STEAM FRAME, Steam Controller, Steam Machine coming in 2026!

Pitanje je da li hoce Steam Deck na ARM ili hoce da probiju translation sa x86 na ARM uredjaj.

Trenutno na svom Retroid Flip 2 koji ima SD865 igram Steam igre (Tomb Raider, Dead Space, GTA 5) preko GameHub aplikacije, izdana od Gamesir. Radi aplikacija ok, ali ni blizu necega sto bi mogao da uradi Valve, posebno ako smo vidjeli sta su uradili sa Protonom.

1 Like

2 Likes

Interesuje me kakvi su to modern pc trends. Pogotovo sto steam nije resio kompatibilnost svih igrica koji oni nude na svojoj platformi za stramdeck sta trebamo onda ovde da ocekujemo?Nesto sto ces sad uzeti i cekati updejt da bude sve bolje. Doduse mislim da sam procitao negde da steam ne zeli da bude u gubitku sa konzolama , a sad ce biti na nuli ako ne i u profitu

Modern PC trends se ovdje odnosi na cijenu. U suštini koštaće otprilike slično kao kad bi sam sastavljao PC sa rtm komponentama.

Sto vise para a ne radi ono zasta si ga platio :grin:

1 Like

I koj ce ti taj Steam Machine, sem kao neki prebuild mini PC da vrti steam os koji ces verovatno da preskocis i dualbutujes na windows?

Mozda izvuces koji frejm vise jer nema windows drajvers i bloata, ali stagod.

Nit je PC nit konzola (slabiji je nego PS5), cudna neka himera od masine.

Nisu sigurno ciljali neku masovnu publiku više za one koji su već u toj priči sa Steam deck

2 Likes

Malkice odloženo, i biće skuplje #fuckAI

2 Likes

Ovo mi zapravo odgovara :smiley:

Jer ga sad necu kupiti

5 Likes

Osrednji hardver po visokoj ceni. Pametna odluka!

1 Like

Nisi ni planirao kupovati, ne laži ljude ovde. :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Likes

Štedi pare da ugasi AdBlue na Pežou :smiley:

2 Likes

I 12. novembra izbace i Half Life 3 :smiley:

Koja bi to gaming ironija bila.

2 Likes

Samo imupsivne kupovine! :smiley:

HL3 bi bio jednako killer app ko onomad super mario bros nintendu.. ili kad smo vec kod toga, ko Half Life 2 za steam.

doduse, mozda deca vise ne mare za half-life, vise ni ne znam.

Ne očekuješ valjda od generaciju koja odrasta na Fifi, Fortnite-u its. da nađe Half Life kao zanimljivu igru? :smiley:

1 Like

Kakav Half Life nikad čuo? :face_with_spiral_eyes:

Obriši profil, prodaj sve konzole što imaš i nemoj više nikad igrati nijednu video igru.

5 Likes

Decko je NATO godiste. Ne znam sto ocekujes da on to zna :joy:

3 Likes

Ja mislio dečko radi low effort provokaciju, ono ne. Nije ni čudo da nam je propala država. Nedostatak opšte kulture.

Šali na stranu, fuck them kids, što bi rekao Majkl Džordan. ako je istina da će biti, to je za dušu “starijih” generacija, da vežemo mašnu na tu priču i još jednom doživimo taj svet. Valve ne pravi igre da budu sledeći globalni hit i da se finansiraju, nego rade na onome što žele i što ih interesuje, zahvaljujući njihovoj unikatnoj situaciji.

1 Like