamo kombinacije pa šta ubodemo, to zapišemo :smiley:

5 Likes

Zaplakacu. Prestanite :smiley:

2 Likes

Eh sad da nisu ljudi odigrali Half Life , pa bogte imas Black Mesa na steam-u ako ti se grafika ne svidja iz originalne igre to odigras i jurices na hl 2.

Ja mislio dečko radi low effort provokaciju, ono ne. Nije ni čudo da nam je propala država. Nedostatak opšte kulture.

Pa nema brate ovo su ti one jeftine Pirotske fore :joy:

Eee ako je propala zbog nedostatka opšte kulture vezano za gejming onda i neka je za bolje i nije :sweat_smile:

@Wahad čekaj sad ako ste vi igrali tako jadno u 20fps i grafikom današnjeg tetrisa moramo i mi :man_shrugging:t2: pa majkumu svet napreduje vi ste ostarili i sad vas puca neka nostalgija, a istina je da vam samo fale te godine kad ste bili mladi

2 Likes

Ma šalim se bre, jer sam u totalnom šoku i neverici bio. :smiley:

Nije se saliti sa Half Life :smile:

Aj da vidimo oce li taj cuveni leakovani HL3

(kladim se da nece).

Ma šta ima da se šališ. Ko ga j… što ne zna ništa o HL :smiley:

1 Like

Ponasate se kao klasicni matorci..

Nama je bio top ali je to bilo davno, vreme ga pregazilo i ne treba ni da ga prave.. Jbt svi ste zaboravili kada ste bili mladi.. Amatorci prosipali glupe price kako je nekada sve bilo da jaja, deca bila fina, ljudi posteni, lepi i pametni.. Slicno je prosao Duke Nukem3D ja sam ga obozavao.. Cekalose milion god na nastavak.. Kada je izasao nikoga nije bolelo vise dupe za to..

5 Likes

2 Likes

Ustvari mnoge je bolelo dupe samo što je igra bila krš živi. Da je tako kao što ti pričaš ne bi imali sve ove silne remastere i remakove. Zapravo čutav gaming počiva na igrama koje su začete krajem prošlog i početkom ovog vijeka.

1 Like

Meni to više liči na onu situacija kad se prisetim neke igre koju sam voleo i koja je izašla recimo 2002. a ja je zaigrao 2007. i onda dobijem želju da je opet zaigram i kad je pokrenem i vidim je budem u fazonu brate zar sam ja ovo igrao i voleo jadno je :sweat_smile:

3 Likes

To je samo nedostatak bilo cega drugog.. Da se ljudima ponudi nesto novo ljudi bi igrali.

Ali ako pogledas pocetak najboljih igrica sve su to pravili mladi ljudi i klinci puni energije i ideja. Danas kompanijama upravljaju matori potroseni kurtoni.. Dok mladi klinci ne mogu da pridju nicemu.

1 Like

Ovo je živa istina, ja se sa setom sećam srećnih vremena kada sam se igrao na C64 i Amiga 500, neke igre su mi ostale u tako lepom sećanju, a sada kada ih sada pokrenem na emulatorima, nije isto, omatorilo se, tako da shvatam o čemu se piše i nemam nameru da se vraćam u prošlost, mojih 42 godine staža u igranju se prevelike i predugačke da bi se ostrtao na prošlost, samo napred.

2 Likes

Here’s the lineup of hardware we announced in 2025. We hope to ship in 2026, but as we shared recently, memory and storage shortages have created challenges for us. We’ll share updates publicly when we finalize our plans!

Huh ne znam kako protumačiti ove vesti ali od “early 2026” sada smo na “hope to ship in 2026”.

2 Likes