STALKER 2: Heart of Chornobyl {MT}

Ja sam dosta neke municije uspremio u storage, ako kasnije nađem neku dobru pušku koja koristi tu municiju da imam. Takođe gomilu health itema i neki armor što ima dobru zaštitu protiv radijacije ako kojim slučajem bude trebalo, ali za sad furam armor sa dobrim odbranim od fizičkih napada.
Od oružja i dalje furam snajper od Griše Pekmeza, radi posao a za blizu sam kupio neku novu sačmaru u koju staje 6 metaka tako da nemam više toliko problema da moram reloadati. Ne žalim pare kako mi je dobro došlo iako sam našao istu kasnije gore na kranu u bazi u drugom području.

Naletio sam na neki side quest koji nije bio preveden uopšte nego je titl bio takođe na ukrajinskom. Odigrah ga, pojma nemam o čemu se radilo. :slight_smile:

Nisam pravio nešto screenshotove ali evo i od mene jedan.

4 Likes

Lol. Startovanje igre bez ovoga traje pola sata :sweat_smile:

E da, to se i meni desilo :smiley: Čari Stalker igara hahah. Remember kids, it’s not a BUG, it’s an ANOMALY.

P.S. more photos

4 Likes

Možda ih Microsoft tu malo pritisne jer su day one na gp. Ugovorna obaveza pa nema vrdanja. :laughing:

1 Like

4 Likes

Hello, stalkers.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl is getting a new patch during the week to come — both on PC and Xbox.

The game has been out for several days now (it’s still surreal to say that), and we’ve been following your feedback in all possible forms carefully. To the more than one million stalkers in the Zone, thanks for playing — that means the world to us.

We are sure you have things to handle in the Zone, but so do we.

The following update will include:

Crash Fixes, including:

Issues and memory allocation failures, which previously caused the game to exit unexpectedly, particularly around rendering, skeletal meshes, and quest-related cutscenes.

Main Quest Progression Fixes, including:

Several bugs blocking the main quest progression, NPCs getting stuck in objects, incorrect quest markers, and issues with quest cutscenes.
Revision of the main quests (like Visions of Truth or A Minor Incident) to ensure smooth transitions, avoiding rare cases of players not being able to proceed further.

Gameplay & Balance Adjustments, including:

Fixing the price of the weapons with upgrades installed compared to their value without attachments.
NPCs behavior, including the way they act when lacking a shelter during the Emissions.

Cutscenes & Visual Fixes, including:

Rarely missing facial animations, misplaced NPCs, and visual inconsistencies like detached heads and clothes clipping.
Quality and stability improvements of the visual effects.

Softlock Fixes, including:

Issue where players were unable to close the trade screen after putting ammo in a wrong slot while playing on a gamepad.
User Interface Improvements, including:
Quest notifications now showed correctly during dialogues.
Corrected texts and missing interaction prompts.

Noted to be addressed in future updates:

Analogue sticks dead zones bugfixes.
A-Life system bugfixes.

We want to reassure you once more that we will make every effort to constantly improve your S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl experience. We are truly grateful for your feedback and suggestions for improvement.

Your GSC Game World team.

5 Likes

Gde je tu bolji framerate?

1 Like

Bice, ima ovde posla za patcheve i fixeve,. Kapiram da ce celu 2025.da posvete raznim update-ima. Ukoliko sve to zanemarimo, igra je bomba, samo za velike momke.

1 Like

Sudbina cyberpunk-a

4 Likes

Nova tura, nova avantura :fire:

2 Likes

Reci mi vezamo za artifakte…ja ih jos nemam a duboko sam u Garbage regiji. Mislim, bio je jedan side quest (in progres) gde se trazi da se ubace flase vodke u 3 steka u kojima se nalaze artifakti, ali ja sam resio da zavrsim quest i da ih ne diram. Ostalo, onaj skener sto drzis u levoj ruci, sem u prologue nisam vise koristio. Milsim, ja ga equip-ujem ali nista se desava.

Brate… :melting_face:

Artefakte tražiš kod anomalija, skener ti služi kao alat kako bi ih lakše našao u anomaliji. To što si ti našao je side quest, gde ti je zadato da otpremiš neke flajke votke u 3 različita šteka. Ako si uspeo primetiti, mapa je prepuna štekova od drugih stalkera, bandita itd gde čuvaju zalihe hrane, municije, lekova, pa čak i oružja i artefakta. Trag šteka se pojavi na mapi kada pokupiš tuđ PDA (sa leša ili ako pokupiš/nađeš bilo gde) koji odaje informacije gde se nalazi štek itd.

3 Likes

Auu jebote pa ja igram 20 sati i to jos nisam skontao. Milsis kod bas svih anomalija, pre svega onih providnih mehura, zatim onih mini tornada itd? Hoces da kazes da se tu svuda nalazio artifakt? :face_with_spiral_eyes:

Ne, neću to da kažem. Kažem da se artefakti nalaze kod anomalija, ne da se nalaze kod apsolutno SVIH anomalija. Uglavnom se nalaze kod velikih anomalija, što opet ne mora nužno da bude tako. Nije upisano u kamenu da tipa kod malih anomalija nema, a da kod velikih anomalija ima artefakta, ali je češći slučaj da jeste tako. Taj prvi skener koji imaš je ono baš basic model, služi da ti signalizira u kom smeru se nalazi artefakt (naravno kada si u njegovoj blizini), jer se artefakt otkrije/pojavi tek kada si na pola metra, metar u njegovoj blizini.

2 Likes

Pa vidim ja da postoje slotovi na opremi za artifakte a ja nemam nijedan. Kapiram da olaksavaju igru, plus mogu da se prodaju jer mi je novac preko potreban, Stalno kriziram za istim :smile: Odem u explore, a kada se vratim u bazu trazi mi 20k za repair odela, i oruzja. :face_with_diagonal_mouth: Premalo novca se dobija u igri. Radim side questove, nalazim stekove po mapi koje si pomenuo, pokupim sve sto mi je na putu pa se sa vracam pun tereta. :smile:

Tu i tamo, zavisi kakav “build” igraš. Meni više znači dobar armour/šlem i arsenal oružja, ali naravno i dobar artefakt znači, a ima ih pregršt (vrsta).

To jeste, višak artefakti za koje znaš da ti ne trebaju (jer imaš isti tip artefakta ali bolji/jači) prodavaj, jer lepe pare možeš izvući za njih, naravno u zavisnosti koji je tip artefakta i koliko je redak artefakt, što ređi, cena ide gore, ali se ne nadaj da ćeš moći da ih nalaziš tek tako olako.

Nah, ok je balans, ja recimo nemam tih problema. Do sada sam obrnuo oko 100k kupona u igri (inače postoji achievement kada potrošiš preko 1 milion kupona hahah), a sada možda imam ukupno 2000 kupona, da bi zaradio kupone, moraš ih i uložiti na pravom mestu.

Ponavljam, balans je ključ. To što ćeš nositi 30 flaša votke i vode ili ne znam koliko kobasica, hlebova itd ti ne znači mnogo jer te opterećuju, a dobijaš za njih smešne pare. Odredi sebi koliko opreme ćeš da nosiš kada kreneš negde iz baze. Ja uvek nosim dva main oružja, pištolj, municiju za njih, tipa 20ak medkit-ova, 40ak bandaža, 8 pakovanja konzervirane hrane, 5 flaša vode i do 10 antirad lekova. Trudim se da ostavim sebi što više mesta u rancu, kako bih imao prostora za budući “haul”.

2 Likes

hmm…pa za kupone mozes da kupis robu kod prodavca, mozes da upgradujes i repar-ujes oruzje kod tehnicara, lecis se kod lekara i platis fast travel (jos nisam probao) vodicu. i ne pada mi nista vise na pamet.

Ajde? Valjda smo se toliko razumeli da pod ulaganjem smatramo održavanje opreme, oružja, budženje opreme i oružja, vođenje računa o količini municije itd.

Šta bi tek bilo da nema srpskog titla kuku :slight_smile:

1 Like

Inace je srpski titl prisutan u svim igrama i ja sam navikao na isti.

Pa stavi onda na engleski ako ti je tako lakše, ko ti brani :smiley:

1 Like